Nintendo, 160.000'den fazla hesabın hacklendiğini duyurdu

Ersin Kılıç 24.04.2020 - 15:14
Son günlerde Nintendo Switch kullanıcılarının yaşadığı problemlerin nedeni belli oldu ve Nintendo, 160.000'den fazla hesabın hacklendiğini duyurdu.

Nintendo sonunda beklenen açıklamayı yaptı ve Nintendo hesabı olan bazı kullanıcıların bilgilerinin ele geçirildiğini doğruladı. Firma yaptığı açıklama ile birlikte 160.000'den fazla kullanıcının bu problemle karşı karşıya kaldığını doğruladığı gibi iki aşamalı güvenlik sisteminin kullanılması gerektiğini de önerdi.

Nintendo, 160.000'den fazla hesabın hacklendiğini duyurdu

Aslında her şey geçtiğimiz günlerde bazı Nintendo kullanıcılarının yaşadığı problemler ile ortaya çıkmıştı. Bazı kullanıcıların hesapları ele geçirilmeye başlarken, bazı kullanıcılar ise farklı ülkelerden yapılan giriş denemeleri ile karşılaşmışlardı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında sosyal medya ve Reddit gibi platformlarda  Nintendo hesaplarına bir saldırı olduğu düşünülmeye başlamış, fakat Nintendo'dan bu konuda bir açıklama gelmemişti. Bugün ise başlıkta da belirttiğimiz gibi Nintendo hesap çalma olayını doğruladı ve 160.000'den fazla hesabın ele geçirildiğini belirtti.

Nintendo hesabı bulunan oyun severlerlerin kullanıcı adları, ülkeleri ve doğum tarihi gibi bilgileri ele geçirilirken kredi kartı gibi bilgilerde ise sorun olmadığı açıklandı. Yapılan bu saldırı ve hesap çalınmalarından sonra 2FA, yani çift aşamalı doğrulama sisteminin kullanılması gerektiği de belirtilmiş. Eğer Nintendo hesabınız varsa, şifrenizi değiştirmenin de gerektiğini söyleyebiliriz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 20:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo, 160.000'den fazla hesabın hacklendiğini duyurdu
İlginizi Çekebilir