Norveç katliamı "Oyunlar yasaklansın"ı diriltti

Murat Halilbeyoğlu 26.07.2011 - 13:24
Eski muhabbetler canlandı
Bir Türk kızının da hayatını kaybettiği Norveç katliamı bütün dünyada büyük yankı uyandırdı. En iyi yaşam koşullarına sahip olan ülkelerden olan Norveç'te son 10 yıldır hiç cinayet işlenmemişti.

Bu tarz bir ülkede böylesine vahşice bir katliamın ortaya çıkması, kafalarda soru işaretleri oluşturmaya başladı ve bir anda buna neyin sebep olmuş olabileceği konusu üzerine değinildi. Tabi ki ilk akla gelenlerden bir tanesi de video oyunları oldu.

En çok Avustralya Hristiyan lobisinin dikkatini çeken bu duruma karşılık örgüt, Avustralya sınırları içerisinde vahşet içeren bütün video oyunlarının yasaklanmasını istedi. Öte yandan İçişleri bakanı Brendan O'Connor bu dedikodulara cevap verdi:

"Sırf manyağın teki Norveç'te bu tarz bir katliam yaptı diye oyunları veya filmleri ortadan kaldıracak değiliz. Bu adamın belli ki büyük sorunları varmış lakin bu sorunların kaynağının bir oyun olduğunu zannetmiyorum. Belli ki onda çok daha büyük bir problem mevcut."

Norveç katliamı "Oyunlar yasaklansın"ı diriltti
Avustralya Hristiyan Lobisi yöneticisi Jim Wallace ise bu konuda kötümser olmaktan vazgeçmiyor.

"Çalışmalar gösteriyor ki bu katilin o insanlara uyguladığı şeytani yöntemler pek çok oyun senaryosunda görülen şeyler. Oyun endüstrisinin bencil amaçları doğrultusunda kar etmek için insanları bu tarz risk oluşturacak duruma getirmelerine nasıl göz yumabiliriz ki? Bu yasak her yirmi yılda sadece bir katliamı bile önlese yine de değecektir."

Olayın üçüncü bir tarafı ise yakın zamanda hükümetin ülke sınırları içindeki oyunlara +18 sınırlama seviyesini ekletmeyi başaran Avustralya oyun endüstri ve ticaret grubu. IGEA şefi Ron Curry olayı şöyle açıklıyor.

"Şunu söyleyebiliriz ki bizim gibi topluluklar içerisinde (oyuncu topluluğu) şiddete eğilimli bu tarz insanlar elbette bulunacaktır. Lakin bu tarz suçlamaları genele yaymaktansa sadece sorun teşkil edenlere yöneltmeliyiz."
Yorumlar 94
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 22:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Norveç katliamı "Oyunlar yasaklansın"ı diriltti
İlginizi Çekebilir