Paradox çalışanları firmadaki taciz ve ayrımcılık anılarını anlatıyorlar

Murathan Özlü 13.10.2021 - 15:40
Activision-Blizzard, Fulbright Studios ve Ubisoft'un ardından Paradox Interactive'de firma içinde kadınlara karşı kötü muamele iddiaları ile gündeme gelmişti.

Paradox Interactive çalışanları ile yapılan yeni röportajlar, firma içerisinde daha önce yaşandığı iddia edilen ciddi ayrımcılık vakalarına işaret ediyor. 1 ay önce Paradox Interactive cinsel tacizi örtmekle suçlanmış, ardından firma içerisinde ayrımcılığa karşı bir "sessizlik kültürü"nün yaygın olduğu çalışanlar ile yapılan anketin ardından ortaya çıkmıştı.

Paradox Interactive iddiaları tarafsız bir denetçi ile soruşturuyor

Crusader Kings, Hearts of Iron gibi popüler strateji oyunlarının arkasındaki firmanın kıdemli eski bir yöneticisinin kadın çalışanlara haddinden fazla -ve kötü niyetle- yaklaştığı iddia ediliyor. Adı açıklanmaya yöneticinin, bir önceki işyerinde bir başka çalışanı taciz etmekle suçlandığı ve bahsi geçen çalışanın istifa etmesinin ardından 31 bin dolar civarı (281 bin türk lirası) bir ödeme karşılığında uzlaşma sağlandığı ifade ediliyor.

Paradox Interactive

Dev RTS firmasına karşı şu aşamada açılmış resmi bir soruşturma yok. Olay firma çalışanları ile yapılan anketin ardından gün yüzüne çıkmıştı. Tacize uğradıklarını iddia eden çalışanlar, söz konusu yöneticinin davranışlarının firmanın üst kademesi tarafından dikkate alınmadığını, firma içerisindeki toplantılarda da "kadın kontenjanı"ndan dolayı firmaya alındıkları için, "söz hakları olmadığı"na dair tepkiler aldıklarını belirtiyorlar.

Paradox Interactive'in, firma içerisinde kadınlara taciz uyguladığı iddia edilen yöneticiyi, daha önce çalıştığı firmada benzer şekilde suçlandığını bildikleri halde işe aldıkları iddia ediliyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2021 16:47
Öyle bir yansıtılmış ki sanki paradox komple tren yapıyor.
Cidden şu kadın kontejanı saçmalığını kaldırmaları lazım. Bir kadın, RTS, savaş oyunu geliştirmekten ne anlar? bir kere o konsept genlerinde yok kadınların. Tabiikikötü davranmamak gerekir kadınlara. Ama pozitif ayrımcılık buna sebep oluyor.
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2021 13:14
16:47 anlamazlar kral
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2021 08:56
yorumlara bak cinsiyetçilik akıyor.
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2021 21:43
Evet, erkek beyni ile bayanlarınki farklı çalışıyor ama bir oyun geliştirme işinde bütün personel aynı işi yapmaz. ekip ekip ayrılır, misal bir kısmı karakter modellemesi yapar, bir kısmı yapay zeka ile uğraşır, bir kısmı başka bir şeyin dizaynı, algoritması vs.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Paradox çalışanları firmadaki taciz ve ayrımcılık anılarını anlatıyorlar
İlginizi Çekebilir