1/2

Nioh 2 The Tengu’s Disciple İnceleme

Samet Basri Taşlı 5.08.2020 - 12:42
2020 yılının en iyi aksiyon RPG oyunlarından birisi olan Nioh 2, The Tengu’s Disciple isimli DLC paketi ile geri dönüyor.
Platformlar PlayStation 4
Nioh 2 The Tengu’s Disciple İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Team Ninja - Koei Tecmo
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Hack'n Slash,Role Playing Game
Merlin Puanı 80
Artılar + Farklı bir dönemini temel alan yeni hikaye
+ Dream of the Demon moduyla daha fazla oynanış süresi
+ Yeni boss dövüşleri çok keyifli
+ Yeni silah, teknikler ve ekipmanlar
+ Karakter özelleştirme kısmındaki yenilikler
Eksiler - Sadece 2 hikaye görevi bulunuyor
- Hikaye kısmı kısa
- Tekrar eden düşmanlar hala sıkıntı

Nioh 2, The Tengu’s Disciple inceleme : From Software’in oyunları sayesinde hayatımıza giren souls like türünün en iyi örneklerinden birisi olan Nioh’un 2. Oyunu ile ilgili güzel şeyler söylemiştik. İlk oyunun kurduğu sistemi başarıyla geliştirmiş, hikaye anlatımını güçlendirmiş ve sıkmayan oynanışı sayesinde oyuncuyu uzun saatler boyunca başında tutmayı başaran bir oyun olmayı başarmıştı. Bakalım Nioh 2’nin ilk DLC paketi olan The Tengu’s Disciple, getirdiği yenilikler ile alınmaya değer bir içerik sunabiliyor mu?

Geçmişe Yolculuk

The Tengu’s Disciple paketi bizi yaklaşık 400 yıl geçmişe, Heian döneminin sonlarına götürüyor. Karakterimiz sunağın üzerinde bulduğu eski bir flüte dokunduğunda kendisini büyük bir savaş alanında buluyor. Dönemin en ünlü savaşçılarından biri olan Minamoto no Yoshitsune ve yardımcısı olan savaşçı rahip Benkei ile tanışıp, karakterimiz ile aralarındaki bağı öğrenmeye çalışıyoruz

Nioh 2 The Tengu’s Disciple İnceleme

DLC paketi, ikisi ana görev hikayelerini barındıran, on yeni görev ekliyor. Kalan sekiz tanesi ise yan görevler ve tekrar etmek isteyebileceğimiz boss dövüşlerini içeriyor. “A Song to Calm the Storm” isimli ilk DLC görevine girebilmek için Nioh 2’nin ana hikayesini tamamlamış olmamız gerekiyor. Ayrıca görevler için önerilen en düşük seviye 120, bu yüzden doğrudan hikayeye girmek mümkün olsaydı da pek akıllıca olmazdı.

Oyunda sadece iki tane hikaye görevi bulunması başta biraz hayal kırıklığı oluştursa bile, içerik olarak başarılı bir iş çıkardıklarını söyleyebilirim. Sahilde başlayan ilk görevde, kıyıya vurmuş gemi kalıntıları arasında ilerleyip savaşçı rahip Benkei ile tanışıyor, ardından bizimle aynı kılıcı kullanan Yoshitsune’ye katılıyoruz. İlk görevin ardından hızlı bir şekilde tarihi ileri saran oyun, karakterimizi tarihte Yoshitsune sığındığı kişiler tarafından ihanete uğradığı ve saldırıya uğradığı zamana götürüyor. Bambu ormanları içerisinde başlayan görevde, madenlerdeki geçitler yoluyla Yoshitsune’nin sığındığı tapınağa gitmeye çalışıyoruz. 

Yeni eklenen bölümlerde zaman geçirecek bir çok bölge bulunuyor. Hem ana görev hem de yan görevler ile gelen haritalar oldukça güzel tasarlanmış. Haritada çok fazla oyalanmak istemeyenler hızlı bir şekilde düşmanları kesip, bölümün son düşmanı ile mücadele etmek mümkün olsa da, açılacak kısayollar, saklanan kodamalar ve toplanacak eşyalar derken, tek bir haritada bile uzun zaman geçirmek mümkün. 

Nioh 2 The Tengu’s Disciple İnceleme

Bölümler hakkında kafama takılan bir nokta var ama bunun bir eksi olup olmadığından emin değilim. Bazı bölümleri oynarken aklımda sürekli olarak “Nioh 1’de bu bölüm vardı” düşüncesi vardı. Gemiler arasındaki ilk bölümde, madenlerin içinde gezerken ve hatta bir boss arenası sırasında “Acaba ilk oyundaki ile aynı yerde mi geçiyor” diye düşündüm. Birebir aynısı olmasa bile, benzer şeyler bulunuyor, yine de bunu eksiler hanesi yazmam mümkün değil.

Nioh 2 samurayımızın kullanabilmesi için 9 farklı yakın dövüş silahı sunuyordu. Her biri birbirinden farklı bir dövüş tecrübesi sunan bu silahların arasına bir yenisi daha ekleniyor. The Tengu’s Disciple ile birlikte gelen yeni silahımız Splitstaff için üç parçaya ayrılabilen bir asa demek yanlış olmaz.