Neverwinter Foundry Yapımcısı Rob Overmeyer Foundry’yi anlatıyor

Mert Günhan 21.06.2013 - 14:04
Nedir bu Foundry?
Neverwinter binlerce oyuncuyla oldukça iyi bir başlangıç yapmışken, oyunun en güçlü yanlarından birisi olan Foundry'yi bir de yapımcısının ağzından dinleyin

"Foundry, diğerlerinin oynaması için oyuncuların kendi görevleri ve kampanyalarını oluşturmasına olanak veren bir içerik yazma aracıdır. Foundry yazarları, mevcut olan çeşitli özelliklerini kullanarak, hikaye ihtiyaçlarına göre benzersiz içerik oluşturabilir, özel iç ve dış haritalar yapabilir ve rehber ve diyalog oluşturabilirler. Hazır olduklarında, yazarlar Neverwinter’da tüm oyuncular için kendi görevlerini yayınlayabilirler.

Bir yazarın Foundry’de yapabileceği içerik konusunda çok az sınırlamalar vardır. İster Yarık’ta sarhoş bir cüceyi hızlıca kurtarma olsun, ister Unutulmuş Diyarlar tarihi ve bilgisi içine derin araştırmalar olsun, yazarlar farklı görevler için bir dizi oluşturabilirler. Dost kişilerden mücadele edilecek yaratıklara kadar herşeyin görünümünü ve hissiyatını özelleştirmenizi sağlayacak araçlar ile bu yaratıcılığı destekliyoruz. Kostüm editörümüz, bir görevde rastlayacağınız her kişi veya nesne için neredeyse sonsuz özelleştirme yapmanıza izin verir. Görevler içinde de, macera unsurlarını özel becerilere sahip oyuncular için özel olarak ayarlayarak da bu oyuncular için özel bir deneyim yaratabilirsiniz. Ve bu sadece bir başlangıç; Foundry ile yapılabilecek çok daha fazlası var.

Harita editörü ile, dış ve iç haritalar oluşturabilirsiniz. Dış haritalar birçok seçenekleri olan birkaç çeşitte gelir. Hikayenizi destekleyecek içerik ve bazı son ayrıntılar ile doldurulmaya hazır, detaylı ve önceden doldurulmuş çeşitli boyutlarda haritalar vardır. Yazarların her kaya, ağaç, Neverdeath’e giden sihirli portal ve çim bıçağı özelleştirmesine izin veren “tuval” haritaları da vardır. İç harita editörü örneklendirilmiş veya iç haritanın oda oda özelleştirilmesine izin verir. Bir kalenin altında eski bir mezara ilişik bir mağara ağına ulaşan kanalizasyona açılan gizli bir kapısı olan benzersiz lokali inşa edebilirsiniz … sanırız anladınız! İç harita editörü ile oluşturabileceğiniz bir çok şey var ve tam olarak göreviniz nasıl hissedilsin istiyorsanız, tercih ettiğiniz herhangi detayları ekleyebilirsiniz. Harita editöründe, aynı zamanda gökyüzü değiştirme veya sis ekleme gibi çeşitli arka plan elemanlarının görünümünü ayarlayabilirsiniz. Hatta daha da arayışı özelleştirmek için haritalarınıza mükemmel ortam sesleri seçebilirsiniz. Dünyanızı canlandırmak ve hikayenizi anlatmak için yapabileceğiniz daha çok şey var.

Her hikayenin bir başlangıcı, ortası ve sonu olmalıdır. Video oyunlarında, bu noktalar genellikle, yolculukta karşılaştığınız ve yolunuzu değiştiren birisiyle belirlenir. Diyalog editörümüz bu hikaye süreçlerinde gerçekten şaşırtıcı özelleştirmeler yapmanıza izin verir. Eğer isterseniz, oldukça basit bir diyalog kurabilirsiniz, ancak daha karmaşık bir şey isterseniz, kişi diyalog editörü içinde bütün bir oyunu oluşturabilirsiniz. Daha da iyisi, bu iletişim sadece bir kişi ya da canavara değil daha fazla sayıda nesneye de atfedilebilir. Editörünüzde mevcut herhangi bir nesne üzerinde diyaloğu yerleştirin ve karmaşık diyaloğunuzu, diyelim ki, potansiyel gizli bir kapı açabilen bir bulmaca ya da bilmeceye döndürün. Kişi diyalog editöründe çok büyük güç var ve biz onunla neler yaptığınızı görmek için istekliyiz.


Bunlar Neverwinter Foundry’nin çok hoş özellikleri sadece birkaçıdır. Oldukça çığır açan, ama bir o kadar da destekleyen özellikleri ile Foundry, benzersiz ve heyecan verici bir şekilde kendi hikayelerini anlatmak için yazarlara araçlar sağlar. Geriye kalan tek şey, binlerce diğer oyuncunun görevlerinizi kaydetmesi, yayınlaması ve deneyimlemesini görmektir.
Bir yazar görev oluşturma işlemini tamamladıktan sonra, bunu oyunda yayınlayabilir. Böylece görev, diğer yazarlar ve maceracıların oynaması ve görevi incelemeleri için gözden geçirme aşamasına koyulur. Görev ilk yorum aşamasından geçtikten sonra, herkesin oynaması için hazır hale gelir. Foundry’deki görevler, diğer  temel görevler ya da içerik gibi, Neverwinter’ın ayrılmaz bir parçasıdır. Herhangi bir bölgesinden, herhangi bir zamanda erişebilirsiniz, ama aynı zamanda oyun içinde belirli kişilerden de onları alabilirsiniz. Bu görevler kendi temel görevlerinizin yanında yer alabilir ve tamamlanabilir ve tüm oyuncuları Neverwinter Foundry topluluğuna katılmaya teşvik eder.
 

Neverwinter’daki Foundry, bazı şeyler oluşturmaya yarayan bir araçtan daha fazlası; orası hikayelerinin hayat buldugu bir yer. Severek hatırladığınız kalem ve kağıt üzerindeki maceralarınızı ve kampanyaları yeniden yaratabileceğiniz bir yer. Bu hikayeleri ilerleteceğiniz, değiştirebileceğiniz ve bir sonraki bölümlerini yazma, bu görevler daha fazla olabilir bir yer. Ayrıca sizin diğer yazarlar ve oyuncular ile paylaşmak için yeni görevler, kampanyalar ve maceralar ile yeni hikayeler, oluşturabileceğiniz bir yerdir. Neverwinter’daki Foundry ile, hikayenizin hangi yolu izleyeceği ve dünyanın onunla nasıl oynayacağı tümüyle size kalır!"



Neverwinter Foundry Yapımcısı Rob Overmeyer Foundry’yi anlatıyor
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 17:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Neverwinter Foundry Yapımcısı Rob Overmeyer Foundry’yi anlatıyor
İlginizi Çekebilir