Overwatch liginde oynayacak oyuncular sizce ne kadar alacak?

Onur Güner 27.07.2017 - 12:45
Siz siz olun, işi gücü bırakıp Overwatch'e başlayın
Bildiğiniz gibi dünya genelinde FPS türünde adeta yeni bir soluk getiren Blizzard'ın göz bebeği Overwatch için profesyonel lig kurulacağı söylenmişti. Ancak bu ligde takım sahibi olmak isteyen yatırımcılar lige giriş için 5-10 milyon doları gözden çıkarmak zorundaydı. Tabii ki böylesi büyük rakam söz konusu olunca bütün takımlar katılamadılar. Ama yavaş yavaş oluşturulan takımların ardından ise şimdi de ligde oynayacak oyuncular merak konusu oldu. Sonunda Blizzard bununla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Şirkete göre dünyadaki bütün Overwatch oyuncuları bu ligde oynayabilirler. Yani 30 milyonu aşkın oyuncu şu an profesyonel oyuncu adayı. Fakat tabii ki önce ligde boy gösterecek takımların ilgisini çekmek zorundalar.

Overwatch liginde oynayacak oyuncular sizce ne kadar alacak?
1 Ağustos-30 Ekim tarihleri arasında açılacak transfer sezonu boyunca takımların hangi oyuncuları transfer edeceği bilinmiyor ancak bu konuya Blizzard ufak bir netlik getirdi. Söylenene göre takımların oyunculara teklif edecekleri sözleşmede net 1 yıllık olacak ama ikinci sene uzatma opsiyonu maddesi bulunacak. Ayrıca takımlar transfer edecekleri oyunculara ise yıllık 50 bin doların altında bir rakam teklif edemeyecekler. Yani oyuncuların alacağı minimum yıllık ücret 175 bin Türk lirasından fazla olacak. Blizzard'ın sözleşme şartları bununla da sınırlı değil. Oyuncuların haklarını düşünen firmanın takımlara getirdiği bir diğer zorunlu madde ise bu maaş dışında oyunculara genel sağlık sigortası yapılacak ve bireysel emeklilik planını tasarlanacak.

Bu kadarı yeter dediyseniz Blizzard'a göre bu da yeterli değil. Bütün bunların dışında oyuncular takımların kazandığı ödüllerden de ''takım performansı primi'' alacaklar. Oyunculara değer verdiğini bir kez daha gösteren Blizzard, henüz ligin detaylarını paylaşmadı. Bakalım hangi takımlar ne tür oyuncuları transfer edecek bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2017 23:18
Blizzard mı oyunculara değer gösteriyor ? Hasstir ordan derler adama.
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2017 22:12
Diğer şirketleri düşününce yeterince iyi bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
Silmak
Silmak 27.07.2017 16:02
bizim devlet işçisi ile bu kadar ilgilenmiyor :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Overwatch liginde oynayacak oyuncular sizce ne kadar alacak?
İlginizi Çekebilir