Microsoft XNA Studio Express çıktı

Emre Demiray 3.06.2010 - 12:31
Microsoft XNA Studio Express çıktı
Xbox 360'a olan ilginin yayılması Xbox Live hizmetiyle gerçekleşmişti fakat Microsoft oyuncuların Xbox 360 ile daha fazla ilgili olmasını istiyoruz dediğinde kimse oyuncuların kendi oyunlarını yapmalarını istediklerini tahmin edememişti.

Bugün, Microsoft kod yazımına gerek olmadan oyun tasarlayabilecek bir uygulamalar ve araçlar bütünü olan XNA Game Studio Express'i çıkardı.

XNA internet sitesinden ücretsiz indirilebilen program Windows XP'ye sahip bir bilgisayardan başka bir şeye gereksinim duymuyor. Program Visual C# 2005 Express Edition ve NET Compact Framework'ü temel alıyor.

Aynı zamanda bugün çıkan bir başka yenilik ise XNA Creators Club. Bu klübe katılanlar bir çok kaynağa, örneğe ve çalışmaya ulaşabilecekler. XNA Creators Club üyeliği 4 aylık 49$ yıllık 99$.

"XNA Creators Club türünün belki de ilk örneği, birçok yapımcının bulunduğu bir gruba üye olup yeni nesil konsol sistemlerine yeni fikirler katabileceksiniz." diye konuşan Microsoft Oyun Geliştirme Grubu yöneticisi Chris Satchell " Bugün kullanıcıların gördüğü şey oyun geliştirmede yaratıcı fikirlerin kullanılması planımızın sadece başlangıcı." dedi.

XNA'i indirip denemek isteyenler buradan idirebilirler.
Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft XNA Studio Express çıktı
İlginizi Çekebilir