Monster ile Dijital Oyunculuğun Geçmişine Yolculuk Devam Ediyor

Furkan Sakoğlu 7.07.2017 - 16:26
Dijital Oyun Konsolları Müzesi
Türkiye’nin oyun bilgisayarlarına özel ilk ve tek mağazası olan Monster Notebook’un Kadıköy mağazası, Dijital Oyun Konsolları Müzesi işbirliğiyle gerçekleştirilen sergi kapsamında bu hafta oyun dünyasının ilklerine ev sahipliği yapıyor.

Merlin’in Kazanı kurucusu Murat Oktay’ın kişisel çabasıyla oluşturduğu Demo Gaming - Dijital Oyun Konsolları Müzesi’nden Monster için özel olarak seçtiği parçalarla düzenlenen sergi 6. haftasına girerken, haftanın teması “Oyun Dünyasında İlkler” olarak belirlenmiş. Bu tema çerçevesinde oluşturulan sergide oyunculuk tarihinde önemli yeri olan parçalar ziyaretçileri bekliyor.

Monster ile Dijital Oyunculuğun Geçmişine Yolculuk Devam Ediyor
Bu önemli parçalardan biri, günümüzde çok popüler olan sanal gerçeklik başlıklarının ilk örneği olan Nintendo Virtual Boy. Sergide görülebilecek bir diğer ilginç eşya ise, dünyanın en büyük oyun stüdyolarından ve yayıncılarından biri olan EA Games’in ilk oyunu Hard Hat Mack. Oyuniçi editörü sayesinde oyunculara kendi bölümlerini tasarlama imkânını veren ve bu yönüyle oyunlar için modların yapılmasına öncülük ettiği söylenebilecek Pinball Construction Set de sergide görülebilir. Sergide ziyaretçileri bekleyen bir başka ilginç eşya ise 1979 yılında piyasaya sürülmüş olan dünyanın ilk el konsolu Microvision.

Ziyaretçilerin bir yanda oyun sektörünün gelişimi içerisinde tarihi önemi olan eşyaları, diğer yandaysa oyun donanımlarının geldiği son noktayı gösteren Monster’ın performans canavarı oyun bilgisayarlarını inceleyebilecekleri sergi iki hafta daha devam edecek.

Demo Gaming - Dijital Oyun Konsolları Müzesi ve Monster işbirliği ile düzenlenen sergiyi pazar günleri hariç haftanın her günü 09.00 – 19.00 arasında Monster’ın Kadıköy mağazasının ikinci katında ziyaret edebilirsiniz.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 22:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2017 17:16
hmm
Kalan Karakter: 300 Gönder
Monster ile Dijital Oyunculuğun Geçmişine Yolculuk Devam Ediyor
İlginizi Çekebilir