Netflix, Türkiye'deki 14 yeni projesinin tanıtımını gerçekleştirdi

Ersin Kılıç 21.10.2020 - 12:13
Netflix yaptığı açıklama ile Haluk Bilginer, Kıvanç Tatlıtuğ, Engin Günaydın, Cem Yılmaz ve Çağatay Ulusoy gibi isimlerin yer aldığı projelerini tanıttı.

Netflix Türkiye, yapmış olduğu özel bir sunum ile birlikte daha önce duyurusu yapılan projelerin yanı sıra Türkiye merkezli yeni projelerin duyurusuna da imza attı.

Netflix yeni Türk içeriklerini tanıttı

Yapılan bu toplantıda daha önce duyurusu yapılan Fatma gibi projelerin yanı sıra Türkiye'de çekilecek yeni projelerin isim ve konuları da açıklandı. Bu projelerde yer alacak oyunculara baktığımızda ise Haluk Bilginer, Kıvanç Tatlıtuğ, Engin Günaydın, Cem Yılmaz ve Çağatay Ulusoy gibi önemli isimler yer alıyor. Açıklanan projeler, oyuncu kadrosu ve konuları ise şu şekilde;

Fatma

Özgür Önürme’nin kaleme aldığı ve Özer Feyzioğlu ile yönetmen koltuğunu paylaştığı psikolojik drama mini dizisi Fatma dizisinin başrollerinde Burcu Biricik ile birlikte Uğur Yücel, Mehmet Yılmaz Ak, Hazal Türesan, Olgun Toker, Gülçin Kültür Şahin, Deniz Hamzaoğlu ve Çağdaş Onur Öztürkrol alacak. Fatma’nın 2021’de yayınlanması planlanıyor.

Netflix, Türkiye'deki 14 yeni projesinin tanıtımını gerçekleştirdi

50m2

BKM’nin yapımcılığını üstlendiği, senarist Burak Aksak’ın, Selçuk Aydemir’le birlikte yönetmen koltugunda oturduğu dizinin başrolünde Gölge karakteriyle Engin Öztürkyer alıyor. Dizi 27 Ocak 2021’de Netflix’te yayınlanacak.

Mücadele Çıkmazı

Çağatay Ulusoy’un başrolünü Emir Ali Doğrul ile paylaştığı, OGM Pictures tarafından hayata geçirilen filmin yönetmen koltuğunda Can Ulkay otururken, senaryosu ise Ercan Mehmet Erdem’e ait. Mücadele Çıkmazı, 15 Mart 2021’de Netflix’te yayınlanacak.

Netflix, Türkiye'deki 14 yeni projesinin tanıtımını gerçekleştirdi

9 Kere Leyla

Ezel Akay imzalı bir orijinal Netflix filmi olan 9 Kere Leyla'nın başrollerinde Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu, Fırat Tanış ve Alican Yücesoy yer alıyor. 9 Kere Leyla, 4 Aralık’ta izleyiciyle buluşacak

Azizler

Yönetmen koltuğunda Taylan Biraderler’in oturduğu filmin senaryosu Berkun Oya’ya ait. Filmin başrollerinde Engin Günaydın’a Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Öner Erkan, Fatih Artman ve İrem Sakeşlik ediyor. Azizler, 8 Ocak’ta Netflix’te olacak.

Bir Denizaltı Hikayesi

Başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ'un yer aldığı, yönetmenliğini ise Tolga Karaçelik'in üstlendiği aksiyon-macera türündeki dizinin yazar kadrosunu ise Jason George önderliğinde Atasay Koç, Cansu Çoban ve Sami Berat Marçalı oluşturuyor. Dizinin resmi ismi ilerleyen dönemde belirlenecek.

Netflix, Türkiye'deki 14 yeni projesinin tanıtımını gerçekleştirdi

Uysallar

Ay Yapım tarafından hayata geçirilecek olan Uysallar'ın senaryosu Hakan Günday'ın güçlü kaleminden çıkarken, yönetmen koltuğunda ise Onur Saylak oturacak.

Pera Palas'ta Gece Yarısı

Charles King'in aynı adlı ödüllü kitabından uyarlanan "Pera Palas'ta Gece Yarısı" bir Red Arrow Studios şirketi olan Karga Seven Pictures tarafından hayata geçirilecek. Elif Usman'ın kaleme aldığı yapımın yönetmen koltuğunda ise yine Karga Seven'dan Emre Şahin yer alıyor.

Kuş Uçuşu

Dünyada hala karar verici pozisyonlarda duran X kuşağıyla, yeni gelmekte olan Z kuşağının çarpışmasını anlatan Kuş Uçuşu, Aşk 101'in yaratıcısı Meriç Acemi tarafından kaleme alındı. Dizinin yapımcılığını ise Ay Yapım üstleniyor.

Kod Adı: Kulüp

Yapımcılığını Saner Ayar ve Ayşe Durmaz ile birlikte O3 Medya'nın üstlendiği dizinin, yönetmen koltuğunda ise Zeynep Günay Tan ve Seren Yüce oturuyor. Necati Şahin önderliğindeki dizinin senaryo ekibinde Ayşin Akbulut, Serkan Yörük, Bengü Üçüncü, Rana Denizer bulunuyor. Dizinin resmi ismi ilerleyen dönemde belirlenecektir. Dizinin başrollerinde ise Gökçe Bahadır, Barış Arduç ve Salih Bademci yer alıyor.

Erşan Kuneri

Cem Yılmaz'ın hem yaratıcılığını ve yönetmenliğini yaptığı hem de başrol koltuğunda oturduğu sitcom dizinin yapımcılığını ise Cmylmz Fikirsanat üstleniyor.

Netflix, Türkiye'deki 14 yeni projesinin tanıtımını gerçekleştirdi

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?

Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınan, sahnelendiği yıllarda ödül ve gişe rekortmeni olarak tiyatro klasikleri arasına giren "Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?’’ 18 yıl sonra aynı isimli modern uyarlaması ile filme dönüşüyor. Yönetmen koltuğunda Andaç Haznedaroğlu’nun oturduğu filmin oyuncu kadrosunda, Patron karakteriyle Yılmaz Erdoğan ile beraber Ecem Erkek, Engin Alkan, Devrim Yakut, Merve Dizdar, Ushan Çakır veBülent Çolak yer alıyor.

‘96 Yazı

OGM Pictures yapımcılığında, yönetmen Ozan Açıktan imzalı film, 2021’in Haziran ayında Netflix’te yayınlanacak. Filmin başrollerinde Ece Çeşmioğlu, Fatih Şahin, Halit Özgür Sarı, Aslıhan Malbora, Süreyya Güzel ve Kubilay Tunçer yer alıyor.

Beni Çok Sev

7. Koğuştaki Mucize filminin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin’nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerinde yer alan Sarp Akkaya ve Songül Öden’e, Ercan Kesal, Aleyna Özgeçen, Füsun Demirel, Güner Özkul ve Ushan Çakır eşlik ediyor.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 06:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2020 18:37
kıvanç tatlıtuğ olurda izlenmezmi be. ve 9kere leylayı da merakla bekliycemm
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2020 13:04
Niye başrol oyuncuları 45 50 yasinda insanlar değil? Genç sarisin yakışıklı diye birbirine benzeyen tipleri izlemek zorunda miyiz? Bence Türkiye Netflixin basinda kim varsa, onu koysunlar.. Kanal D ya da Fox dizilerinden farkı yok çünkü
Kalan Karakter: 300 Gönder
lamuarte
lamuarte 22.10.2020 02:48
Bu 12 projeden 4'ü şimdiden ciddi bir şekilde ilgimi çekmeyi başardı. Bunlar: Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? - 9 Kere Leyla - 50m2 ve Azizler oldu. Oyuncu kadroları ve senarist veya yönetmenleri ilgimi çeken projeler. Özellikle 9 kere leyla'yı merakla bekliyorum. Yönetmeni olan Ezel Akay çok ilginç ve renkli filmler yapan bir insan. Daha ilk kez fragmanını izlediğimde Ezel Akay'ın filmi olduğunu anlamıştım. Umarım kötü işler çıkmazlar- en azından benim izleyeceklerim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2020 13:03
Önemli olan miktarı değil yapılan işin niteligidir.20 tane kalitesi düşük içerik yerine 1 tane house of cards gibi dark gibi yapım yapsa daha çok abone çeker
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2020 15:55
House of cards tarzı bir iş çıkaracak yaratıcı zihinler bizde yok. Bu bir. 2. Onu izleyen adam dünyanın en iyi dizisini de çeksen sırf yerli diye seninkini izlemez. Üçüncü ve en önemli madde Netflixin bu dizileri sipariş vermesinin sebebi Türk izleyici kitlesi. Bizim kitlenin de ne istediği malum.
sukru83
sukru83 21.10.2020 14:45
50m2 nin ilk duyurulduğu andan itibaren yayın tarihini bekliyordum. Bu iki adamı biliyorsan (sevmene gerek yok) muhakkak absürd komedi tadından iyi bir yapım çıkaracaklarını da biliyorsundur. 9 kere Leyla ve Azizler yapımları da dikkate değer.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix, Türkiye'deki 14 yeni projesinin tanıtımını gerçekleştirdi
İlginizi Çekebilir