Amazon, yeni bilim kurgu dizisi Lightyears'ı duyurdu

Özgür Deveci 25.10.2020 - 01:30
Amazon, Legendary Television tarafından yapılan bilim kurgu drama dizisi Lightyears için tam sezon siparişi verdi.

Orlando Bloom ve Cara Delevingne'nin başrollerini paylaştığı Carnival Row'un başarısının ardından Amazon, gözünü Legendary Television'dan bir başka yüksek konseptli diziye dikti. Yayıncı firma, Legendary tarafından yapılan bir saatlik bilim kurgu drama olan dizisi Lightyears için tam sezon siparişi verdiğini duyurdu.

Dizi Colony, Into the Badlands ve The Son dizilerinin yapımcılığını üstlenen Daniel C. Connolly'den geliyor. Arjantinli yönetmen Juan José Campanella'da ilk iki bölümün yönetmenliğini üstlendi. Campanella, Oscar ödüllü The Secret In Their Eyes'ın yanı sıra AMC'de yayınlanan Halt And Catch Fire dizisinin birkaç bölümünü yönetmesiyle biliniyor.

Amazon, yeni bilim kurgu dizisi Lightyears'ı duyurdu

Amazon, yeni bilim kurgu dizisi Lightyears'ı duyurdu

Dizi, yıllar önce arka bahçelerinde gömülü bir oda keşfeden ve garip bir şekilde ıssız bir gezegene doğru yolculuğu çıkan Franklin ve Irene York adında bir çiftin hikayesini konu alıyor. York'lar uzun bir süredir sırlarını dikkatli bir şekilde koruyorlardı. Ancak esrarengiz bir adam hayatlarına girdiğinde, çiftimizin sessizliği bir anda bozulur ve çok iyi bildikleri gizemli oda, hayal ettiklerinden çok daha fazlası olur.

Senarist ve yardımcı yapımcı olarak görev alan Connolly, ayrıca dizi sorumlusu ve yönetici yapımcı olarak hizmet verecek. Amazon Studios eş başkanı Vernon Sanders diziyle ilgili "Holden ve Dan fantastik ama tamamen insani karakterlerle dolu iddialı bir hikaye yarattı. Legendary ile bir başka yapımda birlikte çalışmaktan çok memnunuz ve bu ekibin bu dünyayı nasıl hayata geçirdiğini görmek için sabırsızlanıyoruz." ifadelerinde bulundu.

Mosaic Medya'dan Jimmy Miller ve Sam Hansen, dizide yönetici yapımcı olarak görev yapıyor. Legendary Television Başkanı Nick Pepper'da dizi hakkında "Amazon Studios ile işimizi büyütmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz. Holden ve Dan tamamen orijinal ve son derece duygusal bir hikaye yaratmada ilham verici bir ekibe liderlik ettiler. Lightyears'ı dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere sunmaktan daha heyecanlı olamazdık." açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Brian K. Vaughan tarafından kaleme alınan ve Cliff Chiang tarafından çizilen bilimkurgu romanı Paper Girls'e dayanan bir dizinin de Amazon takviminde yer aldığını belirtelim.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 17:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2020 11:51
Amazon'un bilim kurgu dizileri güzel oluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2020 14:43
last of us dizisi ne oldu??
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amazon, yeni bilim kurgu dizisi Lightyears'ı duyurdu
İlginizi Çekebilir