NBA yıldızlarına özel 2K20 turnuvası tam gaz devam ediyor.

Hamdi Erkin Savran 9.04.2020 - 16:38
NBA yıldızlarının kozlarını sanal alemde paylaştığı NBA 2K20 turnuvasında çeyrek final maçları oynanmaya başladı.

NBA 2K20 turnuvası son sürat devam ediyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle dünya çapında spor organizasyonları durdurulmuş durumda. Basketbol severlerin yakında takip ettiği NBA'de de 12 Mart tarihinden beri maç oynanmıyor. Bu nedenle NBA oyunlarının yapımcısı 2K Sports, 3 Nisan tarihinde basketbol ve video oyun tutkunlarının ilgisini çekecek bir etkinlik başlattı: profesyonel NBA oyuncularının yer aldığı bir 2K20 turnuvası. Çoğunlukla Donovan Mitchel ve Trae Young gibi genç yıldızların boy gösterdiği turnuvada Kevin Durant gibi veteran isimler de bulunuyor. 16 basketbolcunun katıldığı turnuvanın birincilik ödülü ise şampiyon oyuncunun seçmiş olduğu yardım vakfına 100 bin dolar bağış yapılması

NBA yıldızlarına özel 2K20 turnuvası tam gaz devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta oynanan 1. tur maçlarında izleyicilerin favorisi Kevin Durant, Heat forması giyen Derrick Jones Jr.'a 16 sayı farkla yenilerek turnuvaya erkenden veda etti. Derrick Jones Jr'ın çeyrek finalde Montrezl Harrell ile oynayacağı maçın kazananı sonraki turda, Devin Booker ve Rui Hachimura düellosunun galibi ile karşılaşacak. Elemelerin diğer tarafında ise çeyrek finale ismini yazdıran isimler: Trae Young, Deandre Ayton, Andre Drummond ve Patrick Beverley. 

Evlerinden XBOX ONE konsolları ile oyuna bağlanan NBA yıldızları, bu sefer parke üzerinde tek dökerek değil ekran başında oturarak birbirleriyle mücadele ediyor ve basketbol tutkunlarına farklı bir eğlence deneyimi sunuyor. Maçlardaki kıyasıya rekabet ile birlikte turnuva esnasında yaşanan komik anlar da izleyicilerin zevkli dakikalar geçirmesine olanak sunuyor. Özellikle oyuncuların maç anında gerçekleşen olaylara verdiği tepkilerini izlemek çok keyifli.    

NBA yıldızlarına özel 2K20 turnuvası tam gaz devam ediyor.

9 Nisan'ı 10 Nisan'a bağlayan gece oynanmaya başlayacak çeyrek final maçlarını ve turnuvanın ileriki zamanlarında yayınlacak yarı final ve final turlarını NBA'in resmi Twitch hesabından ve ESPN'in internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz. 

 Spor dünyasında ilk olarak geçtiğimiz haftalarda NASCAR, Fox Sports ile anlaşarak yarışlarını dijital dünyaya taşımıştı. Sonrasında Formula 1 de "Virtual Grand Prix" ismini verdiği dijital yarışlar düzenlemeye başladı. 2K Sports'un başlattığı turnuvanın ardından dünyada en çok izlenen spor organizasyonlarından birisi olan Premier League de profesyonel futbolcuların yer alacağı online bir FIFA 20 turnuvasını hayata geçirmeyi planlıyor. Premier League futbolcularının maaşlarının ödenmesi için bir bağış kampanyası oluşturulması da düşünülüyor.  

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
NBA yıldızlarına özel 2K20 turnuvası tam gaz devam ediyor.
İlginizi Çekebilir