Obi-Wan dizisinin çekimleri Mart 2021'de başlayacak

Özgür Deveci 13.10.2020 - 12:44
Star Wars hayranlarının merakla beklediği yapımlardan biri olan Obi-Wan dizisinin çekimleri Mart 2021'de başlayacak.

Star Wars hayranlarının merakla beklediği yapımlarından biri olan Obi-Wan dizisinin çekimleri Mart 2021'de başlayacak. Serinin prequel filmlerinde Obi-Wan karakterine hayat veren Ewan McGregor, geçtiğimiz Cuma gecesi BBC'nin The Graham Norton Show programında verdiği röportajda çekimlerin Mart 2021'de başlayacağını doğruladı. McGregor konuyla ilgili "Sanırım Obi-Wan Kenobi'nin hikayesinde sadece ben yokum. Ancak kesinlikle benim daha çok olacağım bir proje, bu iyi. Dizinin çekimlerine önümüzdeki senenin Mart ayında başlıyoruz." ifadelerinde bulundu.

Obi-Wan dizisi ilk olarak Ağustos 2019'da duyurulmuş ve bir sonraki yıl çekime başlaması amaçlanmış olsa da, senarist Hossein Amini'nin Ocak 2020'de projeden ayrılmasıyla çekimler ertelenmişti. Geçtiğimiz Nisan ayında Amini'nin yerine Joby Harold getirildi ve senaryonun yeniden yazılması prodüksiyonun 2021'e ertelenmesine neden oldu. Ardından da dünyayı etkisi altına alan COVID-19 küresel pandemi süreci baş gösterdi.

Obi-Wan dizisinin çekimleri Mart 2021'de başlayacak

Obi-Wan dizisinin çekimleri Mart 2021'de başlayacak

Röportaj sırasında McGregor, orijinal Star Wars üçlemesinde Kenobi karakterine haya veren ve 2000 yılında aramızdan ayrılan Alec Guinness'i de unutmadı. McGregor "Bunu daha gençken yapmanın eğlenceli yanı, Alec Guinness'i hayal etmeye çalışmaktı. Bu sahneleri daha genç bir adam olarak nasıl oynardı? Bu beni, daha önce hiç görmediğim geçmiş çalışmalarını izlemeye teşvik etti. Bugüne kadar oynadığı harika filmlerde onu incelerken müthiş zamanlar geçirdim." ifadelerinde bulundu.

1997’nin Eylül ayında ünlü İngiliz sinema dergisi Empire Online’ın yaptığı Tüm Zamanların En İyi 100 Film Yıldızı anketinde 36. olan başarılı oyuncu, 1999’da usta yönetmen George Lucas'ın teklifiyle Star Wars evrenine dahil oldu. Ünlü oyuncu Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999), Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) ve Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) serilerinde Obi-Wan Kenobi rolünü canlandırdı.

Son olarak McGregor'un Graham Norton ile yaptığı röportajın tamamına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Obi-Wan dizisinin çekimleri Mart 2021'de başlayacak
İlginizi Çekebilir