Muhammed Ali dizisi resmi olarak duyuruldu

Özgür Deveci 8.02.2021 - 20:46
Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali'nin hayatını konu alacak mini dizi, Amazon tarafından duyuruldu.

Amazon Studios Başkanı Jennifer Salke, Muhammed Ali'nin hayatını konu alacak mini diziyi resmi olarak duyurdu. The Greatest ismiyle yayınlanacak dizi, Michael B. Jordan'ın yapım stüdyosu Outlier Society ile birlikte geliştirilecek. Ali'nin aktivist karakterine ve daha önce hiç görmediğimiz yanlarına odaklanacak dizide Muhammed Ali'yi canlandırması için oyuncu aranıyor. Dizinin senaryosunu ise, Beat Bugs'ın yaratıcısı Josh Wakely kaleme alacak.

Michael B. Jordan, Deadline'a verdiği röportajda "Muhammed Ali'nin hikayesini anlatacak olmak benim için inanılmaz bir onur ve ona çok saygı duyuyorum. Dizinin adı The Greatest olacak ve müzik tarafında Roc Nation stüdyosu ile birlikte çalışıyoruz. Mini dizi formatında hazırlayacağımız bu hikayeyi hiçbir kısıtlama olmadan anlatabileceğiz. Bunun ötesinde çok fazla spesifik detay vermek istemiyorum, ama onu daha önce hiç görmediğiniz şekillerde tanıma şansı yakalayacaksınız. Bir boks tutkunu ve Creed serisiyle son 5-6 yıldır bu dünyada yaşayan birisi olarak bu konuda gerçekten çok heyecanlıyım. Muhammed Ali'yi onurlandırmak ve mirasını detaylandırmak beni gerçekten heyecanlandıran bir şey, Jen ve Amazon'un da öyle olduğunu biliyorum." ifadelerinde bulundu.

Muhammed Ali dizisi resmi olarak duyuruldu

Muhammed Ali'nin hayatını konu alacak mini dizi The Greatest, resmi olarak duyuruldu

Muhammed Ali'nin hikayesi daha önce Michael Mann'ın yönettiği 2001 yapımı Ali filmiyle beyaz perdeye uyarlanmıştı. Ayrıca Regina King imzası taşıyan ve başrollerini Leslie Odom Jr, Jim Brown, Kingsley Ben-Adir ve Eli Goree'nin paylaştığı One Night In Miami draması, geçtiğimiz ay gösterime girdi. Jordan ayrıca, "Bu dizi, karakter odaklı ve zorlayıcı olacak. İzleyiciler, Muhammed Ali'yi boks günlerinden tanıyorlar ama, bu ringin ötesine geçmek ve Ali'nin kendisini tanımak için bir şans olacak. Onu daha çok 360 derecelik bir bakış açısıyla ve her yönüyle tanıyacağız ve hayır, onu ben oynamıyorum. Bunu kesinlikle söyleyebilirim. Burada hala erken aşamadayız ve çok fazla şey söyleyemeyiz. Hâlâ parçaları bir araya getiriyoruz, ancak gelecekte dört gözle bekleyeceğimiz bir şey gibi geliyor." şeklinde konuştu.

Dizinin yayın tarihi henüz açıklanmadı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 07:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Muhammed Ali dizisi resmi olarak duyuruldu
İlginizi Çekebilir