Mount & Blade II: Bannerlord resmi mod araçları geliyor

Alparslan Gürlek 15.08.2020 - 14:16
Mount and Blade II: Bannerlord yeni güncelleme ile birlikte resmi mod araçlarını kullanıcılara sunacak. Ayrıca oyun içinde de değişiklikler var.

Taleworlds geçtiğimiz gün Mount and Blade II: Bannerlord için resmi mod araçlarını tanıttı. An itibariyle internette birçok mod yer alsa da resmi mod araçları mod geliştiricilerine inanılmaz kolaylıklar sağlayacak. Bu sayede tıpkı Mount and Blade: Warband oyununda olduğu gibi oyun değiştiren modlar görebileceğiz.

Mount and Blade II: Bannerlord resmi mod araçları müthiş kullanışlı

Yeni geliştirici güncellemesi ile oyuna resmi modlama araçları ekleniyor. Mod geliştiricileri için müthiş kolaylık sağlayacak yeni araçların başında ise "Scene Editor" yani sahne düzenleyicisi geliyor.

Sahne düzenleyicisi, bölüm tasarımcılarına arazide tepeler, ovalar gibi yükseklik ölçekli değişiklik yapmalarını sağlarken, aynı zamanda araziyi boyayabilmelerine olanak sağlayan araçlar kullanıyor. Bunların yanı sıra yeşillik için araziye tek örnek yerleştirebileceğiniz ya da belirli bir alanı o yeşillikle boyayabileceğiniz araçlar da mevcut.

Mount & Blade II: Bannerlord resmi mod araçları geliyor

Arazi değişikliklerinin yanı sıra resmi modlama araçları size oyunda hazır bulunan 3D modellere de erişme şansı veriyor. Bu modelleri haritanın dilediğiniz yerine yerleştirerek kendi özgün bölümünüzü tasarlayabiliyorsunuz. Eğer kendi modellerinizi eklemek isterseniz, bunu da ayarlamalarını yaparak basit bir içe aktarma işlemiyle yapabiliyorsunuz. Eklediğiniz modelin dokuları ve materyali için gelecek materyal düzenleyicisi de dokuları rahatça UV haritası çıkarılmış modelinize giydirmenizi sağlayacak.

Bölümünüzü tasarladıktan sonra işleme sonrası (Post Process) efektlerine geçtiğinizde ise karşınıza atmosfer düzenleyicisi çıkacak. Atmosfer düzenleyicisi ile dilerseniz Taleworlds'ün önceden yerleştirdiği hazır ayarları kullanabileceksiniz. Dilerseniz de kendi ayarlamalarınızı yaparak istediğiniz özgün atmosferi yakalamaya çalışacaksınız.

Oyun içi değişiklikler de yapılıyor

Mount and Blade II: Bannerlord için gelecek olan yeniliklerden biri de önceki oyunlardan tanıdığımız otomatik blok sistemi. Artık oyuncular blok yönüne doğru fareyi savururken bileklerine kramp girmesi yerine yalnızca sağ tık yaparak gelen atak yönüne göre otomatik blok yapabilecek. Tabi bu yalnızca isteyen oyuncular için kullanılabilir olacak. Ayarlardan açılıp kapatılabilecek.

Mount & Blade II: Bannerlord resmi mod araçları geliyor

Oyunda yapay zekalardan oluşan ordunuzu daha rahat ve etkili şekilde kontrol edebileceksiniz. Yeni formasyon yapay zekası askerlerinizi daha rahat ve taktiksel olarak yerleştirebilmenize olanak sağlayacak.

Yalnızca çoklu oyuncu moduna gelecek bir özellikle de, artık mızrak kullanımı kolaylaşacak. Mızrağı belirli bir yönde sabit bir şekilde tutarken gelen düşmanlarınızın hızına göre hasar verebileceksiniz. Ayrıca oyuna Sturgiyalılar için yeni zırh ve kalkanlar da ekleniyor.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2020 01:19
Ps ye ne zaman gelir?
Karcemackers
Karcemackers 19.08.2020 14:39
rüyanda gelir.
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2020 11:00
3 yıl beyfendi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2020 19:18
Bilgiler için teşekkürler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2020 16:53
Bu oyun çıktı mı ya? Anaaaa
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gandalf the Pink
Gandalf the Pink 16.08.2020 16:24
beklemekteyim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount & Blade II: Bannerlord resmi mod araçları geliyor
İlginizi Çekebilir