Para aklama skandalına Twitch'ten açıklama geldi

Eren Eroğlu 3.11.2021 - 14:35
Başlıca ülkemizde gerçekleşmiş olan 'Twitch para aklama' skandalında harekete geçildi. Twitch'ten ilk açıklama gelmiş bulunuyor.

Ülkemizde oldukça büyük bir şekilde patlak veren Twitch skandalında, işler her geçen gün ciddileşiyor. Başka ülkemiz olmak üzere Twitch üzerinden yapılan çalıntı kredi kartı işlemleriyle toplam 9,8 milyon doların aklandığından bahsediliyor. Twitch, platformun para kazanma sistemlerini kötüye kullandığı gerekçesiyle, Türkiye'de bulunan birden fazla yayıncıya karşı harekete geçtiğini açıkladı.

Para aklama skandalına Twitch'ten açıklama geldi

Para aklama skandalı, ilk olarak, geçtiğimiz ay Twitch verilerinin sızdırılması sonucunda patlak vermeye başladı. Gerçekleşmiş olan büyük sızıntı, Twitch'ten en yüksek geliri elde eden yayıncıları açığa çıkarırken; çok az takipçisi olan yayıncıların kazandıkları büyük meblağlar, kullanıcıların dikkatini çekmeye başladı. Yaklaşık 50 izleyiciye sahip olan yayıncıların, 'Bit' şeklinde binlerce dolar kazandığı ortaya çıkınca, işler çığırından çıktı. Bilgisayar korsanlarının kredi kartlarını çaldıkları ve daha sonrasında ise Twitch'in 'Bit' bağışı sistemini kullanmak üzere yayıncılarla anlaştıklarından bahsediliyor.

Para aklama skandalına Twitch'ten açıklama geldi

Ayrıca, gerçekleşmiş olan para aklama skandalı hakkında, Twitch'ten bir açıklama gelmiş bulunuyor:

''Son zamanlarda, Twitch topluluğunun üyeleri, bazı içerik oluşturucuların Türkiye'deki gelirlerinin meşruiyetine yönelik endişelerini dile getirdiler. Topluluğumuza, yasaklanmış davranışlarda bulunan hesaplara karşı kararlı bir eylemde bulunmaktan çekinmediğimizi temin etmek istiyoruz.

Twitch'te düzenli olarak finansal dolandırıcılıkla mücadele etmek ve önlemek için çaba sırf ediyoruz ve yalnızca eylül ayında, para kazanma araçlarımızın kötüye kullanılması nedeniyle Türkiye'deki 150'den fazla iş ortağına karşı harekete geçtik.'' açıklamasını yapan Twitch, skandal hakkında harekete geçtiğini belirtti.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2021 09:24
Eminim twitch bunlarda bi gariplik olduğunu zaten biliryordu ama sesini çıkarmadı
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 4.11.2021 00:29
Hey gidi hey atı alan üsküdarı geçti kimler kimler zengin olup gitmiştir 10 senelik platformdan bahsediyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2021 22:14
Twitch'in umrunda mı istese 150 kişiyle anında bağlantısını keser.nasıl olsa yerlerini başkası doldurur
ama legal iş yapılıyormuş yapılmıyormuş Twitch umursamaz.Twitch kendini
kurtarır olan yayıncılara olur hatta oda yetmez bu insanlara bağış yapan kişiler bile hukuken zan altında kalabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Para aklama skandalına Twitch'ten açıklama geldi
İlginizi Çekebilir