Nioh 2: The First Samurai DLC İnceleme

Samet Basri Taşlı 3.01.2021 - 15:29
Nioh 2: The First Samurai DLC paketi ile karşımızda. Bakalım bu paket öncekilerin üzerine çıkmayı başarabilecek mi?
Platformlar PlayStation 4
Nioh 2: The First Samurai DLC İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Team Ninja - Koei Tecmo
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Hack'n Slash,Role Playing Game
Merlin Puanı 75
Artılar Müzikler
NG++++ modu
The Underworld ile daha fazla içerik
İdeal zorluk seviyesi
Dead or Alive’dan gelen süpriz konuk
Eksiler Yeni silah türü yok!
Hikayenin sonu tatmin edici değil
Yeni içeriklere ulaşmak için önceki zorluk seviyelerini bitirme zorunluluğu
İlk iki paketin yanında sönük kalıyor
İlk oyundaki PvP modu yok

Nioh 2: The First Samurai, ana hikayenin sonrasında geçmişi araştıran kahramanımızın hikayesini sona erdiriyor. Peki bu DLC ilk iki paket kadar dolu mu yoksa “aynısının daha fazlası” diyeceğimiz bir içerik paketi olarak mı kalacak. Gelin birlikte Nioh 2: The First Samurai DLC incelemesine birlikte göz atalım.

Nioh 2: The First Samurai DLC İnceleme

Samuray Ne Demek?

Nioh 2 sonrasında sahip olduğu “Sohayamaru” isimli silahın geçmişini araştırmak için yola çıkan kahramanımız, geçmişe yaptığı yolculuklarda kılıcın önceki sahipleri ile karşılaşma fırsatı bulmuştu. Bu defa bulduğumuz parşömen ise bizi daha da geriye, samurayların henüz var olmadığı bir zaman götürüyor. Japonya’nın Heian Dönemi’nin en başına, 797 yılına dönüyoruz. Ortada ne samuray kavramı var ne de ünlü samuray kılıçları.

Nioh 2: The First Samurai DLC İnceleme

Japonya tarihinin en güçlü yokailerinden birisi kabul edilen Otakemaru ile son bir kez karşılaşıyoruz. Bu defa yanımızda Otokemaru’yu durdurmak için mücadele eden kardeşi Suzuka blunuyor. Hikaye sırasında Sohayamaru’nun nasıl ortaya çıktığı, ilk sahibi ve karakterimiz ile olan bağı gibi sorular cevap buluyor. 

Nioh 2’nin orjinal hikayesini ilk oyuna göre daha ilgi çekici ve keyifli bulmuş birisi olarak, DLC hikayesini çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim. The Tengu’s Disciple ile başlayan seri, oyunda önemli yeri olan bir hikayeyi anlatsa da, şatafatlı bir yan hikaye olmaktan öteye gidemiyor. 

Zamanda sürekli olarak geriye gitmenin getirdiği en büyük sıkıntılardan birisi, önceki hikayede gördüğün şeylerin önemsiz hale gelmesi. Örneğin önceki iki DLC paketini almak istemiyorsunuz ve doğrudan First Samurai hikayesine dalıyorsunuz. Hikaye bakımından en ufak bir eksikliğini hissetmezsiniz. Ara sahneler çok güzel, hikaye anlatımı az çok mevcut ve karakterler hoş ama önceden yaptıklarımızın veya gördüklerimizin hikayeye hiç etkisi yok.

Nioh 2: The First Samurai DLC İnceleme

Hikayeyi sonuca bağlama konusunda Nioh 2: The First Samurai beklediğim tatmin hissini vermedi ama bu kötü olduğu anlamına gelmiyor. Zaten burada en önemli soru “Bu oyunu hikayesi için oynayan kaç kişi var?” olmalı. Asıl önemli kısımlara geçme zamanımız geldi.

Yeni Silahımız Nerede?

The First Samurai oyuna bir sürü yeni içerik ekliyor. Toplam 10 yeni görev, 4 yeni koruyucu ruh, her silah için yeni yetenekler, yeni ruh küreleri, mevcut silah ve zırh türlerine ait yeni seçenekler ve yeni düşmanlar bulunuyor. Ayrıca NG++++ olarak kabul edebileceğimiz Dream of the Nioh zorluk seviyesi ve ilk oyunda bulunan “The Abyss” ile aynı işlevi gören “The Underworld” oyuna eklenmiş. Fakat çok büyük bir eksiklik var, yeni bir silah eklenmemiş!

Nioh 2 için yayınlanan iki eklenti paketinde de farklı bir silah türü oyuna eklenmiş ve oyunculara tamamen yeni bir oynayış tarzı sunmuştu.Özellikle ikinci paket ile gelen yumruk silahlarını ne kadar sevdiğimi inceleme sırasında belirtmiştim. Tamam bir sürü oynanacak bölüm eklemişsiniz, mevcut silah türleri için yeni tip silahlar falan eklemişsiniz ama benim bu DLC’leri asıl bekleme sebebim yeni silahlardı. Güncellenen yetenek ağacı ve eklenen silahlar güzel olsa da yeni bir silah türünü öğrenmenin verdiği keyiften mahrum kalıyoruz. Oyun çıkmadan önce sürprizi bozmamak için bilgileri okumayan biri olarak, oyunda yeni silah olmadığını farkettiğimde yaşadığım hayal kırıklığı oldukça büyük oldu.

Nioh 2: The First Samurai DLC İnceleme

Oyuna eklenen yeni görevler zorluk olarak oldukça dengeli hazırlanmış. Hatırı sayılır derecede güçlendirdiğim karakterim ile girdiğim ilk görevde aşırı zorlanmasam da, her düşmanı koşarak kesmek gibi bir şansım da olmadı. Boss mücadeleleri de aynı şekilde, rakibi öğrendikten sonra daha rahat edebileceğiniz ama hala dikkati elden bırakmadan oynamanız gereken seviyede olmuş. Yalnız ilk bölümün birinci kısmında kullanılan filtre, etrafı görme konusunda sıkıntı yaşamama sebep oldu. Kapalı alanlarda ya da fotoğraf modunda rahat rahat görebildiğim alanı normal şartlarda rahat görememek can sıkıcı.

Hem ana görevde hem de yan görevlerde bolca düşman ile karşılaşıyoruz. Kendini tekrar eden düşmanların sayısı azalmış olsa da, eski bossların karşımıza çıktığı yerler var. Görevlerin genel zorluk seviyesi ana hikayeyi yeni bitirmiş bir karakter için azıcık yüksek olabilir. Bu yüzden takıldığınız durumlarda bir üst seviyede biraz ilerlemenizi önerebilirim. Bir görevde akınlar halinde gelen düşmanlar ile mücadele ediyoruz ve bu düşmanların bazılarının boss olduğunu düşünürsek, güçlenmenin önemli olduğunu söyleyebilirim.

Dream of the Nioh zorluk seviyesi, önceki seviyeleri silip süpüren, daha güçlü rakipler ile karşılaşıp daha iyi ekipmanlar toplamak isteyen oyuncular için sevindirici bir haber. Üstelik bu kez loot yapmak için The Underworld gibi bir seçeneğimiz daha var. Bir zindan olarak düşünebileceğimiz Underoworld, aşağı indikççe daha güçlü rakipler ile mücadele edip daha iyi ekipmanlar bulabileceğimiz bir yer. Özünde loot yaparak güçlenmek olan bir oyun için ideal bölge. Yalnız bu bölgeyi açabilmek için öncelikle Dream of the Wise zorluk seviyesini tamamlamanız gerektiğini unutmayın.

Nioh 2: The First Samurai DLC İnceleme

Son olarak oyuna eklenen konuk düşmandan da bahsetmek lazım. Bir önceki DLC paketinde Ryu Hayabusa’nın atası olan Ren Hayabusa ile mücadele edip, ikonik zırh ve silahına sahip olabiliyorduk. Bu defaki konuk karakter ise Dead or Alive serisinden geliyor. İlk olarak Dead or Alive 5 Ultimate ile tanıştığımız Nyotengu, Ancient Nyotengu isimli boss olarak karşımıza çıkıyor. Orjinal karakterin bir tengu olduğunu düşünürsek, yokailer ile dolu bir oyuna uygun konuk olmuş.

Sonuç

Nioh 2: The First Samurai, 3 DLC süren Sohayamaru Üçlemesi’nin hikayesini sonuca bağlarken, serinin hayranlarına daha fazla oynayacak içerik sunuyor. Dream of the Nioh, The Underworld derken sürekli daha iyi eşyalar bulup daha güçlü rakipler ile mücadele edebiliyorsunuz. Tıpkı Diablo 3 oynar gibi, uzun süre sizi meşgul edecek içerik bulunuyor.

Aslında oyunun en büyük sıkıntılarından birisi, ilk oyuna sonradan eklenen PvP modunun gelmemiş olması. Daha iyi eşyalar toplayıp daha güçlü düşmanlar ile dövüşüyorsunuz ama nereye kadar? Bu eşyaları ve oluşturduğunuz karakterleri diğer oyunculara karşı test edememek oyundaki grind sistemini bir yerden sonra anlamsız hale getiriyor.

Yeni bir silah türü eklenmemiş, hikaye konusunda zayıf sayılabilecek The First Samurai, eklediği yeni modlar, tekrar düzenlenmiş yetenek ağacı ve “uğraştırıcı ama tatmin edici” zorluk seviyesi ile iyi bir eklenti paketi olmayı başarmış. Benim gibi eşya toplamayı seven, zorlayıcı rakipler ile mücadele etmeye hevesli bir oyuncuysanız çok seveceksiniz.

Nioh 2 İnceleme

The First Samurai, Nioh 2’yi çok daha yukarılara taşıyacak bir eklenti paketi olabilirmiş. Ama şu haliyle “oyunda daha fazla vakit geçirmeniz için iyi bir sebep” olabiliyor. Yeni silah türü eksikliği gerçekten en büyük eksisi. Getirdiği yeniliklere rağmen, çıkan DLC paketleri arasında en zayıf halka demek zorundayım. 3 paketlik DLC serisinin ilk kısmı olsa kabul edilebilirdi ama şu haliyle “son eklenti” olarak sönük kalıyor.

Nioh 2: The First Samurai PSN Türkiye’de 71 TL fiyat etiketi ile satılıyor. Sunduğu içeriği ve oynama süresini düşünürsek, parasının hakkını veren bir eklenti paketi. Yine de, daha önceki her incelemede söylediğim gibi, Nioh 2 Season Pass satın alıp 3 DLC’ye de sahip olmak daha iyi bir fikir. Üstelik şu sıralar indirimde olduğundan, paketleri tek tek aldığınızda ödeyeceğiniz miktardan çok daha azına tüm içeriklere sahip olabilirsiniz.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
curse
curse 9.01.2021 10:54
ilk oyunu ayıla bayıla bekleyip aynı şekilde oynayıp bitirmiştim.nedense bu oyun çekmedi beni içne ve chapter 2 de bıraktım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 8.01.2021 09:06
Comple sürüm almak lazım bu oyuna.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2021 14:16
Bu Nioh, Hades, DMC gibi oyunları nasıl deli gibi oynuyorlar aklım almıyor.
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2021 13:52
saydığın 3 oyun da o kadar birbirinden farklı, alakasız oyunlar ki, bunları nasıl birbirine benzetebildin, nasıl bi kafan var anlamak mümkün değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2021 15:12
Bedava oynamam bu tür oyunlari
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2021 10:04
Çünkü oynamayı beceremezsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2021 22:08
Grafiklere gel sandalyeden düşüyodum gülerken.
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2021 10:03
Açta kendi kıçına gül grafik bebesi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nioh 2: The First Samurai DLC İnceleme
İlginizi Çekebilir