PC oyuncularından nefret etme sebepleri

Anıl Kalkan 22.12.2010 - 20:22
Bak sen şu işe!

Good Gear Guide, "PC oyuncularından nefret etmek için 10 sebep" adlı bir liste yapmış. Biraz acımasız, biraz esprili bir dille PC oyuncularına eleştiriler yönelten yazı epey tartışmaya açık. Argoları da kırparak size özet geçebiliriz.

PC oyuncularından nefret etme sebepleri

Konuşma dilleri: Yazıda, PC oyuncularının dili yozlaştırdığından ve klavyeyi kötü kullandıklarından söz ediliyor. Özellike MMO'lardaki terimleri ve konuşmaları buna örnek gösteriyorlar.

MMORPG: Evet, onların "gıcık" olduğu bir diğer nokta ise PC oyuncularının MMORPG sevdası.

Gereksiz harcamalar: Konsolların, PC platformuna göre çok daha karlı olduğu da belirtilmiş ayrıca. Güçlü bir bilgisayar için çok para harcanması gerektiği, konsolların buna alternatif olduğu ama PC sahiplerinin konsolları beğenmediği söyleniyor

PC oyuncularından nefret etme sebepleri

Grafik delilikleri: Diyorlar ki: PC oyuncuları oynanabilirlikle ilgilenmez, ilgilendikleri tek şey; "Nasıl bir kaç FPS daha fazla alırım, nasıl en iyi grafikleri görebilirim?". Onlara göre oyun oynamaktansa, BIOS'ta daha fazla zaman harcıyor bilgisayar oyuncuları.

Asosyal olmaları: Başka bir sebep olarak da, asosyalliği gösteriyorlar. Yazıda PC oyuncularının simülasyon uçuşları yapan, savaş oyunları ve içi Orc dolu RPG'ler oynayan asosyaller olduğu söyleniyor.

Pis korsancılar: Yine sitedeki yazıya göre, PC oyuncuları hırsızlık yapan korsanlar ve oyun endüstrisinin gelişmesini engelliyorlar. Ubisoft firmasının korsana karşı geliştirdiği DRM teknolojisinden de bahsediliyor ek olarak.

PC oyuncularından nefret etme sebepleri


Elektronik sporcular: Özellikle Counter Strike gibi oyunlarda, oyuncuların adeta bir atlet gibi yarışmasından da dertliler. Tabi buna LAN turnuvaları da dahil.

Elitist ve havalı oyuncular: PC oyuncularının konsol sahiplerini küçük gördüğünü, tartışmaya girmediğini ve konsolları çocuk oyuncağı gibi gördüğünü de eklemişler bu sebepler arasına.

Sonuç olarak, epey dertliler bahsettikleri konulardan. Peki bu konuda sizin fikirleriniz  nedir? Nelere katılıyorsunuz veya katılmıyorsunuz, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 118
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
PC oyuncularından nefret etme sebepleri
İlginizi Çekebilir