Nintendo Switch güncellemesi ile klasör özelliği geldi

Emre Ozan Şirin 22.03.2022 - 13:12
Yeni yayınlanan Nintendo Switch güncellemesi ile uzun zamandır beklenen bir özellik nihayet kullanılabilir hale geldi.

Nintendo, hem yazılım hem de donanım açısından rakipleri Sony ve Microsoft'a göre çok daha sade kalan bir konsol. Özellikle çıkış döneminden bu yana pek değişmeyen sistem yazılımı ve fonksiyonları ile kullanıcıların beklentilerinin çoğunu hala karşılamış değil. Bu beklentilerin biri olan bluetooth kulaklık desteği, cihazın çıkışından tam beş sene sonra gelmişti. Bir diğer önemli konu da kütüphanedeki oyunların özelleştirilmesi ve erişimiydi. Bu konuda da nihayet harekete geçilerek yayınlanan yeni Nintendo Switch güncellemesi ile kütüphaneler artık özelleştirilebilir hale getirildi.

Yeni Nintendo Switch güncellemesi ile gelen klasör özelliği nasıl kullanılır?

Nintendo Switch güncellemesi ile klasör özelliği geldi

Groups (Gruplar) olarak adlandırılan yeni fonksiyonu kullanabilmek için öncelikle sistem yazılımınız 14.0.0'a yükseltmeniz gerekiyor. Kütühanenizde en az 12 oyun bulunduğu takdirde açılan grup fonksiyonuna erişmek için L tuşuna basmanız yeterli. Mevcut güncelleme ile 100 adet grup klasörü oluşturabilir ve her gruba 200'e kadar oyun koyabilirsiniz. Aynı oyunu birden fazla gruba ekleyebilmeniz de mümkün kılınmış, böylece favori oyunlarınıza farklı klasörlerden de erişebilirsiniz.

14.0.0 güncellemesi ayrıca yukarıda bahsettiğimiz Bluetooth destekli ses kontrollerine de bazı düzenlemeler getiriyor. Bluetooth cihazınız ve Switch arasındaki ses kontrolleri arasındaki uyumsuzluk problemleri giderilmiş durumda.

Nintendo, Şubat ayında yayınlanan finansal raporunda Switch'in tarihteki en çok satan ev konsolu olduğunu söyledi. Konsol, 103 milyonu geçen kullanıcı sayısı ile Wii'nin 101 milyonluk rekorunu kırdı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2022 14:05
Dosyalama sistemi gelmiş allah çok teşekkürler ama dosyaları ana ekrana koymak gelmemiş hala bir sürü oyun sıralanıyor dosyalama sisteminin ne anlamı kaldı o zaman?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo Switch güncellemesi ile klasör özelliği geldi
İlginizi Çekebilir