Ozone Oxid - Gaming kulaklık

Mahmut Saral 7.07.2010 - 16:51
Sanal dünyadan gelen sesler
Sıkı bir oyuncuysanız, her yönüyle çok iyi oyun deneyimlerini hedeflersiniz. Kaliteli görseller ve akıcı oynanış için sağlam bir konfigürasyona sahip olmanız gerekirken, bunlara ek olarak oyunların atmosferlerini tam anlamda hissedebilmek ve en ufak tıkırtıdan bile haberdar olabilmek için ses sisteminin de iyi olmasında fayda var.

Tabii ki her zaman sesi sonuna dek açarak tüm savaşı veya hızlı yarışları evinize, kapı-pencere aracılığıyla da komşularınıza taşıyamazsınız. Art arda gelebilecek şikayetleri engelleyebilmek ve olası bir krize yol açmamak için iyi bir kulaklık gibisi yoktur. Ozone Oxid'in ilk dikkat çeken yönü, rahat ve kulakları yormayan bir tasarıma sahip olması. Cihaz, tamamıyla kulaklarınıza otururken ayrıca sesin olabildiğince dışarıya çıkmasını engelleyen yalıtımını da bünyesinde barındırıyor.
Ozone Oxid - Gaming kulaklık
Sesler, yönünüzü belirler

Kulaklığımız, USB yoluyla kolaylıkla PC'ye bağlanabiliyor. Ses, bass kalitesi ve tokluk hissi iyi. Call of Duty oynadığınızda tüm sesler beyninizde kodlanıyor, ordan oraya akıyor deyim yerindeyse. Sadece silah seslerini değil, ateşten hemen sonraki yankıları, kovan seslerini dahi birbirlerinden net bir şekilde ayırt edebiliyorsunuz. Özellikle online oyunlarda gayet işinize yarayacaktır, özellikle de FPS'lerde.

Ürünün sol tarafında uzayan bir mikrofon yer alıyor. Ucunda kırmızı bir ışığın bulunduğu mikrofon, siz çektiğiniz takdirde çene seviyenize kadar ulaşabiliyor ve istedğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca kablo üzerinde kısa yol tuş takımı da var. Ses seviyesini kısıp artırabilir, tonlarla uğraşabilir, mikrofonu aktif hale getirebilir veya müzik dinliyorsanız şarkılar arasında geçişler yapabilirsiniz. Ancak bu tuş takımı pek hoşuma gitmedi. Öncelikle kablo üzerinde ağırlığa sebep oluyor ve bu da bir nebze rahatsızlık doğuruyor. Masanıza koyduğunuz takdirde ise, bu kez elinize çarpabiliyor. Oyun deneyimlerinizde sıkıntılar yaşanması olası.
Ozone Oxid - Gaming kulaklık
MP3 ve iPod'lar için düşünmeyin

Her ne kadar "oyuncu kulaklığı" desek de, bu ürünle müzik de dinleyebiliriz tabii ki. Sadece USB  girişi olduğu için MP3'ler ve iPod gibi cihazlar için kullanamıyorsunuz ne yazık ki. Cihazı tasarlayanlar, ürünü alanları sadece PC kullanımıyla sınırlandırmış.

Merlin'in yorumu:
Artılar: Kulağa rahatça oturuyor. Temiz ses veriyor.
Eksiler: Sadece USB çıkış olmasa daha iyi olurmuş. Kısa yol tuş mekanizması rahatsız edici.
Puan: 75
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ozone Oxid - Gaming kulaklık
İlginizi Çekebilir