Netflix'ten Asteriks animasyon serisi geliyor

Özgür Deveci 4.03.2021 - 14:51
Mission Cleopatra filminin senaristi Alain Chabat imzası taşıyan Asteriks 3D animasyon serisi, 2023 yılında gösterime girecek.

MÖ 50 yılında, Roma istilasına karşı koyan bir Galya köyünün maceralarını konu alan Asteriks animasyon serisi için hazırlıklar başladı. Netflix'te yayınlanacak dizinin senaryosunu kaleme aln Alain Chabat, aynı zamanda 3D animasyon serisinin yönetmen koltuğunda oturuyor. Netflix, ikonik çizgi roman karakteri için önde gelen Fransız yayıncı Hachette'in Les Editions Albert René ile ortaklık yapıyor. Serinin yapımcılığını ise, Alain Goldman'ın yapım şirketi Legende Films üstleniyor. Asterix and the Big Fight üzerine kurulacak seri, 2023 yılında vizyona girecek.

Netflix'ten Asteriks animasyon serisi geliyor

Netflix'e Asteriks 3D animasyon serisi geliyor

Fransız tarihindeki en yüksek hasılat yapan üçüncü uzun metrajlı filmi olan Mission Cléopâtre, yine Chabat tarafından yönetildi ve yazıldı. Netflix'in orijinal animasyon yönetmeni Dominique Bazay, "Ben Fransız bir Kanadalıyım. Dünyadaki çoğu frankofon gibi Asterix, ekürisi Obelix ve yakın arkadaşı Dogmatix ile büyüdüm. Özel animasyon filmlerini izledim ve dini kitaplarını olarak okudum. 8 yaşındaki çocuğa bir gün bu karakterleri hayata geçirmeye yardım edeceğimi söyleseydim inanmazdı." ifadelerinde bulundu.

Asteriks'in ilk çizgi romanı 1961 yılından beri, 111 dilde ve lehçede 38 cilt halinde yayınlandı. Ayrıca, 1967'ye kadar uzanan 15 uzun metraj filmi çekildi. Bazay, yeni animasyon serisiyle ilgili heyecanını "Bu hikayeler, antik Galya'nın küçük bir bölgesinin Romalı işgalcilerden uzak tutan savaşçının ve köy arkadaşlarının hikayesini anlatıyor. Her yeni yapım, özellikle Fransa, İtalya, Almanya ve Kanada'daki hayranlar tarafından merakla bekleniyor. Her zaman Goscinny'nin tonunun ve Uderzo'nun mizahının zamansız olduğunu hissettim. Asterix'in bu kadar özel olmasının nedeni bu oldu. Her yaşa hitap ediyor ve tüm sınırları zorluyor. Asteriks, Oburiks ve Dogmatix'i dünyanın dört bir yanındaki yepyeni hayranlarla tanıştırmaktan heyecan duyuyorum." sözleriyle dile getirdi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 12:11
Dublajı umarım filmlerdeki kadroyla yapılır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 20:13
Sezar siyahi, Obelix asyalı, Asterix'de eşcinsel yapmasalar bari.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 17:16
Turkiye'ye ozel dublaj isteruk!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix'ten Asteriks animasyon serisi geliyor
İlginizi Çekebilir