OPPO Enco Free 2 inceleme

Ersin Kılıç 26.10.2021 - 13:46
Oppo Enco Free 2 inceleme içeriğinde kablosuz kulaklığın kullanım deneyimi ve özelliklerine yakından bakıyoruz.

OPPO Enco Free 2 inceleme: Telefon modellerinde olduğu gibi kablosuz kulaklık tarafında da iddialı modeller ile karşımıza çıkan Oppo, bu konudaki ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Firma giriş seviyesinden başlayarak üst segmente kadar yelpazeyi oldukça genişletmiş durumda. Bir süredir kullandığım ve bugün detaylarına yer vereceğim OPPO Enco Free 2 modeli ise fiyatına rağmen özellikleriyle orta, üst segmente konumlandırabileceğimiz bir kulaklık olmuş. 

OPPO Enco Free 2 inceleme

OPPO Enco Free 2 inceleme

Öncelikle her zaman olduğu gibi kulaklığın kutu içeriğine bakalım. Kutu içeriğine baktığımızda şarj kutusu ve içerisinde yer alan kulaklıklar dışında kullanım kılavuzu ve tabi ki bir tane de Tip C kablosuna yer verildiğini görüyoruz. Tabi kulaklık silikon başlıklı bir tasarıma sahip olduğu için kutu içerisinde yedek başlıklara da yer verilmiş. Daha önce Enco W51 gibi incelemelerde de firmanın bu konudaki tutumunu oldukça beğendiğimi belirtmiştim. Standart bir poşete koymak yerine bu yedek başlıklar için oldukça şık bir kutu kullanan OPPO, böylelikle premium bir görüntü verilmesini de sağlamış.

OPPO Enco Free 2 modeli tasarım olarak Enco X'e daha yakın bir yapıda. Zaten hedef olarak da onun altına konumlandırılan bir kulaklık olduğunu söylemek mümkün. Hem tasarım anlamında hem de sahip olduğu özellikler ile üst seviyedeki kulaklıklar ile aşık atabilecek bir çizgi yakalanmış. Oval yapıda, yumurta gibi tasarlanan şarj kutusu ile birlikte uyumlu olan bu kulaklıklar kulağınıza güzel bir şekilde oturuyor. Burada benim karşılaştığım farklılık ise alışkanlıklarımdan geliyor olabilir. Çünkü uzun süredir W51 modelini kullanıyorum ve Enco Free 2 modeli ergonomi açısından bir tık daha geride kalmış gibi hissettirdi. W51 benim kulak yapıma o kadar rahat geliyor ki dediğim gibi bu durum tamamen alışkanlıktan da kaynaklanıyor olabilir.

OPPO Enco Free 2 inceleme

 Bluetooth 5.2 bağlantı özelliğine sahip olan bu kulaklığı eşleştirme tarafında hem Android hem de iOS telefonlarda kullandım. İkisinde de herhangi bir aksaklık yaşamadığımı belirtmem gerekiyor. Oldukça hızlı bağlanıyor ve rahat bir şekilde kullanıyorsunuz. Ayrıca yine Bluetooth 5.2 bağlantısı sayesinde 10 metreye kadar bağlantı sağlanabiliyor. 

Dynaudio işbirliği bu kulaklığın en önemli özelliklerinden birisi. 10mm'lik dinamik sürücüler ile birlikte iyi bir ses kalitesi yakalanmış. Tiz performansında şarkıya göre ayarlamalar yapmanız gerekebilir ama bu sürücüler ile birlikte bas performansını W51 modeline göre daha başarılı bulduğumu söylemem gerek. Fiyatını da göz önüne aldığımızda ses kalitesi olarak üst segmentteki kulaklıklara yakın bir performans sunmayı başarıyor.

OPPO Enco Free 2 inceleme

Tabi silikon başlıklı bir yapıda olduğu için tasarım tarafında bir gürültü engelleme durumu söz konusu. Tabi içerisinde yer alan üç çekirdekli çipi ile birlikte Aktif Gürültü Engelleme özelliğine de sahip olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca gürültü engelleme özelliğini yazılımı sayesnde kişiselleştirebiliyor ve kendinize uygun bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Uygulama üzerinden gürültü önleme ve uyum testi kısımlarından kısa testlere tabi tutuluyor ve farklı gürültülü ortamlardaki testlerin ardından kulaklık sizin kullanımınıza uygun bir hale gelmiş oluyor.

OPPO Enco Free 2 modeli şarj kutusu ile birlikte toplamda 30 saate yakın bir batarya ömrü sunuyor. Kulaklık gürültü engelleme modu açıkken 4 - 4.5 saatlik bir kullanım sunuyor. Kapattığınızda ise bu süreyi 6.5 saate kadar çıkartabiliyorsunuz. Hızlı şarj özelliği sayesinde tam doluma 90 dakikada ulaşmak mümkün.

OPPO Enco Free 2 inceleme

IPX4 sertifikasına sahip olan kulaklık su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı. Ağırlık olarak standartın bir tık üzerinde ve 47.6 gram bir ağırlığa sahip. Kulaklıkların her biri ise 8.8gr ağırlığında. 6 mikrofonlu yapısı sayesinde net konuşmalar yapmak mümkün. Yine bu mikrofonun gürültü engelleme özelliği bulunuyor. Yaptığım testlerde herhangi bir kopma ya da anlaşılmama durumu ile karşılaşmadım. Yine üzerinde yer alan dokunmatik sistem sayesinde medya geçişi, asistan uygulaması dışında çağrı cevaplama gibi özellikleri de kullanabiliyorsunuz.

Sonuç olarak Oppo Enco Free 2 modeli fiyatına rağmen dediğim gibi performansı ile üst düzey bir kullanım imkanı sağlıyor. Ergonomik olarak dediğim durum söz konusu. Diğer taraftan kablosuz şarj gibi özelliğine de sahip olsaymış bu segmentte eşsiz bir kulaklık olabilirmiş. Silikon başlıklı kulaklık modellerini tercih ediyor ve bu segmentte üst düzey bir performans arıyorsanız göz atmanız gereken modellerden biri olduğunu söyleyebilirim.

OPPO Enco Free 2 inceleme

Oppo Enco Free 2 Özellikleri

Tasarım

  • Kulaklık Tipi: Kulak içi
  • Uyumluluk: Android, iOS
  • Dokunmatik kullanım: Var
  • Toz ve suya dayanıklılık: IPX4
  • Kablosuz şarj: Yok
  • Kulaklık ağırlığı: 8.8 gr
  • Şarj kutusu ağırlığı: 47.6 gr

Teknik Özellikler

  • Gürültü Engelleme: Var
  • Hassasiyet: 103 dB
  • Frekans aralığı: 20Hz - 20kHz
  • Sürücü çapı: 10mm
  • Ses çıkışı: Stereo
  • Bluetooth: 5.2
  • NFC: Yok
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
OPPO Enco Free 2 inceleme
İlginizi Çekebilir