Netflix reklamlı paket için Microsoft ile ortaklık kuracak

Murathan Özlü 14.07.2022 - 17:00
Netflix reklamlı paket sistemi için ortağını buldu, Microsoft ile birlikte çalışarak reklamı sisteme geçiş yapacak

Netflix reklamlı paket sistemini platforma getirmek için Microsoft ile birlikte çalışacak. Duyuru, bizzat Microsoft CEO'su Satya Nadella'dan geldi. Nadella'a göre Microsoft "Netflix'in ilk reklam bazlı kampanyasına yardımcı olmak için teknoloji ve satış partnerleri" olacak. Mcirosoft'un yayınladığı blog gönderisine göre "Netflix'te yayınlanacak olan tüm reklamlar Microsoft tarafından sağlanacak ve Microsoft kullanıcı gizliliğini koruyacak."

Netflix reklamlı paket konusunda ortağını buldu

Netflix Operasyon Şefi Greg Peters,  kendi websitelerinde yayınladıkları gönderide şu ifadeleri kullandı.
" Henüz çok erken aşamadayız ve üzerinde çalışmamız gereken çok şey var. Ancak uzun vadeli amacımız çok net. Kullanıcılarımıza daha fazla seçenek sunmak ve reklamcılara Televizyon kanallarında olduğundan daha kullanışlı bir ortam sağlamak."

Netflix reklamlı paket
Nisan ayında Netflix CEO'su Reed Hastings dev yayın platformunun reklamlı üyelik paketi fikrine sıcak baktığını belirtmişti.Geçtiğimiz ay sonundaysa, 300 çalışanı işten çıkaran Netflix'in bir başka yetkilisi Ted Sarandos Netflix'in pahalı bulan ve reklamı umursamayan izleyici kitlesinin isteğine karşılık verdiklerini belirtmişti. Netflix'in reklamlı üyelik paketi sunma kararını, Nisan ayında yaşadığı şoktan sonra aldığı ifade ediliyor. Dev yayın platformu Nisan ayı içerisinde 200 bin izleyici kaybetmiş ve hisselerinde büyük bir düşüş yaşanmıştı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.07.2022 19:36
Koy koy, kullanıcı verilerini de paylaş, torrent indirmeyenin
Kalan Karakter: 300 Gönder
AZRAILXX
AZRAILXX 14.07.2022 17:26
Reklamlar yayını bölemden altta yada yanlarda gösterilirse hiç sıkıntı yaşamazlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix reklamlı paket için Microsoft ile ortaklık kuracak
İlginizi Çekebilir