Minority Report filmi gerçek olursa!

Hasan Uğur Nayır 24.07.2012 - 15:30
Filmden gerçek yaşama
Steven Spielberg'ün yönetmenliğini üstlendiği, ünlü yazar Philip K. Dick'in kısa hikayesinden beyaz perdeye uyarlanan Minority Report, Türkçe adıyla Azınlık Raporu 2002'de vizyona girmişti.

Filmin başrol oyuncusu Tom Cruise elleriyle bir arayüzü kontrol edip, ekranlar arası geçiş yapabiliyordu. O zamanlar bu teknolojinin gerçeğe uyarlanıp, uyarlanamayacağı da tartışılmıştı. Ancak bu olay 10 sene sonra yani günümüzde gerçeğe taşınıyor.

Minority Report filmi gerçek olursa!
BGR'nin haberinde yer alana göre Oblong Industires, Azınlık Raporu'ndan esinlenerek geliştirdiği G-Speak teknolojisini kullanıma sunacak. G-Speak teknolojisini kullanabilmek için özel bir eldiven giymek gerekiyor. Bu teknoloji, büyük boyutlu ekranlara dokunmadan hareket sensörü aracılığıyla bilgisayarları ve cihazları kontrol etmenizi sağlıyor.

Oblong Industires CEO’su Kwin Kramer yaptığı açıklamada; gelecekte bir bilgisayarı birden fazla kişinin kullanacağını ve birçok ekranla, farklı cihazları yönetebileceğini söyledi. Geliştirdikleri sistemin iş yoğunluğunu azaltmakta yardımcı olacağını da sözlerine ekledi. Yayımlanan videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

İyi seyirler.

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 16:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Minority Report filmi gerçek olursa!
İlginizi Çekebilir