Para madenciliğinden dolayı ekran kartlarının garantisi kalkabilir

Furkan Güler 25.09.2017 - 12:56
Bitcoin, Ethereum vs. madencilerine kötü haber

Son dönemlerde oldukça gündemde olan Bitcoin ve Etehreum para madenciliği sayesinde ekran kartı satışları patlama derecesine geldi. Oyuncular için üretilen ekran kartları, ne kadar güçlü olursa o kadar hızlı hesaplama yapıp kullanıcısı için daha hızlı madencilik yapabiliyor. Böylelikle üst seviye ekran kartları, oyunculuktan daha çok sanal para madenciliği yapan kimselerin ilk tercihi olmuş durumda. Sanal para madencileri ilk olarak nVidia'nın son nesil GeForce çözümlerini tercih ediyorlar. Üretimden kaynaklı yapıları sayesinde madencilik için daha uygun bir yapıda olan GeForce ekran kartlarının garanti kapsamı biraz değişti. Sanal para madenciliğinin kartın ömrünü yediğini varsayarsak, bu durumu biraz haklı bulabiliriz. Devamlı olarak karışık algoritmalar yüzünden ekran kartını baskı altında bırakan kullanıcılar, artık kartı bozduklarında teknik servis, garanti kapsamında kendilerine hizmet veremeyecek gibi gözüküyor.

PNY firması radikal bir karar aldı.

Bu adımı ilk olarak üst seviye ekran kartı üreticisi olan PNY attı. PNY firması artık garanti şartlarında, sanal para madenciliği yüzünden hazar görmüş kartların garanti kapsamına girmeyeceğini belirtiyor. Firmayı haklı bulan kullanıcılar kadar haksız bulan kullanıcıların da sayısı bir o kadar fazla durumda. Ancak günün sonunda PNY'nin artık daha az ekran kartı satacağını kabul edebiliriz. Kim bilir, belki de ilerleyen dönemlerde bizim daha çok yakından tanıdığımız ekran kartı üreticileri de aynı kararı alabilir. Sonuçta sanal para madenciliği yüzünden firmaların garanti şartlarını suistimal eden onlarca kullanıcı bulunuyor.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 15:38
Valla kaldırırlarsa TR piyasasına da giremezler. Yasalar belli.
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 22:44
beynamaz biraz okumayı , okuduktan sonra anlamayı öğren , demiş ki ; sanal madencilikten dolayı yaşanan nedenlerden ötürü kartlarda oluşacak zararlar garanti kapsamına girmeyecek , normal garantinin kalktığı falan yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 19:47
Bu kapsam olayı Türkiye'ye gelirse bozulan her kartı bu statüye sokup değişimden yırtarlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
propontis
propontis 25.09.2017 18:28
Bunun yayılmasını içten içe istiyorum. Oyuncular için üretilen ekran kartları amacı dışında kullanım görüyor. Kartın bozulacağı (normal senaryodan daha kısa sürede.) ortada.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 16:05
saçmalık. garanti 2 yıl veriyolar. bunu bi kısıtlaması olması saçma o zaman ben 7/24 kulanırım yada başka bi işte . o zaman 2 yıl vermeyin garanti. garanti nedir 2 yıl boyunca oluşa bilecek bütün teknik sorunlar yüzünden garanti altına almak. bunların yaptıgı dolandırıcılık........
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 17:30
Adamlar bu kart oyun ve iş ve günlük kullanıma uygundur diyor. Madencilik endüstriyel kullanıma giriyor. Ve karta tasarlandığının aksine aşırı yük bindiriyor ve 24 ay içinde karta kesinlikle hasar veriyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 14:19
Maden midir nedir ne oluyor? Birde, adamın maden için kullanıp kullanmadığını nasıl anlayacaklar?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Para madenciliğinden dolayı ekran kartlarının garantisi kalkabilir
İlginizi Çekebilir