Mojang, Minecraft'ta NFT'lere izin vermeyeceğini açıkladı

Batuhan Bolat 21.07.2022 - 03:29
Mojang, Minecraft oyuncularının güvenli ve kapsayıcı bir deneyim yaşamasını sağlamak için NFT'lere izin vermeyeceğini açıkladı.

Minecraft, kullanım yönergelerini güncelleme sürecindeyken, son topluluk geribildirimlerinden NFT ile alakalı olanlara yönelik bazı bilgiler vermek istediğini söyledi. Ardından blog yazısında NFT'ler hakkında ve Minecraft'ın bu durumda nasıl bir yol izleyeceğinden bahsetti.

Mojang, oyunculara Minecraft'ta NFT'leri destekleme planları olmadığını açıkladı

Öncelikle, "NFT nedir?" sorusuna yanıt verecek olursak; NFT'ler, kullanıcıların oyun içi öğeler veya sanat eserleri gibi dijital varlıkları satın almalarına ve satmalarına olanak tanıyan, blok zinciri adı verilen ve merkezi olmayan bir defterde depolanan, değiştirilemeyen benzersiz sanat eserleri olarak tanımlanabilir. Mojang, NFT'ler hakkında geribildirimde bulunup yanıt bekleyen topluluğu için ise bazı açıklamalarda bulundu.

Mojang, Minecraft'ta NFT'lere izin vermeyeceğini söyledi

Mojang, yayınladığı blog yazısında, "Minecraft Kullanım Yönergelerimizde, bir sunucu sahibinin erişim için nasıl ücret alabileceğini ve tüm oyuncuların aynı işlevselliğe erişimi olması gerektiğini özetliyoruz. Minecraft'ın herkesin aynı içeriğe erişebileceği bir topluluk olmasını sağlamak için bu kurallara sahibiz. Ancak NFT'ler, kılavuzlarımız ve Minecraft ruhu ile çelişen modelleri oluşturabilir. Minecraft'ta oyuncuların güvenli bir deneyime sahip olmasını sağlamak için blockchain teknolojilerinin müşteri ve sunucu uygulamalarımızda entegre olmasına izin verilmez. Minecraft, dünyalar, skinler, kişisel öğeleri veya diğer modlar gibi oyun içi içerikler ile kullanılabilir." sözlerine yer verdi.

Mojang, NFT'lerin eğlence amacından uzaklaştıracağını düşünüyor

Ardından Mojang, bazı kuruluşların yakın zamanda Minecraft dünyası ve görünüm paketleriyle alakalı NFT uygulamaları başlattığını, sunucularda etkinlikler yoluyla NFT kazanmalarına olanak sağladığından da bahsetti. Bu durumun topluluğunu yansıtmadığını ve NFT'lere sahip olanlar ve olmayanlar arasında fark oluşturabileceğini söyledi. NFT'lerin spekülatif fiyatlandırma ve yatırım amaçlı zihniyetinin, Minecraft'ın oyun oynama amacından uzaklaştırdığını ve uzun vadeli eğlence ve başarısına kötü yönde etki edeceğini belirtti.

Yapılan bir araştırmaya göre, 2.700'den fazla geliştiriciye çalışmalar hakkında sorular soran Oyun Geliştiricileri Konferansı'nın (Game Developers Conference) yıllık oyun endüstrisi raporuna göre, ankete katılanların %70'i oyunlarına NFT eklemekle ilgilenmediklerini söyledi. NFT satışları, Kasım 2021'de yaklaşık 3 trilyon dolar değerindeyken 1 trilyon doların altına düşen kripto piyasasında Haziran ayında 12 ayın en düşük seviyelerini gördü. Bu durum, Mojang'ın spekülatif fiyatlandırmalar ile ilgili endişelerini haklı çıkadığını görebiliriz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2022 15:30
Bana Minecraft gönder
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mojang, Minecraft'ta NFT'lere izin vermeyeceğini açıkladı
İlginizi Çekebilir