Oppo Reno 6 inceleme

Ersin Kılıç 7.01.2022 - 16:23
Oppo'nun ülkemizde üretimini gerçekleştirdiği yeni modeli Oppo Reno 6 incelemesinde telefonun özelliklerine yakından bakıyoruz.

Ürün yelpazesini genişletmeye devam eden Oppo'nun yeni modeli Oppo Rano 6'yı bir süredir kullanıyoruz. Firmanın ülkemizde üretimini yaptığı bu modelin genel özelliklerine ve daha da önemlisi kullanıcı deneyimine gelin birlikte bakalım

Oppo Reno 6 inceleme

Oppo Reno 6 Kutu İçeriği

Öncelikle telefonun kutu içeriğine kısaca bakalım. Kutu içeriğinde telefon dışında okumadığımız dökümanlar, şeffaf bir kılıf, tip c şarj kablosu, kulaklık ve şarj adaptörü çıkıyor. Şeffaf bir kılıf çıkması önemli, zira artık ucuz telefon yok. En azından düşmelere karşı telefonu korumak için bu tarz kılıfların çıkması her zaman büyük avantaj.

Tasarım ve ekran özellikleri

Tasarıma baktığımızda ise ilk olarak ekranın sol üst kısmına konumlandırılan damla çentik dikkatimizi çekiyor. Bu yapı sayesinde 6.4 inçlik ekranda %85'e yakın bir ekran kasa oranına ulaşılmış.

Oppo Reno 6 inceleme

Plastik ve aliminyum karışımı bir kasaya sahip olan telefonun ekranı 2400x1080P çözünürlükte ve 750nit parlaklık değeri bulunuyor. 90 Hz yenileme sunan telefonda Amoled bir ekran kullanılmış. Bu sayede her zaman açık ekran özelliğini kullanabiliyorsunuz. Ayrıca ekran üzerinde parmak izi sensörü de bulunuyor ve yazılımla yüz tanıma özelliği de eklenmiş. Her ikisi de gayet hızlı bir şekilde çalışıyor.

Telefonun sağ tarafında açma kapama tuşuna sol tarafta ise ses tuşları ile birlikte hemen üstünde sim yuvasına yer verilmiş. Alt tarafta baktığımızda hoparlör mazgalı 3.5 mm'lik jak girişi ve Tip C portunu görüyoruz. Telefonda mono hoparlöre yer verilmiş, bu segmentte artık stereo olsaymış telefonu bir adım öne geçirebilirmiş. Telefonun 173 gram ağırlığında ve ergonomik olarak oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Arka kısımda ışığa göre değişen bir aura renk paleti kullanılmış ve çok şık duruyor.

Oppo Reno 5 Lite Teknik özellikler

Oppo Reno 6 inceleme

Teknik özelliklerine geçtiğimizde telefonda 8 çekirdekli Snapdragon 720G işlemcisini görüyoruz. Kyro 465 Gold olan iki çekirdek 2.3 Ghz hızında çalışırken, 465 Slver 6 çekirdek ise 1.88 Ghz hızında çalışıyor. 8 nm olarak üretilen bu işlemci ile birlikte 8 GB Ram ve 128 GB'lık depolama alanı bulunuyor. SD kart desteği sayesinde 256 GB'a kadar ek depolama alabiliyorsunuz. Ayrıca depolama sıkıntınız yoksa Ram arttırma özelliği sayesinde performansı bir tık daha iyileştirmek mümkün.

Yaptığımız testlerde telefonun 342.625 Antutu aldığını görüyoruz. Geekbenceh testinden ise tekli çekirdekte 561, çoklu çekirdekte ise 1.679 puan alıyor. Wild Life testinde ise 1.052'lik bir skorla karşılaşıyoruz. Yani burada işlemcinin Snapdragon 732G'ye yakın bir performans gösterdiğini söylemek mümkün. Oyun tarafına baktığımızda PUBG Mobile, Asphalt 9 gibi popüler oyunları orta ayarlarda açtığını görüyoruz. Bu oyunları oynarken de herhangi bir takılma ile karşılaşmıyorsunuz  ve gayet akıcı bir performans elde edeceğinizi söyleyebilirim.

Oppo Reno 6 Kamera performansı

Oppo Reno 6 inceleme

Oppo Reno 6'nın arka kısmına baktığımızda yine yapay zeka destekli dörtlü bir kamera dizilimi görüyoruz. Telefonun ana kamerası 64 MP çözünürlüğe ve portre modu, otomatik odaklanma ve HDR gibi gibi artık klasikleşen özelliklere sahip. Ekstra geniş açı sunan 8 MP'lik ikinci kamera dışında makro çekim ve derinlik algısı için 2 MP'lik iki lens daha bulunuyor. Ön tarafta ise 44 MP'lik bir selfie kamerası kullanılmış. Bu kamerada yine yazılımsal olarak derinlik ve portre modu gibi özelliklere sahibiz.

Telefonun fotoğraf tarafındaki kamera performansını beğendim. Doygunluk oranı yüksek ve doğal renklerle fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Yapay zeka desteği fotoğrafı olduğundan farklılaştırmıyor. Yani bazı modellerde mesela bir çiçek, ya da gökyüzü fotoğrafı çektiğinizde olduğundan daha farklı renklerle karşılaşabiliyorsunuz. Oppo Reno 6 ise renkleri olabildiğince doğal bırakmış. Geniş açı güzel çalışıyor, kenarlardaki bozulma problemi iyileştirilmiş. Ayrıca düşük ışık ve makro performansı bu segment için gayet iyi sonuçlar veriyor.

Video tarafında geçtiğimizde arka tarafta 4K desteğine yer verilmiş. 1080P kayıtta 60 FPS çekebiliyorsunuz ama 4K aldığınızda FPS oranı 30'a düşüyor. Ön kamerada ise 1080P kayıt alabiliyorsunuz. Video performansı bu özelliklerdeki cihazlardakine benzer problemlere sahip. Yani stabilizasyon konusunda hareketli çekim yapmak pek mümkün değil. Tripod moduna aldığınızda ise sabit çekimlerde daha iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Ayrıca video tarafında Reno 5 modellerinde olduğu gibi hem ön hem de arka kamerayı aynı anda kullanabileceğiniz bir ikili kayıt özelliğine de yer verilmiş.

Oppo Reno 6 inceleme

Batarya ve Arayüz

Telefonda Android 11 tabanlı ColorOS 11.1 arayüzü bulunuyor. Oppo zaten karanlık mod, oyun modları ve akıllı kenar çubuğu gibi özellikler ile keyifli bir arayüze sahip. Sade ve kullanımı rahat bir işletim sistemi ile bu yeni modelde de bencer bir deneyim sunulmuş. Oppo Reno 6'da 4310 mAh'lik bir batarya bulunuyor. Pil performansı bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Telefonun kutu içeriğinde 50W'lık hızlı şarj destekli bir adaptöre yer verilmiş. 

Sonuç

Sonuç olarak Oppo Reno 6 performans, kullanım ve ergonomik olarak başarılı bir model. Tabi kurdaki dalgalanma sebebiyle fiyat konusunda yorum yapmak hepten zorlaştı ama fiyat olarak bir tık rayına oturması gereken bir model olmuş. Yeni bir telefon arayışındaysanız bakabilirsiniz ama hali hazırda Reno 5 segmentinde bir model kullanıyorsanız onun üzerine çok büyük yenilikler getiremediğini belirtmemiz gerekiyor.

Oppo Reno 6 teknik özellikler

  • Ekran Teknolojisi: AMOLED
  • Ekran Boyutu: 6.4 inç
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080 × 2400 
  • Parlaklık: 750nit
  • Yenileme hızı: 90 mHz
  • İşletim Sistemi: Android 11
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 720G
  • Çekirdek: 8 çekirdek 8nm
  • İşlemci Hızı: 2x Kyro 465 Gold 2.3 Ghz / 6x Kyro 465 Silver 1.88 Ghz
  • Grafik İşlemci: Adreno 618
  • Bellek: 8 GB Ram
  • Dahili Depolama: 128 GB
  • Ön Kamera: 44 MP
  • Arka Kamera: 64 MP
  • Geniş açı: 8 MP
  • Bokeh: 2 MP
  • Makro: 2 MP
  • Batarya Kapasitesi: 4310 mAh
  • Ekran üzeri parmak İzi Sensörü: Var
  • Yüz Tanıma: Var
  • Boyutlar: 73 × 159 × 7.8 mm
  • Ağırlık: 173 gr.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2022 22:12
Keşke 500 Türk çalışanını da çıkarmasaydı Türkiye'deki fabrikasından.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2022 17:49
7300 tl ersin bey bu akılllı telefonun fiyatı biraz daha beklenmeli mi fiyatı düşmesi için yoksa daha da fiyat artışı olmadan alınmalı mı yoksa diğer markaların modellrei ile kıyas mı yapılmalı tavsiyeniz nedir

------------------------------

Videoda da belirttiğim gibi fiyat konusunda bir şey söylemek hepten zorlaştı. Bence bu modelin fiyatı biraz pahalı, biraz düşmesi gerek ama döviz kurundan dolayı artmayacağının da garantisi yok :(
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2022 19:28
cevapladığınız için teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim kolay gelsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oppo Reno 6 inceleme
İlginizi Çekebilir