Ucuz oyuncu koltuğu satın alma rehberi

Murat Oktay 2.04.2021 - 16:53
Oyuncu koltuğu almak iyi araştırma gerektirir. Ucuz oyuncu koltuğu mu yoksa ileri seviye mi alacaksınız alışverişten önce karar vermelisiniz.

Oyunlardan kopamıyor, gününüzün büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçiriyorsanız, ortamınızın da rahat olması şart. Oyuncu koltuğu bir çoğumuz için artık vazgeçilmez öğelerden biri olmaya başladı. O sebeple bu yazımızda size ucuz oyuncu koltuğu ya da ileri seviye oyuncu koltuğu önerileri sunacağız. Seçerken hangi özellikleri göz önünde bulundurmanız gereken özelliklere bakacağız. Elbette kimileriniz mutfaktaki sandalyeyi, oyuncu sandalyesi olarak da kullanabilir. Yine de neleri kaçırdığınızı ya da nelerden feragat ettiğinizi görmek için yazımızı okumanızda fayda var.

Oyuncu Koltuğu Seçimi

Öncelikle oyun tarzınızı bilmeniz ve ona göre bir seçim yapmanız gerektiğini bilmenizde fayda var. Zira PubG oyuncusunun ihtiyaçları ile FIFA oyuncusunun konfor ihtiyaçları birbirinden tamamen farklıdır. Sonuçta kendinizi ne kadar rahat hissederseniz, o kadar çok oyuna konsantre olabilirsiniz. Ayrıca bir de sağlık açısından da bakmakta fayda var. Skolyoz ya da Akciğer Embolisi gibi rahatsızlıklara karşı bir önlem de almış olacaksınız. Bu sebeple koltuğunuzu belirlerken ne amaçla almayı hedeflediğiniz çok önemlidir. Sadece sırt rahatlığı için alacaksanız "ucuz oyuncu koltuğu", tamamen özgürlüğünüzü istiyorsanız da "ileri seviye oyuncu koltuğu" araştırmanızda fayfa vardır.

İyi bir oyun koltuğu edinerek kendinizi bir tahtta hissetmeniz işten bile olmayacaktır. Ama unutmamak lazım ki oyuncu kişiliğiniz için mükemmel olan koltuğa sahip olabilmeniz için de iyi bir yatırım yapmak gerekiyor. Piyasada, farklı türde oyuncular için yapılmış ucuz oyun koltuğu da bulunmaktadır.

Ucuz oyuncu koltuğu satın alma rehberi

Oyuncu Koltuğu Nedir?

Rahatça oturabileceğiniz herhangi bir ofis koltuğu oyun oynamak için işe yarayacaktır. Günümüz dünyasında, içinde oynayabileceğiniz bir sandalye ile bir oyun koltuğu arasında büyük bir fark vardır. Oyuncu koltukları benzersiz bir alan oluşturmuştur ve genellikle aşağıdaki özellikleri paylaşırlar:

  • Yarış stili kova koltuğu
  • Logolu çok renkli tasarım
  • Tam sırt yaslanma
  • Temel mekanizma
  • Ofis koltuklarına kıyasla sınırlı ayarlanabilirlik
  • Kısa garanti

Oyun sandalyeleriyle ilgili en önemli sorunun müşteri kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Müşterilerin, aldıkları ürüne ödedikleri fiyatlar için gerçekçi olmayan beklentilere sahip olmaları alışılmadık bir durum değil, ancak bu, özellikle oyun koltuklarında yaygın bir sorun gibi görünmektedir.

Müşteriler genellikle ödedikleri fiyat için bir oyun koltuğundan çok fazla şey beklerler. Genellikle bir oyun koltuğuna 2000-2500 TL ödeyerek, en kaliteli sandalyelerden birini alacaklarını düşünürler. Pratikte bunun kesinlikle yanlış olduğunu söyleyebilirim. Ofis koltukları bu noktada daha düşük maliyet ile aynı çözümü sunacaktır.

Hangi platformda oynayacağınızı belirleyin

PC Oyuncu Koltukları

Bunlar, yapılarındaki benzerliği görebileceğiniz gibi ofis koltuklarına benzemektedirler. PC oyuncu koltukları, ekstra yastık katmanları, daha fazla ayar seçeneği ve yerleşik hoparlörler gibi çeşitli eklentilerle, diğer koltulklara oranla, iki kat konforla yapılır.

Rocket Oyuncu Koltukları

Konsol oyuncuları için üretilen bu tarzdaki ürünler çok fazla ucuz oyun koltuğu sınıfına girmezler. Bacakları veya tekerlekleri yoktur, bu yüzden neredeyse yere oturuyor gibi hissedersiniz. Bu tarz koltukların kontrol cihazlarınızı saklamak için bir çeşit cepleri vardır. Ancak yapıları nedeniyle PC oyunları için ideal değildirler. Bu tarz bir koltuk satın alacaksanız, hangi konsola uygun olduğunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Kendi içlerinde çeşitlilik gösteriyorlar.

Rocket Oyuncu Koltuğu

Ayaklı Oyuncu Koltukları: Hibrit Koltuklar

Hibrit koltuklar olarak da adlandırılan bu ürünler, PC ve konsol oyun koltuklarının bir araya gelmiş hibrit versiyonlarıdır. En gelişmiş hibrit türü, halihazırda monitörler, hoparlörler ve direksiyon simidi gibi oyun oynamak için diğer mekanizmalarla birlikte gelenlerdir. Bununla birlikte, fiyat seviyesi sebebi ile biraz satın alma aralığının dışında kalıyorlar.

Bu nedenle, oyun koltuklarına göz atmadan önce, daha çok bir PC mi, konsol oyuncusu mu yoksa her ikisi birden mi olduğunuzu belirleyin. İkiniz de iseniz, bu kurulumlar için iki ayrı sandalyeye sahip olmak idealdir.

Kazanmak için kolçaklı oyun koltukları

Oyunda takıldığınız noktalarda çok fazla zaman harcayacağınız için, bu süreçte kollarınızın gerilmesini istemezsiniz. Bu, dinlenmek için oyun keyfinizi yarıda bırakmanıza sebep olabilir. Dinlenmek ve ivmenizi kaybetmek için kolçaklar çok önemlidir. Kolçaklar, oyun sırasında dirseklerinize gereken desteği sağlayacağı için daha uzun süre, kollarınızı estetmeye ihtiyacınız olmadan devam edebilirsiniz. Dirsekleriniz aynı pozisyonda ne kadar uzun kalırsa o kadar gergin hissedersiniz.

ucuz oyuncu koltuğu kolçak

Sadece bu değil, aynı zamanda omuz ve boyun ağrılarına da yol açabilir. Ayrıca ayarlanabilir kolçaklı oyun sandalyeleri seçerseniz, oyun sırasında dirseklerinizi ya da kollarınızı engellemeyecek bir açıda konumlandırabilirsiniz.

Gerçekte ne tür bir sandalye tercih ettiğinizi belirleyin

Oyun koltuğunuz, sırtınızı yasladığınızda o yumuşak, rahat hissi sağlamıyorsa, zaten alınmayı hak etmiyor demektir. Uzun süre oturacağınız için sırtınızın her zaman rahat hissetmesini istersiniz. Sırt veya bel desteğine sahip bir oyun koltuğu, belinizin alt kısmındaki gerginliği azaltır ve hatta belinizin kıvrımına destek sağlayarak iyi bir duruş sağlar. Kolçak gibi, ayarlanabilir sırt desteğine sahip bir oyun koltuğu da açıyı istediğiniz kadar alçak veya yüksek olacak şekilde ayarlamanıza yardımcı olacaktır.

Tercih ettiğiniz oyun koltuğunun yerleşik özelliklerini düşünün

Oyun oynarken kendinizi en iyi şekilde hissetmek istersiniz ve koltuğunuz bunu sunmalıdır. Hiçbir oyuncunun, oyunda düşmanlarınızın çığlıklarının tadını çıkarmanıza izin vermeyen sırt ağrıları veya ses kaybı konusunda endişelenecek zamanı yoktur. Bu nedenle, oyun kurulumunuzu tamamlayacak bir oyun koltuğu seçerken, ek avantajlarını kontrol edin. Ayarlanabilir kol dayama yerinin yanı sıra "Açılır ayak dayama yeri de var mı?" diye de sormanız lazım.

Yerleşik hoparlörler veya yerleşik koltuk başlığı hoparlörleri de alacağınız keyfi artıracaktır. Ayrıca koltuğun üzerinde bulunabilecek kulaklık çıkışlarının da bulunması, hareket özgüzlüğünüz açısından önemlidir.

Koltuk Kontrol Paneli

Kimi koltukların hareket sensörü de bulunmakta. Makineli tüfekle ateş ederken salsırmaları düşünsenize. Alacağınız keyif, savaşın içinde hissetmenizi sağlayacaktır. O kadar çok kaptıracaksınız ki, büyük ihtimalle koltuk üzerinde iken, gizlenebilmek için sağa sola yatacaksınız.

Sandalyede kullanılan eklentiler ve malzemesi

Burada bahsettiğimiz konu sadece tekstil veya kumaş ile kaplanmış bir yun koltuğu değil, aynı zamanda taban ve diğer parçalar için kullanılan malzemeler. Koltuğun tekstil ya da kumaş ile kaplı olması tercihinize bağlıdır. Deri sandalyeler, dayanıklılıkları ve sıvı dökülmez dokunuşlarıyla bilinir. Kumaş sandalyeler ise daha çok konfor ve kaliteye odaklandığı biliniyor. Malzemeleri, havalandırma için daha uygundur ve ter oluşumunu önler ancak cilt tahrişine neden olabilir.

Oyuncu Koltuğu Kumaş Çeşitleri

  • Deri
  • PU Deri
  • PVC
  • Kumaş
  • Örgü

Koltuk Kumaş Çeşitleri

Sandalyenin bacak ve tekerlekleri, göz önünde bulundurmanız gereken bir konudur. Ağırlığınızı destekleyip destekleyemeyeceği en önemli ayrıntısı. İster çevrimiçi, ister mağazada olsun, bir oyun koltuğu seçerken, destekleyebileceği ağırlığı göz önünde bulundurmak şart. Oyunun en güzel yerinde kırılan bir tekerlek, tüm keyfinizi rezil edebilir.

Oyun kurulumunuza uyacak kadar şık

Oyun kurulumunuzu şık ama güçlü bir sisteme sahip olmak için para harcadınız diyelim. Son bir dokunuş olarak, oyun koltuğunuz, sisteminizin ya da oyun tercihlerinizin temasıyla eşleşmelidir, yani modern siyah, pembe tamelıler veya sportif temanızla eşleşen bir şey olmalı. Şu anda çok sayıda oyun koltuğu seçeneği bulunuyor, bu nedenle yeterince seçim özgürlüğüne sahip olacaksınız.

Ucuz oyuncu koltuğu mu yoksa pahalı mı?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere sandalyeler kendi içinde çeşitlere ayrılıyor. Birini tercih ederken özellikle ondan bekletiniz çok önemli. Eğer sadece oturma rahatlığına yönelik bir isteğiniz varsa ucuz oyuncu koltuğu tercih edebilirsiniz. Ancak unutmamak lazım ki bir ucuz oyuncu koltuğu alırken, mümkün olduğunca diğer özelliklerini de odaklanmanız lazım. Boş yere kimse para harcamak istemez. Ürünle birlikte gelebilecek yan özellikler, koltuğunuza daha çok bağlanmanızı ve ondan alacağınız keyfi üst seviyelere çıkartır.

Tercih edebileceğiniz oyuncu koltukları

Marka tercihiniz olmasa bile, sayacağımız ürünler Türkiye'de aranan markalar arasında yer alıyor. xDrive koltuk ya da Rampage koltuk tercih edebilirsiniz. Ancak bunların yanında XFLY, MSI ya da Hawk gibi markaları da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Rampage Oyuncu Koltuğu

Rampage oyuncu koltuğu, genelde ofis koltuğu gibi görünüme sahiptir. Genelde ucuz oyuncu koltuğu sınıfına giren ürünleri bulunuyor. Vatan ya da HepsiBurada gibi çevrimiçi alışveriş sitelerinden satın alınabilir. 1.400 TL ile 3.300 TL arasında bir fiyat skalası bulunuyor. Piyasada farklı site ve mağazalarda daha ucuz fiyatlı Rampage koltuk da bulunabilir elbette.

Rampage Oyuncu Koltuğu

xDrive Oyuncu Koltuğu

xDrive oyuncu koltuğu da diğer ucuz oyuncu koltuğu olan Rampage gibi genelde ofis kullanımında olan ürünlere benzemektedir. Ürünlerinin tasarımını kişisel olarak çok başarılı bulmasam da tercih edilenlar arasında yer alıyor. xDrive'ın kendi sitesinden ya da sanal marketlerden satın alınabilir. Şu anda fiyatları indirimli olarak 1.400 TL ile 3.000 TL arasında bir fiyat skalası bulunuyor. Ayrıca FIFA ve UEFA’nın düzenlediği turnuvalarda mücadele edecek olan Türkiye eMilli Takımları'na sponsorluk da yapıyor.

xDrive Oyuncu Koltuğu

XFLY Oyuncu Koltuğu

XFLY koltuklar diğer markalar kadar çok bilinmese de ucuz oyuncu koltuğu arayanlar için bir alternarif olabilecek ürün gamına sahip. Zira, araştırmalarımız sırasında en uygun fiyatlı oyuncu koltuklarını XFLY'da bulduk. 450 TL seviyesinden başlayan ürünler, 1.100 TL'ye kadar çıkıyor. Ancak, muhtemelen çok talep gördüğü için stokta ucuz oyunu koltuğu kalmamış. Yine de takip etmekte fayda var. Stoğa girdiğinde alınabilir.

XFLY Oyuncu Koltuğu

2. el ucuz oyuncu koltuğu almak mantıklı mı?

Bu ürünler çok narin olmasa da görmeden almamanızı tavsiye ediyoruz. Sonuçta ucuz oyuncu koltuğu alacağım diye orası burası kırık ya da kumaşı eskimiş ürünler, oyun keyfinize artırmaktan çok azaltır. Oyunun en heyecanlı noktasında iken, gıcırdıyan koltuk sesinin dikkatinizi nasıl dağıtacağını düşünmeniz bile ne demek istediğimizi anlatıyor. Ayrıca 2. el ucuz oyuncu koltuğu almak, eğer fiyatı uygun değilse pek de mantıklı gelmiyor.

Sonuç: Oyuncu koltuğu almalı mıyım?

Oyun koltukları biraz pahalı olabilir, ancak kurulumunuza getirebileceği konfor, dayanıklılık ve ek titreşimleri harcadığınız paranın karşılığını fazlası ile verir. Kısacası, sıradan sırt destekçileriniz değildir. Bir oyuncunun ekranda savaşını gerçekleştirirken sahip olabileceği en rahat ve sürükleyici deneyimi sağlamak için üretilmişlerdir. Tabii ki, oyuncu koltuğu ne kadar rahat ve soğuksa, o kadar pahalı olabilir.

Tüm pahalı oyun koltuklarının piyasadaki en iyileri olduğu garanti edilmez, ancak burada oyun kurulumundan bahsediyoruz. Ve iyi bir kurulumun genellikle iyi bir bedeli olduğunu da biliyoruz. Oyun kurulumunuz için bir sandalye seçtiğinizde, daha sonra hangi oyunu oynayacağınızı düşündüğünüz gibi seçin. Ayrıca unutmamak lazım ki ucuz oyuncu koltuğu da alırsanız da ihtiyacınızı bir noktaya kadar görecektir. Burada bütçenizin elverdiği en iyisini seçebilmeniz en önemli etkenlerden biridir.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2021 14:22
Şöyle oyundaki aksiyona göre tepki verecek koltuk yapamadılar gitti.Yıl olmuş 2021 yapın dual sense duyarlığında bir koltuk adam sırtımızdan vurunca orası titresin
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2021 18:07
Onu aldım sese göre tepki veriyor.5+1 ses sistemim var.Kolltuğun sesi çok kötü 5+1 ses sistemini açınca onun sesini kapatmak zorunda kalıyordum o zamanda titreşim olmuyordu.Bir de titreşim sese duyarlı rastgele oluyordu.Anlayacağın aldığım gibi iade ettim.:(
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2021 22:31
X Rocker olarak bir google la bakalım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2021 11:44
Hepsinin de rengi pavyondan çıkmış gibi rengarenk iğrenç tasarım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2021 22:59
ne oyuncu koltuğu kardeşim oyuncu yatağı
yatak yatak..aloooo ne koltuğu ya
gaming battlestation dediğin yatakla olmalı.
günde 10 saat oyun oynayan adamlar var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2021 20:46
x-drive oyuncu koltuğu aldım derileri dökülmeye başladı bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.. Özellikle uzun süre gitsin diye deri temizleyici kullandım.. Bana derisi dökülmeyen bir koltuk önerin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2021 13:36
Ucuz oyuncu koltuğu yok. 500 TL verip pişman olacağınıza 800 TL verin. 400 TL çalışma koltuğu aldım sert. Ayrıca oturma yastıksız kullanılmıyor. İlk oturduğunuzda da anlaşılmıyor. Koltuğun ucuzu yok ne yazık ki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ucuz oyuncu koltuğu satın alma rehberi
İlginizi Çekebilir