Oyun sektöründe başarılarla dolu 25 yıl

Merlinin Kazanı 28.12.2010 - 11:14
Mevlüt Dinç oyun sektöründeki başarılarla dolu 25. yılını kutluyor
Sobee Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç oyun sektöründeki başarılarla dolu 25. yılını hem uluslararası arenada hem de yurtiçinde aldığı ödüller ile taçlandırmaya devam ediyor.

Türk Telekom Grup şirketlerinden Sobee Studios’un kurucusu ve dünyaca ünlü oyun yazarı Mevlüt Dinç, oyun sektöründeki 25. Yılını kutluyor. Yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahip olan bilgisayar oyunları sektörünün son 25 yılına damgasını vuran isimlerin arasında gelen Dinç, ilk oyununu 1985 yılında yapmıştı. 1986 yılında Enduro Racer ve 1987 yılında Last Ninja 2 oyunlarıyla ardarda iki yıl “En İyi Programcı” ve “En İyi Oyun” ödüllerini alan Mevlüt Dinç’in 1991 yılında çıkardığı First Samurai oyunu ise “Yılın En İyi Oyunu” seçilmişti. 2000 yılının sonunda yaşadığı İngiltere’den Türkiye’ye dönen ve son on yıldır Türkiye’de oyun sektörünün gelişimine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar ile sektörün öncüğünü yapan Dinç, başarısını aldığı ödüller ile taçlandırmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise Mevlüt Dinç ve ekibinin geliştirdiği dünyanın ilk 11’e 11 online futbol oyunu I Can Football’un bir ay içerisinde iki ayrı ödül alarak büyük bir başarıya imza atması oldu.

Oyun sektöründe başarılarla dolu 25 yıl
İletişim alanında dünyanın “en iyi”lerinin belirlendiği “World Communication Awards 2010”da (Dünya İletişim Ödülleri) En İyi İçerik Servisi kategorisinde ödül kazanan I Can Football, önceki hafta ise TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Teknoloji Ödülleri’nde başarı ödülü aldı.

Alınan ödüllerin Türkiye’de oyun sektörünün güçlenmeye başladığını açıkça ortaya koyduğunu belirten Sobee Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç, “Sobee Studios olarak son 10 yıldır Türk oyun sektörünün gelişimi için büyük çaba sarf ediyoruz. Almış olduğumuz bu ödüller artık ülkemizde de oyun sektörünün oluşmaya ve dikkat çekmeye başladığını gösteriyor. Sektörün gelişimi için ülkemizde gerekli yetenek ve isteğe sahip bir potansiyel mevcut. Ancak dünya çapında 50 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olan bu sektörde önemli bir oyuncu olabilmek için ülke olarak topyekun bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu sektörün önünü açmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sobee Studios olarak verdiğimiz desteği büyümemize paralel biçimde artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

-Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 17:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyun sektöründe başarılarla dolu 25 yıl
İlginizi Çekebilir