Paradox Interactive tacizi örtmekle suçlanıyor

Murathan Özlü 7.09.2021 - 02:22
Çalışanların doldurduğu ankete göre, Paradox interactive tacizi örtme ve cinsel ayrımcılık ile suçlanan oyun firmaları kervanına katılmış gibi görünüyor.

Paradox Interactive taciz ve ayrımcılığa karşı bir "sessiz kalma politikası" izlemekle suçlanıyor. Geçtiğimiz ay (Ağustos) bir sendikanın anketini dolduran çalışanların ifadeleri, Crusader Kings, Hearts of Iron IV gibi oyunların yapımcısı olan meşhur firmayı, firma içi taciz ve -cinsiyet odaklı- ayrımcılığa karşı sessiz kalmakla suçladı. Bu tarz iddiaların en son odağı firma içerisinde cinsel taciz ve ayrımcılık ile suçlanan Blizzard olmuştu.

Paradox Interactive tacize karşı sessiz kalmakla suçlanıyor

Firma içindeki çekingen çalışanların, bahsi geçen ankette firma içinde kötü muamele gördüklerini belirttikleri ifade ediliyor. Ancak "kötü muamale"nin açılımı ankette yer almıyor. Ankete katılan çalışanların %44'ü, yani 133 kişide 58 çalışan firma içerisinde kötü muamele gördüklerini belirtmişler, bu çalışanların 33'ü ise kadın.

Paradox Interactive tacizi örtmekle suçlanıyor

Anketi yapan firma, raporunda " Çalışanlara karşı olan saldırgan tutumun Paradox Interactive içerisinde son derece yaygın hatta sistematik bir hale geldiği" iddia ediliyor.  Eurogamer'a gönderilen açıklamada Paradox Interactive cinsel taciz   iddialarının farkında olduklarını ve söz konusu durumun "hiç de hoş karşılanmadığını" ifade ediyor.

Paradox Interactive, açıklamasında özetle, bahsi geçen anketin firma içinde son derece ciddi ele alındığı ve yöneticilerin anket sonuçlarını ele alacağı belirtliyor. Paradox, firma içinde ayrıca araştırma yapılarak, konunun üzerine eğileceklerini ifade etti.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 17:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2021 16:01
Paradox'a da sjw baharı gelcekse victoria 3'ten sonra gelsin bari, modlarla geliştiririz biz oyunu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2021 18:28
Lan paradox a dokunma lanet sjw
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2021 21:37
Kesinlikle, kaliteli firmalardan biridir.SJW'ler bir burayı mahvetmedikleri kaldı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Paradox Interactive tacizi örtmekle suçlanıyor
İlginizi Çekebilir