Oppo Watch Free inceleme

Ersin Kılıç 3.02.2022 - 14:23
Oppo Watch Free incelemesinde ergonomik ve hafif tasarımıyla deneyim tarafında rahat bir kullanım sağlayan akıllı saatin genel özelliklerine bakıyoruz.

Akıllı saat ve bileklikler hem bildirim takibi, hem sağlık uygulamaları hem de şık görünümü ile artık hayatımızın vazgeçilmez aksesuarlarından biri haline geldi. Bileklikler ve akıllı saatler arasına konumlandırabileceğimiz ürünler ise hem uzun pil ömürleri hem de şık görünümleri ile daha çok rağbet görmeye başladılar. İşte Oppo Watch Free modeli de büyük ekranı, sahip olduğu özellikleri ve uzun batarya ömrü ile iddialı bir konumda. Bu içeriğimizde de bu modelin genel özelliklerine ve tabi ki kullanıcı deneyimine birlikte göz atacağız.

Oppo Watch Free inceleme

Oppo Watch Free inceleme

Sadece 33 gram ağırlığı bulunan şık bir akıllı saat var karşımızda. Bu hafifliğinin yanı sıra rahat kayışı ve ergonomisi sayesinde bileğinizde yok gibi bir kullanım sağlıyor. Akıllı saatlerde yaşadığım en büyük problemlerden birisi, uyku takibi özelliğini kullanamıyor olmam. Çünkü genelde kullandığım birçok saat modeli gece yatarken beni rahatsız ettiği için gece takmamayı tercih ediyorum. Oppo Watch Free modeli ise bu hafifliği ile birlikte gece yatarken bile kullanabileceğiniz bir ergonomi sunuyor. 

Şık bir kayışla gelen Oppo Watch Free, 10.6 mm kalınlığı ve geniş çerçevesi ile özellikle ihtiyacınız olan noktalara odaklanıyor. Kenarlara doğru hafif ovalleşen yapısı şık bir görünüm sağlayan bu tasarımda herhangi bir tuş takımına yer verilmemiş. Saatin tüm özelliklerini ekrandaki dokunmatik panel üzerinden sağlıyoruz. Bir tuş olmaması yekpare yapısını korumuş ve bakıldığında şık bir görünüm kazanmasını sağlamış. 

Oppo Watch Free inceleme

Saatin alt tarafına baktığımızda ise sensörler dışında şarj yuvasını görüyoruz. Yeri gelmişken kutu içeriğinden saate özel bir kablo çıkıyor. Bir ucu USB olan bu kablonun diğer ucu saat özel olarak tasarlanmış ve mıknatıslı bir yapıya sahip. Bu uçtaki yuvaları saate doğru tutara şarj olmasını sağlıyorsunuz. Saati bilgisayarınızdan ya da hehangi bir telefon adaptöründen şarj etmek mümkün.

Sensörlerden bahsetmişken buradan devam edelim. Oppo Watch Free uyku takibi gibi klasik özelliklerin yanı sıra kalp atış hızı, kandaki oksijen takibi gibi sağlık bazlı sensörlere sahip. Ayrıca jiroskop sensörü ve hızlanma sensörleri ile spor bazlı uygulamalara destek olan bir yapısı da bulunuyor. Zaten saat bu sensör yapısı ile spor konusunda oldukça iddialı bir yapıya sahip diyebilirim. içerisinde birçok aktiviteye yer verilmiş ve ekran sayesinde bunların takibini çok kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz. Ayrıca kalp ritminizi ve oksijen oranını sürekli ölçebildiği için size gerekli anlarda uyarılar yapmayı da ihmal etmiyor. 

Oppo Watch Free inceleme

Egzersiz tarafında ise koşu, yürüme, yüzme ve bisiklet sürme gibi klasikleşen egzersiz çeşitlerinin yanı sıra kriket, yoga, bedminton ve kondisyon cihazlarıyla yapılan spor aktiviteleri de dahil olmak üzere geniş bir yelpaze sunulmuş. Bunların yanı sıra dövüş sanatları konusunda da seçimlerle karşılaştığınız gibi kendi egzersiz programınızı da ekleyebiliyorsunuz. Her antrenman sonrasında detaylı raporlara hem saat ekranından hem de uygulamadan göz atabiliyorsunuz. Yani sağlık ve spor uygulamalarına odaklı bir saat arıyorsanız bu konuda üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini şimdiden söyleyebilirim.

Kullanım tarafında düğme olmadığı için dediğim gibi tüm uygulamalara dokunmatik ekran sayesinde ulaşıyorsunuz. Ekranı aşağı doğru kaydırdığınızda ayarların da yer aldığı kısa yol menüsü açılıyor. Buradan parlaklık ayarı, gece modu, fener modu, su boşaltma gibi menülere ulaşmak mümkün. 

Oppo Watch Free inceleme

Ekrana basılı tuttuğunuzda ise kadran ayarlarına ulaşıyor ve ekrandaki görünümü değiştirebiliyorsunuz. Hazır kadranların yanı sıra uygulama mağazasından da birçok görünüme kavuşabiliyorsunuz. Üstelik çoğu kadranın üzerinde yer alan göstergeleri ve renkleri değiştirmeniz için özelleştirme seçenekleri de bulunuyor. Ekranı sağa kaydırdığınızda ise günlük aktiviteler ve raporlar dışında kalp ritme, kandaki oksijen gibi uygulama menülerine ulaşabiliyorsunuz. Ekranı sola çektiğinizde uygulamalar menüsüne, yukarı çektiğinizde ise bildirimlere ulaşmanız mümkün.

Oppo Watch Free ile ilgili tüm ayrıntılara ve eşleştirme özelliklerine HeyTap Health uygulamasından ulaşabiliyorsunuz. Hem Android hem de iOS platformunda olan bu uygulama sayesinde bilekliği dilediğiniz telefonla kullanmanıza izin verilmiş. Ben her ikisiyle de test ettim ve gayet stabil çalıştığını söyleyebilirim. Sadece iOS tarafında bazı uygulamaların bildirim desteği bulunmuyor. Ayrıca biraz önce de bahsettiğim gibi günlük aktiviteler dışında uyku raporu ve tüm verilerinize bu uygulama sayesinde daha detaylı bakabiliyorsunuz. Ayrıca uygulama üzerinden galerinizde yer alan resimleri saat kadranına eklemenize de izin veriliyor.

Oppo Watch Free inceleme

Yaklaşık iki haftalık pil performansıyla uzun kullanımlar için de uygun olduğunu söylemem gerek. Hafif ve ergonomik olması uyurken dahil olmak üzere her türlü kullanımı mümkün kılmış. Sonuç olarak Oppo Watch Free hem tasarım hem de kullanım olarak bu tip bir akıllı saat arayanlar için iyi bir çözüm sunuyor. 

Ayrıca bakınız: Oppo Reno 6 inceleme

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oppo Watch Free inceleme
İlginizi Çekebilir