Mount & Blade II: Bannerlord'da kuşatmalar nasıl olacak?

Furkan Güler 12.07.2019 - 17:24
Yeni geliştirici günlüğü yayınlandı.

Türk oyuncular tarafından da merakla beklenilen Mount & Blade II: Bannerlord için yeni bir geliştirici günlüğü daha yayınlandı. Kuşatmalar hakkında olan bu geliştirici günlüğü, kale kuşatmaları sırasında oyunun nasıl bir yapıda olduğunu gösteriyor.

Mount & Blade II: Bannerlord'da kuşatmalar nasıl olacak?

Multiplayer beta hakkında olan bu geliştirici günlüğü şu şekilde;

Sahneyi hayal edin. Kendinizi düşman topraklarının derinliklerinde buluyorsunuz. Düşmanın bir kalesini ele geçirdikten sonra dinlenmek için beklemeye karar veriyorsunuz. Seferiniz uzun ve maliyetliydi. Ve yetmiyormuş gibi bir de erzaklarınız bitmek üzere... Ve daha sonra, ufukta, en büyük korkularınız gerçeğe dönüşüyor. İlk başta düşük sesli bir gürültü duymaya başlıyorsunuz ve daha sonra mavi bir renk seçilmeye başlıyor. Ancak daha sonra, yavaş yavaş düşman ordusunun sancakları ve bayrakları görüş alanınıza geliyor. Ve bir de yetmiyormuş gibi, ordunuz bir meydan savaşı için hazırlıklı değil ve bu yüzden kaleye sığınıyorsunuz.

Durum umutsuz görünüyor. Düşman asker sayısı olarak üstünlüğe sahip. Zaman ise elinizde olan bir şey değil artık. Moraller giderek çatlamaya başlarken askerleriniz sizden bir karar bekliyor. Pozisyonunuzu koruyarak destek kuvvetlerinizin duvarlar geçilmeden önce gelebilmeleri için dua etmek mi, yoksa açlıktan ölmek mi? Peki saldıran düşmanlar ile kalenin dışında karşılaşarak cesurca ancak ölümcül bir son saldırı?

Önceki geliştirici günlüklerimizde bazı kuşatma mekaniklerinden hali hazırda konuşmuştuk. Ancak ne kadar farklı ve ödün vererek tercih edilebilecek seçenekler olduğundan detaylıca bahsetmemiştik. Bu yüzden bu haftanın geliştirici günlüğünde oyuncuların kale kuşatmaları ile alakalı tercih edebileceği seçenekleri daha da kapsamlı bir şekilde ele alacağız. 

Bannerlord'daki kale kuşatmaları hem saldıranlar hem de savunanlar için tehlikeli bir durumdur. Eğer savunuyorsanız, hali hazırda umutsuz ihtimaller ile karşı karşıyasınız demektir. Düşman duvarlarınızı içinden geçebilecekleri bir yarık oluşturma amacıyla mancınıklarla duvarları bombalıyor veya kuşatma merdivenleri ve koçbaşları ile bir saldırıya hazırlanıyor olabilir. Erzaklarınız bitmek üzere olabilir veya askerlerinizi açlığa kaybediyor olabilirsiniz. Ancak en kötü durumlarda bile yapabileceğiniz birkaç eylem mevcut. Güvenli duvarlarınızın arkasında, saldırıyı püskürtebileceğinizi umarak veya kuşatan saldırganları uzaklaştıracak destek kuvvetin yakın bir zamanda geleceğini umarak beklemeye devam edebilirsiniz. Veya alternatif olarak taktik yeteneğinizi kullanarak, daha az bir kayıpla kendinizi ve ordunuzun büyük bir kısmını yok oluştan kurtarabilmek için kuşatmayı kırmayı deneyebilirsiniz. Son olarak, kuşatan saldırganlar ile barış görüşmesi yapabilirsiniz. Bir ihtimal, sizin ve ordunuzun kaleyi onlara bırakmanız karşılığında savaş alanından rahatsız edilmeden geçmenize izin verebilirler.


Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.07.2019 17:29
Bunlar oyun yapmasın ya reziller :D
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2019 12:12
Vallah ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2019 21:11
Hocam, eğer bir oyunun yapım aşaması bu kadar uzun sürecekse önceden duyurmayacaksın, beklentiye de böyle sokmayacaksın. Diğer türlü topluluğu kızdırırsın...
MK Okuru
MK Okuru 16.07.2019 16:08
İnankı beklemeye bıle değmez bu oyunu ve kaç yıldır bekledık fakat çıkmadı bi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.07.2019 20:08
Bi bikmadiniz su oyunla ilgili haber yapmaktan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 13.07.2019 16:14
Heyttt beee heyecanlandım resmen okutken.Umarım güzel bir oyun çıkar ve beklediğimize değer.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2019 13:26
Umarım Kuşatmalar için kale de savunurken okçuların alevli okları olur ve tepeden aşşagı katran dökerler okadar bekledik yap bunu TaleWorlds.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount & Blade II: Bannerlord'da kuşatmalar nasıl olacak?
İlginizi Çekebilir