Omerta, Internet'in lider ganster oyunu geliyor

Mahmut Saral 3.06.2010 - 12:31
Omerta, Internet'in lider ganster oyunu geliyor
Internet’te lider gangster oyunu, son sürümüyle Role-Playing tarzına yeni bir boyut getiriyor.

Omerta, Internet'in lider ganster oyunu geliyor


Hull, İngiltere, 1 Haziran 2009 / Omerta Game Ltd., Internet’in lider mafya temalı çok oyunculu, Role-Playing (rol yapma) oyunu (MMORPG) Omerta, uzun süredir beklenen 3. sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor.

Omerta’da, 1930’ların mafya dünyasında Sicilya ve Amerika gibi bölgelerde oyunu oynuyoruz ve mafyanın lideri ise Gianluca Barafranca. Omerta’da oyuncuların amacı saygıdeğer Don’un suç imparatorluğunun kontrolünü ele geçirmek.

Omerta, Internet'in lider ganster oyunu geliyor


Omerta’da oyuncular, çalmak ve haraç kesmek, bankaları dolandırmak ve araba yarışı yapmak gibi olayları diğer tüm oyuncularla beraber mafya aileleri oluşturarak gerçekleştirmektedir. Oyunda aileler, kendi çete bölgeleri için, her bir şehrin kontrolünü ele geçirmek için kısacası kendi yeraltı dünyaları için birbirleriyle, Federallerle ve Polisle çatışırlar.

Omerta ücretsiz bir oyundur. Oynamak için tüm gerekenler bir bilgisayar ve internet bağlantısı.

Omerta’nın 3. sürümünde Omerta oyuncularının seçtiği heyecan verici yeni özellikler yer alıyor.Omerta, kendi oyuncu topluluğunun fikirlerini ve isteklerini alıp onların rüyalarını gerçeğe dönüştürüyor. “Oyuncularımız en iyisini bilirler, bu yüzden onlarla yaratıcı kararlar almayı önemsiyoruz” diyor Omerta CEO’su Steve Biddick.

Omerta, Internet'in lider ganster oyunu geliyor


“3. sürümünü yayınlamak Omerta tarihinde önemli bir kilometre taşı olacak. Bu oyunu yaklaşık 5 yıldır yapıyoruz ve oyuncu topluluğumuzun kendi fikirlerini de dahil ederek bunu gerçekleştiriyoruz. Oyuncularımızın ne istediğini karşıladığımızdan eminiz, tabi ki bu çok sayıdaki özellikleri kendileri tasarladılar. Elbette ki bazı değişiklikler konusunda fikir ayrılıkları olacaktır ancak bu yönleri ele alıp üzerinde tartışmak herkes için iyi olacaktır!” diyor Biddick.

Omerta 3’te ki özelliklerden bir tanesi, davranışlarına göre Bodyguard ekleyebilmek. Yeni Bodyguard özelliği, her biri birbirinden farklı kişilikte yedi yeni Bodyguard tipinden seçim yapmanıza imkan sağlıyor. Seçmiş olduğunuz tipe göre çok farklı değişkenlikte özellikler oyunun oynanışına göre değişim gösterecek. Örneğin, Lee, Vic’i savunan bir Bodyguard iken saldırı anında çılgın bir katile dönüşebiliyor olacak ki bu oyuncuların çok işine yarayacak bir özellik olarak göze batıyor.” diye ekliyor Otto Adang, Omerta’nın Üretim Müdürü ve Şef Tasarımcısı. “Değişik tipteki Bodyguard’ları bir araya getirerek kendi eşsiz ekibinizi kurma imkanı sağladık ve hatta ekibinizdeki adamlarınızın kötü çocuğa dönüşebilmeleri için eğitebilme şansınız bile olacak!”.

“3. sürümde, istedik ki edinilen tecrübeyi yansıtarak Role-Playing türüne yeni bir soluk getirelim. Oyun sırasında her oyuncunun seçimleri oyuna büyük etkisi olabilecek ve oyuncular bu seçimlerini yaparken stratejik düşünmek zorunda kalacak” diye ekliyor Steve Biddick. “Otto ve geliştirme ekibi, harika ve yaratıcı değişiklikler yaptılar”.

Oyuncuları ilgilendiren konulardan birisi de oyuncunun başka bir oyuncunun saldırısı sonucunda kurban gitmesi halinde oyuna en alt basamaktan başlamak zorunda olması” diye ekliyor Otto. “Bu yüzden bu duruma bir çözüm bulduk: Bodyguard’larınızdan biri siz ölünce yerinizi devralıyor. Çok zamandır Omerta topluluğunda oyuncular yerini aldılar, bu durum daha çok eğlencenin yeniden başlayacağını işaret ediyor.

Omerta Topluluğu, iyi yönetilen IRC sunucusundaki 4000'in üzerindeki mevcut nüfusla birlikte kayıtlı kullanıcı sayısı 3.5 milyonun üzerine çıkmış durumda. “Omerta oyuncuları kendi mafya dünyalarını yaratabiliyorlar” diyor gönüllü Oyun ve Ekip Yöneticisi Bianca Evers. “200’ün üzerinde iyi eğitilmiş eski oyunculardan oluşan gönüllü ekibimiz var. Yeni oyuncularla ilgileniyorlar, istenmeyen içeriklerin olmaması için makul sohbetler yapılmasını sağlıyorlar ve genel yardım sorularını cevaplıyorlar.”

Omerta 3 için yayınlanma tarihi hala sıkı bir sır olarak tutuluyor ve beta test aşaması tamamlandıktan sonra duyurulacak. Beta testine katılmak için ve Omerta 3’e ön kayıt yaptırma şansı yakalamak için oyunun sitesi olan https://www.omerta3.com adresini ziyaret etmelisiniz.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Omerta, Internet'in lider ganster oyunu geliyor
İlginizi Çekebilir