Netflix 300 çalışanı işten çıkardı ve reklamlı paketini onayladı

Batuhan Bolat 25.06.2022 - 12:20
Geçtiğimiz ay 150 çalışını işten çıkaran Netflix 300 çalışanını daha çıkardı. Ayrıca reklamlı üyelik paketi hakkında da bazı bilgiler geldi.

Netflix'in işten çıkarma çılgınlığı devam ediyor ve şirket çoğunlukla ABD merkezli olan yaklaşık 300 çalışanını işten çıkarttığı belirtiliyor. Bir Netflix sözcüsü ise "Bugün ne yazık ki yaklaşık 300 çalışanımızı işten çıkardık." dedi. Devamında, "İşe önemli ölçüde yatırım yapmaya devam ederken, daha yavaş gelir büyümemize paralel olarak maliyetlerimizin artması için yaptık. Netflix için yaptıkları her şey için çok minnettarız ve bu zorlu süreçte onları desteklemek için çok çalışıyoruz." sözlerine yer verdi.

Netflix reklam destekli paketleri de onaylandı

İşten çıkarılma haberi, Netflix'in Mayıs ayında 150 çalışanını işten çıkarmasından kısa bir süre sonra geldiğini görüyoruz. Netflix, bu kararın bireysel performanstan ziyade iş ihtiyacından dolayı olduğunu söyledi. Video akış devi ilk çeyrekteki kayıplarını telafi etmeye çalışıyor gibi görünüyor. Netflix yeni abonelik hizmeti haberi geçtiğimiz zamanlarda yapılmış olsa da CEO tarafından onaylanmış gibi duruyor.

Netflix 300 çalışanı işten çıkardı ve reklamlı paketini onayladı

Yayıncının işini genişletmeyi düşünmesinin bir yolu da, reklam destekli üyelik paketleri olarak düşünülüyor. Netflix eş CEO'su Ted Sarandos'un Perşembe günü reklamlı paketin tanıtacağı doğrulandı. Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde (Cannes Lions International Festival of Creativity) Sarandos, "Hey, Netflix benim içi çok pahalı ve reklamı umursamıyorum" diyen büyük bir müşteri kitlesinin isteğine karşılık verdik." dedi. Ayrıca, "Bir reklam üyeliği ekliyoruz. Bugün bildiğiniz gibi Netflix'e reklam eklemiyoruz. Daha düşük fiyat isteyen ve reklam izleyeceğim diyen kişiler için reklamlı üyelik paketi ekleyeceğiz." sözlerine yer verdi.

Netflix, reklam stratejisini geliştirmek için bu konuda deneyime sahip bir şirketle ortak olmak istiyor. Bu haftanın başlarında, Netflix'in olası bir reklam geliri anlaşması için NBCUniversal, Google ve Roku ile görüştüğü bildirildi. Roku ile olarak ise, şirket içi bir söylentide bu ay Netflix'in şirketi satın alabileceği öne sürüldü. Netflix CEO'su Ted Sarandos ise "Buna ihtiyacımız yok." diyerek böyle bir satın alma fikrini reddetti.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2022 01:53
netflix'i iptal ettim. disney + çok iyi. amazon prime'da the boys çok iyi gidiyor ve lotr dizisi de gelecek oda iyi gidiyor. hbo da gelince netflix de sadece witcher kalıyor izlediğim ama o da düşüşe geçti gibi.
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2022 14:34
Amazonda da bir the boys var. Lotr berbat gözüküyor ondan umudu kestik zaten
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2022 22:28
reklam geldiği an iptal edeceğim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2022 16:08
İlk olmak kalıcı olmak değildir. Rekabet olmasaydı belki en yüksek platform olurdu ama Hbo maxi bekliyorum. Ülkemize geldiği gibi hbo max! Netflix üyeliğini iptal edeceğim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix 300 çalışanı işten çıkardı ve reklamlı paketini onayladı
İlginizi Çekebilir