Minecraft kaplamaları ve modları üzerinden virüs bulaşımı görüldü

Mehmet Atilla Turan 18.04.2018 - 21:56
Virüsler, tek hamlede HDD'nizi silebiliyor.

Uzun süredir hem küçük yaştan hem de büyük yaştan oyuncuların dikkatini çekmeyi başaran Minecraft, efsanesini halen sürdürüyor. Yapımın vazgeçilmezlerinden birisi ise kişilerin kendine ait kaplamaları oluyor. Bu kaplamaları kendiniz kolayca tasarlayabiliyor ve Minecraft'ın resmi sitesine yükleyebiliyorsunuz. Fakat ünlü anti-virüs programı Avast, Minecraft'ın resmi sitesinden indirilen kaplamalarda bir nevi virüs/malware olduğunu belirtti.

Virüsler gerçekten sıkıntı çıkarabiliyor

Normalde bu tür bir olayın üçüncü parti sitesinden çıkması beklenir, çünkü resmi sitede virüslü içeriklerin bulunması beklenemez. Virüslerin kolayca bulunması, hatta indirilebilmesi, çoktan 50 bin adet kullanıcıyı etkilemiş bulunuyor. "Malware" tipindeki bu virüs, belirli bir zaman sonra hard diskteki tüm verileri siliyor ya da işletim sistemi dosyalarına zarar vererek çoğu bilgisayarı kolayca öldürüyor. Hatta bazılarında hata mesajı olarak kullanıcılar ile dalga geçildiği bile görülmüş.

Avast'ın belirttiğine göre, şu ana kadar 14500 adet virüs bulaşımını engellemiş bulunmaktalar. Çoğu Minecraft oyuncusu, oyunu sade ve modsuz bir şekilde oynadığı için virüslerin etkisi beklendiğinden de az olarak görünüyor. Fakat yine bizden belirtmesi, Minecraft'ın resmi sitesinden bir kaplama veya mod indirirken virüs taramasından geçirin. Mojang ise bu sorunun üstesinden gelmek için çoktan çalışmaya başladı bile.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 01:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2018 22:33
"Mohjang" değil "Mojang" lütfen...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Minecraft kaplamaları ve modları üzerinden virüs bulaşımı görüldü
İlginizi Çekebilir