Overwatch 2, yeni oyunculara bazı kısıtlamalar getirecek

Atıf Doğan Özcan 28.09.2022 - 14:20
Önümüzdeki ay çıkacak olan Overwatch 2 yeni oyunculara kısıtlamalar getirdi. Oyunu iyileştirmek için olduğu söylense bile yeni oyuncular buna biraz üzülecek.

Ekim ayı başlarında çıkacak olan Overwatch 2 iiçin bazı duyurular yapıldı. Oyuna yeni başlayacak olan oyuncular için pek hoş bir duyuru değil bu aslında. Fakat yapımcının açıklamasına göre oyuncuların bu durumu, oyuna alışmaları ve kendilerini geliştirmeleri için bir fırsat olarak görmelerini söylüyor.

Overwatch 2 yeni oyunculara aşmaları için bazı engeller sunacak

Overwatch 2 oyuncular arasında tartışmaya neden olabilecek bir açıklama yaptı. Overwatch 2’de oyuncuların bütün kahramanlara zaten erişemeyeceklerini biliyoruz zaten (bazı ayrıcalıklar için ödeme yapanlar hariç) ve şimdi ise yeni oyuncuların tam sürümde bile tam Overwatch kadrosuna erişemeyeceklerini öğrendik. Yeni oyuncular yani oyuna yeni başlayanlar bütün kahraman listesine anında erişemeyecek belli kademeleri aşmaları gerekecek.

Overwatch 2, yeni oyunculara bazı kısıtlamalar getirecek

Oyuna ait olan en son blog güncellemesinde Blizzard, Overwatch 2’nin “İlk Kullanıcı Deneyimi”nin orijinal Overwatch’dan daha kademeli olmasını istediklerini bildirdi. Bunun asıl sebebi beta sürecinde oyuncuların “çok fazla oyun modu ve kahraman nedeniyle bunalmış hissettiklerini” belirtmelerinden kaynaklanıyor. Bu nedenle Overwatch 2 için yeni oyunculara bazı aşamalar kademeler sunulacak.

Bütün kadro hemen yeni oyunculara sunulmayacak bazı aşamaları geçmeleri istenecek. Tabi sadece kadro için değil bazı modlarda oynamak içinde oyunculardan bazı istekleri var firmanın. Yeni başlayanlar ilk olarak oyun için sohbetin kilidini açmak için uğraşacaklar. Ondan sonra ise 100 maçlık bir serinin akabinde kahraman kadrosunun kilidi açılacak.

Blizzard, “Bu aşamalı deneyim, yeni oyunculara farklı modlar, kurallar ve oyunun diğer üst düzey yönlerini oynayarak ve kendini geliştirerek öğrenmelerini sağlayacak” diyor. Her maçı beş dakika üzerinden değerlendirirsek eğer oyuncuların bütün kahraman kadrosunun açması yine en az iki saatlerini alacak gibi görünüyor. Fakat bu durum bazı yeni oyuncular tarafından hoş karşılanmayacak gibi duruyor.

Mesela rekabetçi mod içinde oyuncuların, 50 adet hızlı maç yapmaları gerekecek. Blizzard tarafı ise, bunun yeni oyunculara Rekabetçi oyun modunda gelen yüksek adrenaline mental olarak hazır olmalarına yardımcı olabilecek bir şans olarak görüyor. Oyun 4 Ekim tarihinde piyasaya çıkacak. Oyuncuların, oyunda çift faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeleri gerekiyor. Her hesap için yalnızca bir telefon numarası kullanılabilecek. Bu önemli bilgiyi sakın atlamayın. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 16:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2022 08:25
telefon olayı iyi olmuş çok hile hurda var bi nebze azaltır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2022 00:28
5 yıldır oynuyorum bize demi menu?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2022 15:43
Ben telefon kullanmıyorum o ne olacak? Adamlar telefon kullanımını da zorunlu yapmışlar resmen içişlerine müdahale.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2022 14:40
Bilemedim fakat cod level sistemi gibi olsa ya ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Overwatch 2, yeni oyunculara bazı kısıtlamalar getirecek
İlginizi Çekebilir