Oyuncuların olmazsa olmaz ekipmanları

Merlinin Kazanı 23.03.2022 - 17:05
Sınırlı bütçeniz varsa ve oyuncu ekipmanı satın almayı planlıyorsanız, önce rehberimizde yer verdiğimiz bilgilere göz atmanızda fayda var demektir.

Oyun performansını ileriye taşıyacak ekipmanlara sahip olmak her oyuncunun hayalidir. Yüksek donanım özelliğine sahip bilgisayarlarda, yüksek sistem gereksinimi gerektiren oyunları tam performans ile oynamak için gerekli bazı ekipmanlara sahip olmak gerekiyor. Oyun deneyimini üst düzey bir noktada yaşamak için teknolojik detayları barındıran oyuncu ekipmanlarını sizin için derledik:

Oyuncuların Olmazsa Olmaz Ekipmanları

Yeteneğini Ekrana Yansıtmanın İlk Aracı: Gaming Mouse

Oyuncu mouseları hızlı ve etkili bir oyun deneyimine ulaşmanın ilk basamaklarını oluşturmaktadır. Hassasiyet değeri yüksek bir mouse tercihi ile yeteneklerinizi yansıtmanız çok daha kolay. Normal mouselara göre DPI seviyesi yüksek bir oyuncu mouse tercih etmek oyun keyfinizi ikiye katlayacaktır.

Bununla birlikte, el yapınıza ve büyüklüğüne uygun ergonomik bir mouse seçimi de çok önemlidir. Oyun içerisinde herhangi bir rahatsızlık duymadan, içeriğe odaklanmanızı sağlayan ekipmanların sizinle tam bir uyum içerisinde olması için boyut ve şekil seçimine dikkat etmek gerekiyor. 

Standart mouse modellerine göre ek tuşlar ile dizayn edilen oyuncu mouselarına ekstra komutlar atayabilirsiniz. Bu sayede oyun içerisinde klavye ile yapmanız gereken bir çok komutu mouse aracılığı ile kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Oyuncu mouse kablolu ve kablosuz seçenekleri de önemli bir tercih noktası olarak değerlendirilmeli. Oyun oynarken iyi bir mouse performansı almak istiyorsanız, komutu daha hızlı şekilde ileten kablolu bir oyuncu mouse modeline sahip olmak oyunlarınızı daha keyifli hale getirecektir.

Ucuz oyuncu mouse satın almak isteyen kullanıcılar, pazar yerlerindeki kampanyaları takip ederek, hem bütçesine uygun hem de oyun standardını yükseltecek bir gaming mousea sahip olabilir.

Oyuncuların Olmazsa Olmaz Ekipmanları

Oyuncu Klavyesi

Yoğun bir oyun deneyimi yaşamak isteyenlerin önem verdiği ekipmanların başında gelen oyuncu klavyeleri, membran ve mekanik olarak ayrılmaktadır. Tepkime hızı yüksek bir oyuncu klavyesi ile daha etkili bir sonuca ulaşılabilir.

Uzun süreli kullanımda sizi yarı yolda bırakmayacak kaliteli ve sağlam bir gaming klavye seçimi yapılmalı. Uzun saatler oyun oynuyorsanız bu kriteri atlamamak gerekiyor. Bununla birlikte ışıklı bir oyuncu klavyesi hem görsel olarak hem de performans olarak sizi mutlu edecektir.

Klavyenizi seçerken genellikle ne tür oyunlar oynadığınız dahi bir ayrım konusu olacaktır. Gaming klavye fiyatları da seçeceğiniz ürünün özelliklerine göre değişmektedir. Oyun oynamayı seven ama saatlerini ekran başında geçirmeyen biriyseniz çok büyük paralar vermeye gerek yok. Ortalama bir gaming klavye işinizi görecektir. Ancak tam bir oyun tutkunu iseniz, çıtayı biraz yükseltmek gerekiyor. 

Oyuncu Monitörü

İçine girdiğiniz sanal dünyada kaybolmak istiyorsanız iyi bir monitöre sahip olmanız gerekiyor. Her geçen gün grafik anlamında baş döndüren oyunlar ile karşılaşıyoruz. Hem içerik hem de grafik anlamında bizi masanın başına oturtan söz konusu oyunları oynarken daha çok zevk almak için iyi bir monitör şart denilebilir. 

Ekran büyüklüğü bu noktada önemli kriterlerden biri. Oyun yoğunluğunu hissedebilmek ve bütün ayrıntılara hâkim olabilmek için geniş bir ekran gerekiyor. 27 inç bandında bir monitör ile doyurucu bir oyun deneyiminin kapılarını aralayabilirsiniz. 

Almak istediğiniz monitörde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da ekran tipi. IPS panele sahip bir monitör ile daha düşük tepki süresi ve yenileme hızlarını yakalayabilirsiniz. Daha geniş bir renk skalasına yer veren, yüksek dinamik aralık (HDR) özelliği ile canlı renkler elde edilebilir. Genellikle 4K UHD gaming monitörlerde bulunan bu özellik sayesinde net görüntüler yakalayabilirsiniz.

Oyuncuların Olmazsa Olmaz Ekipmanları

Oyuncu Kulaklığı

Oynadığınız oyunun bütün ayrıntılarına hâkim olmak ve gerçek dünya ile iletişiminizi keserek tamamen oyuna odaklanmak istiyorsanız iyi bir oyuncu kulaklığı vazgeçilmeziniz olacaktır. Özellikle online oyunlarda ses noktası çok daha büyük önem kazanmaya başladı. Geçmiş yıllara göre oyunlarda bu kadar önem kazanan işitsel süreç, kaliteli kulaklıkların da önünü açtı denilebilir.

Seslerin istediğiniz özelliğe göre size aktarımını sağlayan oyuncu kulaklıkları, RGB LED gibi seçenekleri ile de görsel bir katkı sağlıyor. Hem bir oyun tutkunu hem de oyun yayıncısı iseniz, oyuncu kulaklığı olmazsa olmaz ekipmanlarınızın başında gelir. 

Donanım kalitesi ve oyunculuk yeteneği kadar görsel bir katkıya da ihtiyaç duyulan yayıncılıkta, özellikle RGB LED kulaklıklar seçerek, izleyicilerinize çok daha iyi bir deneyim sunabilirsiniz. Mikrofon özellikli bir oyuncu kulaklığı bu noktada daha çok işinize yarayacaktır.

Online oyunlarda ekip arkadaşlarınız ile iletişime geçmek için kullanabileceğiniz mikrofonlu oyuncu kulaklıklarını, yayıncılık esnasında da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Kaliteli bir oyuncu kulaklığı ile rakibinizin yönlendirdiği karakterin adım sesinden nefesine kadar duyabilirsiniz.

Oyuncu Koltuğu

Bilgisayar oyunu oynarken geçirilen süre kolaylıkla kontrol edilemiyor. Eğlenceyi ön planda tuttuğumuz bu süreçte, konfor ve sağlık da göz ardı edilmemesi gereken noktalar. Özellikle ekran karşısında oturma şekli, oturulan sandalyenin kalitesi ve sağlamlığı, uzun vadede sağlık sorunları yaşamamak için gözden geçirilmesi gereken süreçler.

Uzun saatler oyun oynadıktan sonra sırt ve bel ağrıları çekmemek için dikkat etmeniz gereken ilk nokta, ekran karşısındaki duruş şekliniz. Daha dik bir oturma şekli ile oyun sonrası daha sağlıklı olabilirsiniz. Bununla birlikte bir diğer önemli nokta da kaliteli bir oyuncu koltuğu seçmek. 

Beli, boynu ve sırtı destekleyen bir oyuncu koltuğu hem oyun esnasında hem de sonrasında çok daha rahat bir kullanım sunacaktır. Bunun yanında kol desteği sağlam ve yumuşak olan bir koltuk, özellikle oyun oynama sürecinde önemli destekçilerinizden olacaktır. 

Seçtiğiniz koltuğun kumaş yapısı da bir diğer önemli kıstas. Üzerinde saatlerce oturduğunuz bir oyuncu koltuğunun kumaşı terletmeyen yapıda olmalı. Hava alan bir kumaş ve kaliteli bir sünger yapısına sahip olmalı ki, oyun oynarken sizi rahatsız etmesin.

Eğer bu konuda daha detaylı bir içerik okumak isterseniz Ucuz Oyuncu Satın Alma Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.

Oyuncuların Olmazsa Olmaz Ekipmanları

Geniş ve Kullanışlı bir Mouse Pad

Teknik donanımı üst düzeyde bir oyuncu bilgisayarına sahipsiniz, ona uygun bir oyuncu monitörü, klavyesi ve faresi de aldınız, oyuncu koltuğunuza da kuruldunuz. Artık ekipmanları tamamlamak ve oyun konforunuzu yukarıya taşımak için geriye bir ihtiyacınız daha kaldı: Geniş ve mouse hassasiyetini azaltmayan bir mouse pad.

Kaymaz kauçuk tabanlı ve geniş yüzeyli bir mouse pad ile oyundaki karakterlerinizi istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Mouse hassasiyetini tam anlamıyla ekrana yansıtmanızı sağlayan kaliteli bir mouse pad ile, hem oyun keyfinizi arttırabilir hem de performansınızı zirveye taşıyabilirsiniz.

Oyuncuların olmazsa olmaz ekipmanları
İlginizi Çekebilir