Nintendo Switch konsolunun 4K destekleyecek bir sürümü yolda

Alparslan Gürlek 25.08.2020 - 20:08
Nintendo Switch için 4K destekleyen bir sürüme dair çalışmalar rapor edildi. Konsolun yeni sürümü 2021 yılında çıkabilir.

Nintendo Switch için 4K desteği bulunan bir sürüme dair söylentiler henüz yayılmaya başlamışken gelen bir Bloomberg raporu olayları netleştirdi. Rapora göre konsolun 4K grafikleri destekleyecek yeni bir sürümü yolda.

Nintendo Switch geliştirilmiş sürümü 4K destekleyecek

Görüşüne göre Nintendo Switch konsolu bir yükseltme alıyor olabilir. Bir Bloomberg raporuna göre, popüler konsolun 4K grafikleri destekleyecek yeni sürümü geliyor. Bunun dışında Nintendo resmi bir açıklama yapana kadar bildiklerimiz çok kısıtlı. Öyle görünüyor ki bu yılın sonlarında resmi açıklamalarla birlikte konsolun yeni sürümü hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız.

Nintendo Switch konsolunun 4K destekleyecek  bir sürümü yolda

Yeni makinenin teknik özellikleri henüz kesinleşmedi. Ancak Kyoto merkezli şirket daha fazla bilgi işleme gücü ve 4K yüksek çözünürlüklü grafikleri konsollarına dahil etmek için araştırmalar yapıyor. Bu bilgi ve stratejiyi, kimliğini vermek istemeyen kişiler Bloomberg'e iletti. Nintendo öyle görünüyor ki yeni nesil konsolların çıkacağı önümüzdeki dönemde popülerliğini kaybetmek istemiyor. Ancak Switch'in 4K destekleyen bir sürümünün çıkması bunu ne kadar sağlayabilir, tartışılır.

Bildiğiniz gibi bu aslında Nintendo Switch'in ilk alternatif sürümü değil. Geçtiğimiz yıl, daha fazla pil ömrü sunan ve yalnızca elle kullanılabilen bir Nintendo Switch sürümü olan Switch Lite piyasaya sürülmüştü. Geliştirilmiş bu yeni konsol ise 2021'de çıkacak. Ayrıca Nintendo ve dışarıdaki stüdyolardan gelen bir dizi yeni oyunun da yeni konsolu desteklemek için yolda olduğu belirtildi. PlayStation 5 ve Xbox Series X gibi gündemi kasıp kavuran yeni nesil konsolların çıkmasına az bir zaman kala, Nintendo'nun da sevdiği konsolunun daha iyi bir sürümü ile oyunda kalmak isteyeceği mantıklı geliyor. Yükseltilmiş Nintendo Switch konsolu için daha fazla ayrıntı geldiğinde sizleri tekrar bilgilendireceğiz. Ancak şu an için elimizdekiler bu kadar.

Yeni nesil konsollar demişken, PlayStation 5 ve Xbox Series X mücadelesi hala sürüyor. Oyuncular tarafından da tartışma konusu haline gelen "Hangi konsol daha iyi?" konusu çıkış tarihleri yaklaştıkça daha da önem kazanıyor. İki taraf da kendine has özellikleri ve avantajlarıyla gelirken, Nintendo Switch'in 4K destekleyen sürümünün sizce bu rekabette ne kadar şansı var? Düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşmaktan çekinmeyin.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 26.08.2020 10:26
Sanırım nintendo yeni konsol üretmeyecek artık. Pc gibi upgrade ede ede konsol devam edecek.
MK Okuru
MK Okuru 26.08.2020 13:42
ne alakası var? sonyde microsoftda farklı sürümler var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.08.2020 09:44
Açıkcası ps5 ve xbox la farklı kulvar olarak düşünüyorum. Nintendo kendine has çünkü ve bence kulvarında lider. 4k da gelirse efsane olur..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo Switch konsolunun 4K destekleyecek  bir sürümü yolda
İlginizi Çekebilir