NFT geliştiricilerinden Valve'a açık mektup

Murathan Özlü 28.10.2021 - 17:18
NFT geliştiricileri Valve'a gönderdikleri mektupta, firmadan içinde "blockchain" sistemi bulunduran oyunlara tekrar izin vermesini talep ettiler.

Valve'ın geçtiğimiz günlerde kripto para vb. uygulamalara karşı aldığı karardan sonra NFT geliştiricileri ve dijital aktivistlerden oluşan 29 kişilik bir grup Valve'dan kararını geri almasını istediler. 

Grup, Valve'a gönderdikleri açık mektupta, " Steam'in her olayda öncü olma vizyonunu göz önünde tutarak, bu hızla gelişen teknolojiye bir şans vermenizi istiyoruz" ifadelerini kullandılar. Valve geçtiğimiz günlerde,  "içerisinde NFT veya kripto para ticareti barındıran" tüm oyunların yasaklandığını duyurmuştu.

NFT geliştiricileri Counter Strike'da oyun içi satılan silahları örnek gösterdiler

Valve'ın yasağı, Kripto Para/NFT sistemine karşı alınan yasakların ilki değil. Bu konudaki en ağır kararı alan Çin Kripto para kullanımını yasa dışı ilan etmişti. Ancak Valve'a mektup yazan NFT geliştiricileri, "gerçek para ile dijital ürün alma" mantığının NFT ile başlamadığını ve Steam'de bu mantıkla çalışan oyunlar olduğuna dikkat çekiyorlar.

Kripto para geliştiricilerinin Valve'a verdiği en net örnek, aslında hepimizin yakından tanıdığı bir sistem: Counter-Strike'da gerçek para ile satılan eşyalar.  Kripto para geliştiricileri buna benzer örnekleri göstererek, Valve'ın oyun içi eşya ticaretinin öncü markalarından biri olduğunu hatırlatarak, geleceğin teknolojisi olduğunu ifade ettikleri bu sisteme, Steam'de tekrar izin verilmesini talep ediyorlar.

NFT geliştiricileri

Epic Games CEO'su Tim Sweeney ise, Valve'ın blockchain yasağı açıklamasından bir gün sonra yaptığı açıklamada, içinde blockchain teknolojisi barındıran oyunların yasalara uygun olmaları ve yaş sınırı ile gelmeleri halinde Epic Games'in bu yeni teknolojiye hevesle kucak açacağını belirtmişti.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
NFT geliştiricilerinden Valve'a açık mektup
İlginizi Çekebilir