Netflix oyunları kullanıcıların pek ilgisini çekmemiş

Murathan Özlü 9.08.2022 - 17:21
Netflix oyunları, dev medya platformunun üye kitlesinin yaklaşık yüzde 1'i tarafından oynanmış.

Netflix oyunları, firmanın beklediği ilgiyi pek karşılayamamış. Netflix reklamlı paketi ile zaten büyük tepki çeken ve kullanıcı sayısı son 1 yılda büyük düşüş yaşayan Netflix, oyun tarafında da dikiş tutturamadı gibi görünüyor.  CNBC'nin haberine göre şu ana kadar sadece 1 milyon 700 bin kullanıcı Netflix oyunlarını oynamış, bu da dev medya platformu için yüzde 1'den az kullanıcı demek.

Netflix oyunları pek tutmamış

İşin ilginç yanı ise, Netflix oyunlarının aslında 23.3 milyon kez indirilmiş olması. Bu da platformun üye sayısının yaklaşık yüzde 10'una denk geliyor. Ancak bu istatistikler, bu oyun indirmelerinin tamamının farklı kullanıcılar tarafından mı yapıldığı yoksa aynı kişilerin aynı oyunları tekrar tekrar indirip indirmediğini ayırt edemiyor.

Netflix oyunları
Dünya çapındaki aplikasyon istatistiklerini tutan Apptopia'dan alınan bu istatistik, yüzde 10 olarak bile kabul edilse yine de Netflix üye sayısının çok küçük bir yüzdesi ediyor. Netflix dizilerinin uyarlamalarından, indie oyunlara kadar uzanan Netflix oyun kataloğu 24 oyundan oluşuyor. İleride "The Queen's Gambit" gibi çok tutan yapımların da oyunlarının gelmesi bekleniyor. Netflix ocak ayında üyelerine "en iyi oyun deneyimini" sunmayı amaçladıklarını duyurmuştu.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix oyunları kullanıcıların pek ilgisini çekmemiş
İlginizi Çekebilir