Overpass 2 inceleme

Tunay Şahin 25.10.2023 - 19:42
Overpass 2 inceleme içeriğimizde, Off-Road severler için farklı bir tat katan yarış yapımına yakından bakıyoruz.
Platformlar PC, PlayStation 5, Xbox Series X
Overpass 2
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Simülasyon,Yarış
Merlin Puanı 73
Artılar - Kendinizi gerçek bir off-road yarışında hissediyorsunuz
- Gelişmiş menajerlik modu
- Kısa süreli eğitimden araçlara sonra rahat hakimiyet
Eksiler - Yetersiz araç sayısı
- Bir süre sonra tüm araziler hep aynıymış gibi kendini tekrar ediyor

Overpass 2, zorlu arazilerde ustalaşmayı gerektiren sıra dışı bir yarış deneyimi sunan bir yarış oyunu. Birbirinden farklı her parkur, stratejik düşünmeyi zorunlu kılarken, Off-Road severler için eşsiz bir meydan okuma vaat ediyor. Overpass 2 inceleme yazımızda bu biraz da zorlu yarış oyununa yakından bakıyoruz.

Overpass 2 inceleme / PC

Overpass 2 inceleme videomuzda, oyunda elde ettiğimiz deneyimleri sizler ile paylaşıyoruz.

Oyuna başladığınızda son derece zorlu olduğunu hızlıca fark ediyorsunuz. Kelime yerindeyse bilgisayarınızı odanızın penceresinden atmak isteyeceğinize bahse girebiliriz. Parkurda ilerlerken saniye başı aracınızın devrilmesi ya da takla atmanız işten bile değil. Parkurda ilerlerken saniye başı aracınızın devrilmesi ya da takla atmanız işten bile değil. En büyük başarınızın, yolda düz bir şekilde birkaç saniye ilerleyebilmek olduğunu kısa sürede anlayacaksınız.

Şu ana kadar duyduklarınızdan Overpass 2'nin oynamaya değer olmadığını düşünüyorsanız izlemeye devam edin. Az önce de söylediğimiz gibi oyun başta bizi çileden çıkartmak için tasarlanmış diye düşünüyorduk. Ancak biraz sabredip, oynamaya devam edinde aslında ne kadar yanlış bir düşünce içinde olduğumuzu gördük. Oynamaya devam edip, yapımı biraz daha yakından tanımaya başladığınızda, Forza Motorsport gibi öyle bir anda yarışların içine çekilmediğinizi fark edeceksiniz. İlerledikçe üç farklı türde araç kullanabildiğinizi, bunların her birinin kendine göre farklı özelliklerinin olduğunu fark ediyorsunuz.

Eğer off-road sporlara aşina değilseniz, size ilk vereceğimiz öneri tutorial yani giriş kısmını mutlaka oynamanız olacaktır. Zira bu sayede oyunun derinliklerine iniyor ve araç hakimiyetinin beklediğinizden daha rahat olabileceğini görüyorsunuz.

MSI Katana 17 B12VGK-401XTR i7-12650H 32GB 1TB SSD 8GB RTX4070 17.3 FHD 144Hz FreeDos Gaming (Oyuncu) Notebook

Teknik Detaylar: MSI Katana 17 B12VGK-401XTR i7-12650H 32GB 1TB SSD 8GB RTX4070 17.3¨ FHD 144Hz FreeDos Gaming (Oyuncu) Notebook

Oyunda her pist, oyuncunun farklı bir stratejiyle yaklaşmasını gerektiriyor. Rock bouncer, UTV veya ATV'lerinizle engelli parkurlarda beceri ve zamanlama gerektiren hareketleri yaparken hızı bir kenara bırakıp, tüm odağınızı aracınızı pistte tutmak üzerine kurgulamalısınız.

Overpass 2 inceleme / PC

Overpass 2 inceleme / PC

Overpass 2'nin hızlı yarış, çok oyunculu ve kariyer modu olmak üzere üç farklı modu bulunuyor. Ana odağınız ise yarışlara katılarak kredi kazanmak. Bu sayede yeni araçlar ve parçaları satın alabiliyorsunuz. Kariyer modunu biraz daha gelişmiş bir simülasyon modu gibi düşünebilirsiniz. Burada hem kendinizi hem araçlarınızı hem de ekibinizi geliştirip, idare etmeniz gerekiyor. Hatta sponsorlarınızı da... Ayrıca oyunda seviye atladıkça beceri ağacınızdan da yeni bir özelliğinizi açabiliyorsunuz.

Etkinlikler arasında kapalı pistlerden off-road sprintlere, tepe tırmanışından engelli parkurlara kadar birçok çeşitlilik bulunmakta. Bu etkinliklere katılarak hem araçlar üzerindeki hakimiyetinizi arttırabilir hem de stratejilerinizi geliştirebilirsiniz.

Sonuç olarak, Overpass 2, zorlu arazisi ve kırılgan kontrol mekanikleri ile alışması zaman alan bir yarış oyunu. Ancak sabırla oynandığında, size diğer yarış oyunlarından farklı bir deneyim sunmakta.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Overpass 2
İlginizi Çekebilir