Nintendo, üçüncü parti firmalara destek vermek istiyormuş

Ahmet Özçilingir 13.07.2018 - 11:29
"Daha fazla çapraz platform neden olmasın"

Geçtiğimiz haftalarda PlayStation'ın başı çapraz platform (cross-play) konusunda başı oldukça ağrımıştı. Sony, başka hesaplarda Fortnite: Battle Royal oynayan oyuncuların, aynı hesabı PlayStation 4'te kullanmalarına izin vermemişti. Bunun üzerine Xbox ve Nintendo tarafından gelin bizde rahatça Fortnite oynayın bizde ban yok! diyerek bu durumu aslında fırsata çevirmeye çalışmıştı diyebiliriz. Ancak görünen o ki Nintendo çapraz platform konusunda Fortnite ile sınırlı kalmayacak.

Nintendo'dan çapraz platform konusunda üçüncü parti firmalara destek

Geçtiğimiz günlerde Nintendo eski başkanı Tatsumi Kmishima  ve Nintendo üst düzey yöneticilerinden Susumu Tanaka, Nintendo'nun çapraz platform konusunda düşünceleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tanaka, "üçüncü parti firmalara çapraz platform konusunda istedikleri doğrultuda yardımcı olabiliriz" dedi. Nintendo'nun çapraz platforma sıcak baktığını belirterek üçüncü parti firmalara da bir çağrıda bulundu.

Günümüzde artık çevrim içi oyunların önemi tartışılmaz. Her oyun firması kendi oyunları için oyuncuların bir hesap yaratmasını istiyor. Oyuncuların her platform için yeniden hesap oluşturması veya diğer platformda oyuna sıfırdan başlaması gerekiyor. Firmaların hem çapraz platform hem de çapraz ilerleme sistemleri konusundaki katı tutumlarını terk etmeleri oyuncuların lehine bir gelişme olacaktır.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 07:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo, üçüncü parti firmalara destek olmak istiyormuş
İlginizi Çekebilir