Microsoft Windows 10 için dosya kurtarma programı yayınladı

Alparslan Gürlek 30.06.2020 - 13:33
Microsoft, Windows 10 için silinen dosyaları kurtarmaya yönelik yeni bir program yayınladı. Artık kullanıcıların üçüncü parti yazılımlara ihtiyacı kalmayacak.

Windows işletim sistemi üzerinde çalışırken kaza ile önemli bir dosyaya shift+delete yapmak... Bundan daha korkunç çok az şey duydum. Bu yüzden Microsoft'un Windows 10 işletim sistemini kullanıyorsanız sevindirici bir haberimiz var.

Microsoft, Windows 10 resmi dosya kurtarma programı yayınladı

Kullanıcıların silinen önemli dosyalarını kurtarmak için üçüncü parti yazılımlarına muhtaç olduğu bu günlerde Microsoft durumun ehemmiyetini anlamış olacak ki bombayı patlattı. Ücretsiz olarak erişebileceğiniz Windows File Recovery programı ile silinen dosyalarınızı onarıp yeniden kullanabilirsiniz.

Microsoft Windows 10 için dosya kurtarma programı yayınladı

Dosya kurtarma programları yeni bir keşif değil fakat Windows 10 için Microsoft tarafından yapılan ilk dosya kurtarma programı Windows File Recovery oldu. Diğer dosya kurtarma programlarıyla aynı mantıkta çalışır, dilerseniz kaybolan dosyalarınızı bulup onarması için, dilerseniz de sabit diskinizi temizlemesi için yönlendirebilirsiniz. Bunun diğer yazılımlardan tek farkı, onu bulmak için bir yığın web sitesinde gezip dolaşmak zorunda kalmayıp, premium sürümü için ücret vermek durumunda olmamanız. Microsoft Store üzerinden alıp hiçbir ücret vermeden kullanabilirsiniz.

Tabi üçüncü parti yazılımların hala Windows File Recovery programına göre artıları var. Kullanım olarak arayüzleri olan kolay üçüncü parti programların aksine Windows File Recovery komut istemi üzerinden çalışıyor. MS-DOS komutları yazılabilen komut istemi (cmd) ekranı üzerinden kullandığınız Windows File Recovery çok az da olsa programlama bilgisi gerektiriyor.

Microsoft Windows 10 için dosya kurtarma programı yayınladı

Microsoft'un yeni aracının üç farklı modu var. Default, Segment ve Signature olarak geçen üç modun işlevleri de farklı. Silinen dosyalarınızı kurtarmak için Microsoft size Default modunu önerilen olarak kullanmanızı işaret edecek. Eğer dosyalarınız çok uzun süre önce silindiyse ve diskiniz bozulmuşsa, önce Default modunu denemenizi ve arkasından Segment modunu kullanmanızı isteyecek. Dosya sistemi FAT, exFAT, ReFS olan Flash bellekleriniz ya da SD kartlarınız için ise Signature isimli modu kullanmanızı öneriyor. Unutmayın, özellikle yeni HDD'lerde NTFS dosya sistemi kullanılmakta. 

Üçüncü parti yazılımlar ne kadar avantajlı olsa da en güvenli seçenek olarak Windows File Recovery Tool devreye giriyor. İşletim sistemini geliştiren şirketin resmi bir yazılımı olduğu için karşılaşacağınız hatalarda ve eğer yaşarsanız araçla ilgili sorunlarda ulaşabileceğiniz muhatap çok daha güvenilir olacaktır. Aracın işlevinin yanı sıra kullanımlarda, oluşabilecek hatalar için muhatap bulmak da çok önemlidir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 09:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
taylanz
taylanz 30.06.2020 17:11
ssd diskte kullanmadan önce talimatları okuyun gançlar.
taylanz
taylanz 30.06.2020 23:11
ssd diskte kullanmadan önce talimatları okuyun gançlar.
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2020 22:16
Harbi sen ne dion
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2020 18:31
Ne diyon
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Windows 10 için dosya kurtarma programı yayınladı
İlginizi Çekebilir