Oyunlarda artık doğa felaketleriyle mücadele etmemiz gerekecek

Efdal Erdem 2.07.2022 - 14:42
Skull and Bones, Riders Republic ve Rainbow Six Siege gibi oyunlarda artık iklim değişikliği ve doğa faaliyetleri ile mücadele edilmesi gerekecek.

Dünyadaki iklim değişikliğine ve son zamanlarda sıkça yaşanan doğa felaketlerine yönelik farkındalık oluşturmanın türlü yöntemlerini görmüşüzdür. Öyle gözüküyor ki artık oyunlarda da bu yönde çalışmalar kendini gösterecek.

Playing for the Planet projesi oyunlar aracılığıyla çevre ve iklim değişikliği farkındalığı yaratmayı amaçlıyor. Bunun için Ubisoft, SEGA, Rovio, Microsoft, Gameloft ve Bandai Namco gibi büyük şirketlerle işbirliğine giden oluşum neredeyse her platformu kapsayacak bir oyun yelpazesine sahip.

Oyuncuların iklim değişikliği ve felaketlerle mücadele etmesi gerekecek

Ubisoft’un Riders Republic oyununa Temmuz ayı içerisinde getirilecek bir etkinlik dahilinde ani orman yangınları eklenecek. Oyuncuları böyle bir durumda, gerçeğine yakın şekilde, turuncu ve yangın dumanıyla kaplı bir gökyüzü karşılayacak. Haritanın bir kısmı yangınlar dolayısıyla ulaşılamaz olacakken karakterler gaz maskeleriyle de donatılacak.

Oyunlarda artık doğa felaketleriyle mücadele etmemiz gerekecek

Amaç, önceden duyurulmayan oyun içi olaylarla oyuncuları ani bir şekilde karşı karşıya getirerek onlarda duygusal bir yan uyandırmak. "Kısa ve yoğun" olacak ve böylece yaratılacak bir şok anını uyandıracaklar.

Oyunculardan böyle bir etkinlikle karşılaşır karşılaşmaz yangınla mücadele etmeleri ve ormanı kurtarmaları beklenecek. Bunun için öncelikle oyuncuların doğa parkında en kırılgan ve yanıcı bölgelerini tespit etmeleri gerekecek. Yangının yayılma riski değerlendirildikten sonra da ortak faaliyetler yoluyla azaltılması gerekecek. 

Yakında tekrar tanıtılması beklenen Skull and Bones da benzer şekilde açık denizde karşımıza çıkabilecek felaketleri barındıracak. Muhtemel çıkış tarihi sızan oyunda köpekbalıklarının yüzgeçlerine olan talebin aşırı avlanmaya sebep olması ve bunun sonuçlarına odaklanılacak. Oyuncular denizlerdeki vahşi yaşamın korunmasına katkıda bulunma ve köpekbalığı yüzgeci ticaretinin yıkıcı doğasını anlama seçeneğine sahip olacaklar.

Rainbow Six Siege, Trackmania, Subway Surfers, Pac-Man, Asphalt 9 ve Assassin’s Creed Valhalla’da da oyun içi yeni modlar, ekstra DLC’ler veya yarışmalar ile 2022 yılı içerisinde ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunulup bu konuya dikkat çekilecek. Benzer faaliyetlerin popüler oyunlara yayılması muhtemel. 

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.07.2022 08:23
Bu oyunları bilmemek ile birlikte bu tarz olayların gerçekçi oyunlarda olması gerekiyor. Mesela GTA 6 olur ama Fortnite olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2022 14:55
Bizi bir çeşit simülasyona tabi tutuyorlar yani. Daha çok artacak.
Ama bir yandan da insanların öldürüldüğü, barutun deli gibi kullandığı oyunlar sürdürülebilirlik, felaketlere karşı insan eğitmeye çalışıyor ?!?!?!?! Çelişkililer (Bu arada ben de oynuyorum ama gereksiz duyar kasmak bunlarınki)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2022 08:45
Güzel düşünülmüş gerçeklerden kaçış yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 18:44
Gercek hayatin b.ktan gerceklerini oyunlardan uzak tutmak lazim yoksa bir esprisi kalmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2022 15:50
Şahsen ben istemem. Zaten oyun oynamak dünya dertlerinden kurtulmak üzerine. Niye aynısını oyunda yaşayayım ? Bunu mekanik olarak kullanan oyunlara (fh veya bf) ayıp olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyunlarda artık doğa felaketleriyle mücadele etmemiz gerekecek
İlginizi Çekebilir