Yapay zeka nükleer silahlarla dünyayı yok olmaya götürebilir

Ahmet Özçilingir 30.04.2018 - 12:56
Terminatör pusuda bekliyor.

Araştırma şirketi RAND Corporation'un hazırladığı  rapora göre, yeni teknolojilerin ve özellikle yapay zekanın ordular içinde kullanılmaya başlanması, yakın gelecekte dünya dengelerini alt üst edebilir. Bu durum da bazı ülkeleri nükleer silahları kullanmaya itebilir.

"Karşılıklı garantili yok oluş"

Mutually assured destruction adı verilen terim, karşılıklı garantili yok oluş anlamına geliyor ve nükleer silahların karşılıklı ateşlenmesi sonucunda, iki ülkenin de ortadan kalkmasını ifade ediyor. Aslında bu terim, iki ülkenin nükleer silah kullanmada çekingen davranmasına da sebep oluyor. Ancak, özellikle hassas silahların kullanımında kararı yapay zekaya bırakmak, bu çekingenliği ortadan kaldırabilir. Raporun yazarı, Andrew Lohn" Basit şeyler gerilimi arttırabilir ve bu bir film senaryosu değil" diyerek, durumun ciddiyetine vurgu yapmış.

Hideo Kojima'nın yazıp yönettiği Metal Gear Solid: Peace Wallker tam olarak bu konuya değinmişti. Oyunda yapay zeka kontrolüne verilen nükleer silahların, ne kadar tehlikeli olabileceği işlenmişti. Oyunun baş karakteri Big Boss, oyun boyunca, nükleer başlık taşıyan, yapay zeka kontrolündeki  silahlara karşı yoğun bir mücadele içine giriyordu. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 16:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 30.04.2018 14:51
Nükleer gibi toplam gücüyle ülkeleri yok edip, hatta atmosfer dolayısıyla dünyayı yaşanmaz hale getirecek silahların kontrolünü, zekası ne kadar iyi, ne kadar gelişmiş ya da ne kadar kısıtlamalı bile olsa yapay zekalara devredecek mallar varsa yandık zaten. Hayır bu iş öyle filmdeki gibi de olmaz. Uzamaz yani. Dünya bir anda marsa döner.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2018 14:19
o zaman ver T2 müzüğü
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2018 13:29
Yapay Zeka Nükleer silahlara sıçrarsa insanlığın sonu gelebilir. Diğer askeri araçlarda bitirici vuruş yapar kötü olur. Yapay zeka insan beynini taklit edebiliyormuş kontrolden çıkabilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ordularda kullanılacak yapay zeka dünyayı yok oluşa götürebilir
İlginizi Çekebilir