1/2

Oynanması gereken macera oyunları #2 (Makale)

Rafet Kaan Moral 18.08.2014 - 11:27
"Dünyanın kaderi dört sıradan vatandaşta"
Geçtiğimiz hafta Oynanması Gereken Macera Oyunları makalemizde eski tarzı ile dikkat çeken Gemini Rue’dan bahsetmiştik. Bu hafta ise Gemini Rue’dan bir sene sonra, 2012 yılında çıkan Resonance adlı yapımdan bahsedeceğim. Yine aynı şekilde kriterler oyunun old school – nostaljik bir havaya sahip olması ve teknik kısmından ziyade hikayesi, atmosferi ile ön planda olması.

Oynanması gereken macera oyunları #2 (Makale)
Resonance adlı yapım, sitesinden herkesin indirip deneyebileceği Adventure Game Studio (kısaca AGS) ile yapılmış bağımsız bir macera oyunudur. Retro tarzı ile dikkat çeken ve sizleri geçmişe götüren Resonance, dediğim gibi 2012 yılında piyasaya sürülmüş ve AGS tarafından en iyi animasyon, senaryo, seslendirme, müzikler gibi birçok dalda ödülü de toplamıştır.

Peki, Resonence bizlere ne sunuyor? Hikâyede Dr. Javier Morales, insanoğlunun geleceğini etkileyecek büyük bir buluşa imza atmıştır. İcat ettiği makine ile enerji elde edilebilmekte ve insanlığın en büyük sıkıntılarından birisi olan enerji sorununa belki de kökten çözüm getirilebilecektir. Peki, bu makinenin negatif bir yönü yok mudur? Bu makine kötü emellere alet olursa ve ne olacaktır? Enerji yaratılan bu makinenin bir silaha dönüştürülmesi Dr. Morales’in en büyük korkusudur ve bu yüzden de makinenin geleceği ile ilgili büyük bir ikilem yaşamaktadır. Ya tüm risklere rağmen makinesini kullanıma açacaktır, ya da onu yok edecektir. Lakin Dr. Morales’in bunları düşünmesine hiç gerek yoktur çünkü çok geçmeden kendisi “gizemli” bir kazaya kurban gidecektir.

Oynanması gereken macera oyunları #2 (Makale)
Resonance’a Dr. Morales’in asistanı olan Ed ile başlıyoruz. Ed çalıştığı laboratuara doğru yola koyulurken yolda güzel bir bayan olan Anna ile tanışır. Ed laboratuara vardığında mekânın halinin vahim olduğunu görür. Laboratuarda bir şeyler olmuştur ve ağır yaralı Dr. Morales ölmüştür. Otopsi için de hastaneye kaldırılmıştır. Olayla görevli polis memuru Dedektif Bennett’tir. Bu arada, bağımsız bir gazeteci ve blog yazarı olan Ray de Antevorta adında gizemli bir organizasyonun peşindedir. Ray’in elde ettiği son ipucu onu Dr. Morales’in götürüldüğü hastaneye yönlendirir. Burada da Ed ve Dedektif Bennett’le tanışır. Tesadüftür ki Ed’in metroda tanıştığı Anna da bu hastanede doktordur. Ed yeni tanıştığı bu insanlara Dr. Morales’in “Resonance” adındaki çığır açan icadından bahseder birbirlerine yabancı dört insan, Ed, Bennett, Ray ve Anna olayların arkasındaki sır perdesini kaldırmak için iş birliğine girerler.