Oppo'nun ilk katlanabilir telefonu: Oppo Find N

Ersin Kılıç 15.12.2021 - 12:35
Oppo firmasının ilk katlanabilir akıllı telefonu Oppo Find N tanıtıldı. Biz de bu telefonu geçtiğimiz hafta test etme şansına eriştik.

Art arda gördüğümüz katlanabilir akıllı telefon modellerinden sonra sahne sırası Oppo'ya geldi. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen Oppo'nun özel etkinliğine katıldık ve burada Oppo'nun yeni nöral işlem birimi MariSilicon X ve AirGlass modeli ile birlikte ilk katlanabilir modeli Oppo Find N modeli de tanıtıldı. Sunumun hemen ardından ise bu modeli kurcalama şansı yakaladık. Şimdi gelin Oppo Find N modelinin tasarım ve özelliklerine birlikte bakalım.

OPPO Find N ilk bakış

Öncelikle tasarımına baktığımızda Oppo Find N'in de içe doğru katlanabilen bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Bu telefondaki en büyük fark ise arada boşluk bırakmaması. Benzer tasarıma sahip olan katlanabilir modellerde genelde araya bozuk para sığacak kadar bir boşluk olduğunu görmüştük. Oppo ise daha iyi bir mekanizma ile bu sorunu ortadan kaldırmış. Ekranı katladığınızda tam anlamıyla katlandığını görüyorsunuz. Oppo Find N'deki Esnek Menteşe, 136 adet bileşeni 0,01 mm'ye varan aşırı hassaslıkta bir araya getiriyor ve menteşenin insan vücudundaki eklemler kadar sorunsuz çalışmasını sağlıyor. 

Oppo'nun ilk katlanabilir telefonu: Oppo Find N

Bu konuda beğendiğim bir diğer nokta da ekrandaki kesişme noktasında bir iz kalmaması. Yine benzer modellerde ekranın katlandığı kısımda bombelenme gibi problemler ile karşılaşıyorduk. Oppo Find N modelini açtığınızda ise böyle bir problemle karşılaşmıyorsunuz. Tam anlamıyla düz bir ekran deneyimi yakalamayı başarmışlar.

Ekran özellikleri

Telefonun ön ekranına baktığımızda 5.49 inçlik bir ekran ile karşılaşıyoruz. Bu ekran kasaya güzel bir şekilde oturtulmuş ve kapalı kullandığınızda bile normal bir ekıllı telefon izlenimi vermeyi başarıyor. Telefonun dış ekranında 18:9'luk bir oran kullanılmış. Yani 16:9 formata göre biraz daha basık diyebiliriz. Fkat bu durum ekranın kullanılabilirliğini arttırdığı gibi telefonu daha ergonomik bir yapıya da sokmuş. Bu durum aslında biraz kişisel tercihe bakıyor ama ben bu halini oldukça sevdim diyebilirim.

Katlanabilir ekranı açtığımızda ise 7.1 inçlik bir ekranla karşılaşıyoruz. İç ekran 8.4:9 en boy oranına sahip ve doğrudan yatay modda açılıyor. Bu ekranda 120 hz yenileme hızı kullanılmış. Test ettiğimiz süre boyunca gerçekten de akıcı bir deneyim yaşadım. tabi daha net konuşmak için uzun test etmek gerekiyor ama oyunlarda da bu büyük ekran ve yüksek tazeleme hızının etkileri gözükecektir diye düşünüyorum. Ayrıca 1000 Nit'lik parlaklık ayarı sayesinde güneşli ortamlarda da iyi bir performans alacağız gibi duruyor.

Oppo'nun ilk katlanabilir telefonu: Oppo Find N

Biraz da donanım özelliklerine bakalım. OPPO Find N modelinde Qualcomm'un Snapdragon 888 işlemcisi kullanılmış. Ram tarafına baktığımızda ise düşük güç tüketimine rağmen iyi bir performans sunan 12GB'lık LPDDR5 bellek görüyoruz. Depolama tarafında ise UFS 3.1 standartına sahip 512 GB'lık bir depolama birimi karşımıza çıkıyor.

4500mAh batarya kapasitesine sahip olan Oppo Find N modelinde 33Watt'lık hızlı şarj desteği de bulunacak. Ayrıca telefonun 10 Watt'lık ters şarj özelliğine sahip olacağı da açıklandı. Yani kablosuz şarj destekleyen kulaklık gibi aksesuarlarınızı bu telefon üzerinden şarj edebileceksiniz.

Kamera

Yüksek kalitede fotoğraflar ve videolar için amiral gemisi düzeyinde üçlü kamera kurulumuyla donatılan OPPO Find N, 50 MP Sony IMX 766 ana sensör, 16 MP ultra geniş lens ve 13 MP telefoto lensin yanı sıra hem iç hem de dış ekranda selfie kameralarına sahip.

Tabi merak edilen bir diğer nokta da kamera performansı. İç ekranda bir selfie kamerası görüyoruz. Ekranın sol üst kısmında nokta şeklinde yer alıyor. Arka tarafa baktığımızda ise Reno 6'dakine benzer üçlü kamera dizilimi karşımıza çıkıyor. Burada da görebileceğiniz gibi ana kamerada 50 MP'lik bir çözünürlük bulunuyor ve lens olarak da Sony'nin IMX766 sensörünün kullanıldığını biliyoruz. Yine burada flaş ve derinlik sensörü de dikkat çekiyor.

Oppo'nun ilk katlanabilir telefonu: Oppo Find N

Tabi telefonun katlanabilir olması hem uygulama hem de kamera tarafında daha önce de gördüğümüz bazı avantajları beraberinde getiriyor. örneğin arka kamera ile birini çekeceğinizde dış ekrandan kendisini görmesini sağlayabiliyorsunuz. Böylelikle ekrana bakıp istediği şekilde poz verebiliyor. 

Diğer taraftan vlog tarzı çekimler yapacağınızda resim içinde resim özelliğini kullanabiliyorsunuz. Yani ana kameralar ile etrafı çekerken kendi görüntünüzü de ön kamera sayesinde ekrana ufak bir şekilde yansıtmanıza izin verilmiş. Ya da ekranı hafif açarak bir nevi tripod gibi kullanıp uzun süreli gökyüzü çekimleri yapabiliyorsunuz.

Telefonun arayüzüne baktığımızda ise başta da dediğim gibi oldukça akıcı bir performansa sahip. Ekranı açtığınız anda çok hızlı bir şekilde iç ekrana geçiyorsunuz. Buradaki ekran genişliği sayesinde programları yan yana kullanmak ya da ufaltmak gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz. 

Oppo'nun ilk katlanabilir telefonu: Oppo Find N

Sonuç olarak OPPO Find N modeli hem ekran boyutları hem de genel tasarımı ile dikkat çeken bir katlanabilir telefon modeli olmuş. Özellikle kullanışlı dış ekran, iç kısımda bombe ya da boşluk olmaması tasarım tarafında öne çıkan noktaları olmuşturuyor. Her ne kadar karanlık bir ortamda test etmiş olsak da kamera modlarını kullanmak oldukça eğlenceli. Tabi kamera özellikleri ve telefonun genel performansı için uzun süre test etmek gerekiyor. 

Oppo Find N Teknik Özellikler

Ekran

  • Dış ekran: 5.49 inç / 18:9 oran 
  • İç ekran: 7.1 inç / 8:4:9 oran
  • Yenileme hızı: 120hz
  • Parlaklık: 1000nit

Donanım

  • İşlemci: Snapdragon 888
  • Ram: 12GB LPDDR5
  • Depolama: 512GB UFS 3.1
  • Batarya: 4500 mAh
  • Hızlı Şarj: 33W
  • Ters şarj: 10W

Kamera

  • Ana kamera: 50 MP Sony IMX766
  • 2.Kamera: 16 MP Ultra geniş lens
  • 3.Kamera: 13 MP telefoto
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2021 10:25
keep calm and say hüloğ fiyatı artık teknoloji aletlerini rüyanızda göreceksiniz millet
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2021 17:38
ersin bey oyun performansını ne vakit inceleyip bir video ile burada izleyeceğiz şimdiden teşekkürler iyi akşamlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2021 16:14
Money ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oppo'nun ilk katlanabilir telefonu: Oppo Find N
İlginizi Çekebilir