Move Fitness

Mahmut Saral 9.12.2011 - 14:04
Vücudunuzu forma sokma vakti geldi
Platformlar PlayStation 3
Move Fitness
  • Yapımcı - Yayıncı - SCEA
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 85
17 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%39
Artılar Eğlenceli oyun mekaniği, birçok farklı egzersiz seçeneği
Eksiler Move kalibrasyonu sırasında ufak sorunlar yaşanabiliyor. Karakter yüz mimikleri çok donuk, heyecan vermiyor.
Okul yaşantısı, yoğun iş temposu derken çoğu zaman kendimize vakit ayıramıyoruz. Gezmeyi, sinemaya gitmeyi, oyun oynamayı, spor yapmayı kim sevmez ki? Düşünün, tüm gün boyunca masa başında işlerinizi kovaladınız, hallettiniz ve bunun huzuruyla evinize döndünüz. Belki işinizin temposu yoğun, peki ya vücudunuzun?

Uzun süre pek hareket etmiyorsanız veya yemek yemeyi çok seviyorsanız, haliyle vücudunuzda istenmeyen kilolarla karşılaşabilirsiniz. Zaten sabahtan akşama kadar işle, okulla alakalı onca koşuşturmadan sonra, bir de spor salonuna gitmek veya kendi imkanlarınızla spor yapmaya çalışmak, çoğu zaman size sıkıcı gelebilir. O halde bu işi eğlenceli bir hale sokmak gerekir, ki Move Fitness da bu konuda sizin en iyi yardımcınız olmak için göz kırpıyor.

Move Fitness, aslında bir oyunda öte, eğlenceli bir egzersiz programı. Oynamak için iki adet Sony Move kontrolöre ihtiyacınız var. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra, ana menüye geliyoruz ve burada bizi program başlıkları karşılıyor. İstersek her programı oyunun akışına göre oynayabiliriz, istersek de hoşumuza giden programları defalarca tek tek oynayabiliriz. Bu seçeneklerin dışında, kendimize özel antrenman programı da oluşturabiliyoruz.

Move Fitness
Peki elimizde neler var?

Move Fitness'da birçok farklı egzersiz seçeneği var. Basket atabilir, kılıçla karşıdan gelen diskleri kesmeye çalışabilir, blokları kırabilir, kum cuvalıyla yumruk çalışabilir veya cansız manken üzerinde tek taraflı boks yapabilirsiniz. Bitmedi, klasik egzersiz hareketleri; kolları yanlara açma, sağa sola esneme, öne-arkaya hareket edip kol sallama gibi seçenekler de var. Tabii en çok hangi bölgeye göre spor yapacağınızı da seçiyorsunuz. Göğüs bölgesi, bacaklar, kollar veya başka ne isterseniz. Bunların her biri gayet eğlenceli ve sizi uzun süreler boyunca oyalayabiliyor.

Peki bunları yaptık da ne oldu?

Oyunda bir tane de hocamız var. O bize neyi nasıl yapmamız konusunda yardımcı oluyor. Antrenman bittikten sonra bir puan alıyoruz ve nelere dikkat etmemiz konusunda uyarılıyoruz. Tabii profilimizde istatistiklerimiz de yer alıyor. Bu aslında bir "vücudu forma sokma - zayıflama" programı olarak da görülebilir. Çünkü yakabileceğiniz kaloriden, harcayacağınız enerjiye kadar birçok detay var.

Yapımda en son dikkat edilecek detaylardan biri grafiklerdir herhalde. Ana amacı sporu eğlenceli bir şekilde sunmak olan Move Fitness, kendi kategorisine göre normal grafiklere sahip, ancak karakterlerin yüz detayları ve mimiklerinin çok donuk olması, bir bakıma sizi de etkileyebiliyor. Sonuçta onlar sizin antrenörleriniz değil mi? Yaptığınız her başarılı veya başarısız harekete göre size tepkiler verse, fena mı olurdu? Sesler ve özellikle müzikler çok güzel. Hepsi hareketli ve ritme ayak uydurarak harika işler çıkarabileceğiniz melodiler.

Move Fitness, şimdiye kadar gördüğüm en eğlenceli Move destekli Sony oyunlarından bir tanesi. Hem eğlenerek spor yapmak, hem de formunuzu korumak için daha ne bekliyorsunuz!

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 12:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
Move Fitness
İlginizi Çekebilir