Minecraft'ta tek başına üç yılda bir şehir tasarlamış

Alparslan Gürlek 10.03.2021 - 12:22
Reddit üzerinde ekran görüntülerini paylaşan kullanıcı, Minecraft oyununda bir şehir yapmak için tam 3 yıl uğraştığını açıkladı.

Bazen oyuncuların azimlerine mi şaşırsak, sabırlarına mı bilemiyoruz. Minecraft oyununda tam üç yıl boyunca inşa ettiği şehrini bugün yayınlanan Reddit kullanıcısı the_balazs, soruyu yanıtlıyor. "Bu Cities Skylines değil" başlığıyla yayınladığı ekran görüntüsü, Minecraft üzerinden kendi inşa ettiği şehri gösteriyor. New York ve Chicago arasında olan hayali bir şehir "Tranton" tam üç yılda yapılmış. Render kalitesini biraz artırmak için Chunky ve diğer işler için World Edit eklentilerinden başka bir şey kullanmadığını söylüyor.

Minecraft "Tranton" şehrini tek başında üç yılda yapmış

Reddit üzerinde ekran görüntüsünü paylaşan the_balazs, yapımının ne kadar sürdüğü yönünde gelen sorulara cevap verdi. "Belki sizin için inanması zor gelebilir ancak tek başıma neredeyse 3 yılda yaptım." Aynı yorumların altına şehri bilgisayarlarına indiren bazı kullanıcılar, farklı noktalara değinmiş. Kullandığı "world edit" eklentisi sayesinde binaları kopyalayıp yapıştırabildiği için şehirde çok fazla "çoğaltılmış bina" olduğunu söylüyorlar. Yine başka kullanıcılar tarafından gelen sorulara bu reddit gönderisi üzerinden yanıt veriyor. Haritanın bitip bitmediği sorulduğunda, henüz bitmediğini, üzerinde çalıştığını ancak yine de PlanetMinecraft'a yüklediğini söylüyor.

Minecraft'ta tek başına üç yılda bir şehir tasarlamış

Oyunlarda bir yapı inşa etmenin aşırı zevkli olduğu zamanları hatırladınız mı? Minecraft'ın çıkmasıyla birlikte oyuncuların yaratıcılıklarını dünyalarına yansıtmaları ve birbirleriyle paylaşmaları kolaylaştı. Tabi Minecraft ile birlikte o günden bu zamana kadar birçok yapı inşa edebildiğimiz oyunla karşılaştık. Fakat bunların hiçbiri Minecraft'taki özgürlük duygusunu hissettirememişti. İşte bugün elimizde yeni bir oyun var.

 Aşağıdaki ekran görüntüsü Steam topluluğundan alınmıştır.

Minecraft'ta tek başına üç yılda bir şehir tasarlamış

Resmen Minecraft'ın dünya genelinde popüler olma formülünü alarak, kendi dokunuşlarıyla baştan tasarlayan bir oyun; Valheim. İnsanlar yıllar sonra ilk kez bir oyunda, dünyada bulunan ikonik yapıların taklitlerini yapmaya yeniden başladı. Bunun yanı sıra özgün, kendi tasarımları olan yapıları da görmek mümkün. İnşa sisteminin özgürlüğü ve oyuncuların sınırsız hayal gücü birleşince, ortaya görmekten çok hoşlanacağınız ekran görüntüleri çıkmaya başladı. Eğer Valheim hakkında pek bir şey bilmiyorsanız, sizin için önerebileceğimiz birkaç yazımız elbette var.

İlginizi çekebilir:
Valheim İnceleme (Erken Erişim) - Bu oyunun sırrı ne?
Valheim hileleri ve bütün konsol komutları
Valheim World Generator nedir? Nasıl kullanılır?
Valheim lag sorunu geliştirici tarafından açıklandı

 

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 15:55
Ya biz kardeşimle bir bina yapıp 2. başlicaz diyoruz sen 400. Binayı yaptm 401.binaya başlicam diceksin bune
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 16:53
3 yilmi aralıksız olarak çalışmama imkan olsa 1.5 ayda daha iyisini yaparım
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 15:31
Atma ziya
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 03:10
Ziyaaaaaaa
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 13:27
Saygı duydum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 12:03
Vallahi kim yaptıysa helal olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 11:53
Lan ilk foto İstanbul Boğazına benziyor. Benim gibi düşünen like atsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Minecraft'ta tek başına üç yılda bir şehir tasarlamış
İlginizi Çekebilir