PAX Avustralya iptal edildi

Murathan Özlü 11.08.2021 - 11:27
Corona pandemisinin son kurbanı Pax Avustralya fuarı oldu.

Daha önce aşı şartı getirilen PAX West'in ardından PAX Avustralya'da pandemide nasibini aldı. Covid salgını nedeniyle üst üste ikinci yılında da PAX Avustralya iptal edildi. Konu ile ilgili resmi kaynaklardan gelen açıklamada;

" Pax Avutralya takımı olarak, bu yılki fuarı iptal etmek gibi zor bir karar almak durumunda kaldık. 2021'in başlarında, bu Ekim ayında oyuncular ile buluşacağımıza dair umutluyduk ancak Avustralya'da artan vakalar sebebiyle bu artık mümkün görünmüyor" ifadelerine yer verildi.

PAX Avustralya 2022'ye kaldı

Açıklamanın ardından, bir oyun fuarının daha 2022'ye sarktığı kesinleşti. Ancak yetkililer bu 1 yıllık sürenin,  geciken aşılar sebebiyle tekrar Delta varyantının pençesine düşen Avustralya'nın toparlanması için yeterli olacağını umuyorlar.

PAX Avustralya

Fuarın fiziksel buluşması iptal edilmiş olsa da, 8-10 Ekim tarihleri arasında dijital bir etkinlik -aynı 2020 yılında olduğu gibi- ile bu iptalin telafi edileceği ifade ediliyor.  "  PAX Aus Online "'da hangi firmaları görebileceğimiz ise "çok geçmeden duyurulacak."  PAX Avustralya yetkilileri, bilet alanların, biletleri iade edebileceğini duyurdu.

Avustralya'nın Greater Sydney bölgesi,  Delta varyantı sebebiyle aylardır karantinada. PAX'ın Avustralya ayağı fiziksel olarak gerçekleştirilecek olsaydı, şu an pandeminin en yoğun olduğu bölgelerden birinde düzenlenecekti.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
PAX Avustralya  iptal edildi
İlginizi Çekebilir