Mobil oyunlar pazarı fethetmeye geliyor!

Murat Halilbeyoğlu 2.05.2013 - 12:26
Üç yıl sonra işler çok değişebilir
Artık mobil cihazların her alanda baskıcı bir tavır sergilediği bariz bir durum. Teknoloji anlamında zaten hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması bir yana oyun dünyasında da gün geçtikçe büyük bir yer kaplamaya devam ediyor.

İşte bu konuda bir araştırma yapan Juniper Research analizcileri de bu platformların üç yıl içinde piyasanın dominant platformları haline geleceğini belirtiyorlar.

Hazırlanan rapora göre kullanıcıların 2016 yılında mobil oyunlara 3.03 milyar dolarlık harcama yapacağı tahmin ediliyor.

Mobil oyunlar pazarı fethetmeye geliyor!
Özellikle tabletlerin bu konuda ileri götüren etken olduğunu belirten rapor 3G/4G bağlantıları sayesinde gelenekselleşmiş donanımlar yerine tercih edildiğini aynı zamanda F2P oyunların da buna destek olduğunu belirtiyor.

Kuzey Amerika, Çin ve uzak Doğu gibi büyük pazarların bu cihazlardan oldukça etkileneceğini belirten rapor 2016 yılında bu pazarların mobil oyun artışlarında %86'lık bir artış olacağını ileri sürüyor.

Mobil cihazların agresif tavılarını biliyoruz. Bunun yanına Gameloft gibi sağlam mobil oyunlar yapan firmaları da eklerseniz raporda bashedilenler çok da mantıksız görünmüyor siz ne dersiniz?
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 00:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mobil oyunlar pazarı fethetmeye geliyor!
İlginizi Çekebilir